6.6.2013

London Shopping

Oopsy daisy jotta meni ihan kesäkuun puolelle... Mutta tässä vihdoin lupaamani vinkkipostaus Lontoon shoppailijoille, toivottavasti ehti ennen reissuja. Kovasti kiitos postaustoiveista! Tämähän on mulle kovin mieluinen aihe, mutta ANTEEKSI että kesti! :)

Lontoon ostosmahdollisuuksista on haastava kirjoittaa koska jokaisella on niin kovin erilaisia mieltymyksiä ja mahdollisuuksia kaupungissa riittää loputtomiin.
Mietin pitkään mistä näkökulmasta kirjoittelisin, vinkkejä tarvinnevat lähinnä ensi kertaa Lontooseen matkaavat. Useamman kerran käyneillä lienee jo löytynyt ne omat 'jutut'.
Mulle kaupunki on niin rakas, kirjoitettavaa löytyisi paljon aiheesta ja aiheen vierestä. Saatanpa hieman rönsyillä jutussani ;)

CHELSEA & KNIGHTSBRIDGE
Jokaisella Lontoossa asuvalla on omat suosikit mihin suuntaavat kun ostoksille lähtevät. Ensi kertaa kaupunkiin matkaavalla on varmasti hankaluuksia hahmottaa laajalle levittyvän kaupungin hyviä ostospaikkoja.
Omat suosikkini reilun puolen vuosikymmenen aikana valikoituivat luontevasti asuinalueideni mukaan. Niihin palaan aina uudestaan ja uudestaan. Suosikkini on Kings Road Chelseassa. Ihana tunnelma ja paljon bongailtavaa, ja tietenkin hyviä ostoksia. Kun lähtee Sloane Squarelta kävelemään Kings Roadia Fulhamin suuntaan, löytää kivoja tuttuja high street-ketjuliikkeitä ja paljon ihania pieniä erikoisputiikkeja. Paikallista fiilistä!
Ja kun lähtee Sloane Squarelta kävelemään pitkin Sloane Streetia, löytää aluksi tuttuja nimiä mm. Cartier, Tiffany & co, Jo Malone jne. Pidemmälle kohti Knightsbridgea kävellessä tulee vastaan designer liikkeet, Chanel, LV, Gucci & co. Katu päättyy Knightsbridgen tuubiasemaan, ja samoilta kohdin löytyy myös Harvey Nichols tavaratalo. Visuaalisesti upea paikka, luxusbrändejä ja designer valikoimia sielläkin. Harvey Nics'ltä löytyy myös kiva ja ihan kohtuuhintainen lounaspaikka 5th floorista.
Harvey Nicholsilta on sitten enää kivenheitto Harrodsille. Ja siitä taasen kivenheitto Victoria & Albert museolle jne. Joka paikkaan on vain kivenheitto :) V&A on Lontoon museoista mun mielestä kiehtovin. Ups, museoista ei pitänyt kirjoittaa. Mutta koska jo aihetta sivusin, kehoitan tsekkaamaan myös National Portrait Galleryn ja TATE Modernin ja ja ja...

Kävely kaupungissa on ihan huippukivaa, mutta päivän aikana kannattaa pitäytyä kohtuullisen alueen sisällä.  Tubella (underground) liikkuu nopeasti paikasta toiseen mutta kävely ja bussilla matkustaminen on sightseeingin kannalta parhaat vaihtoehdot. Useimpina päivinä tosin ruuhka-aikaan kävelet yhtä nopeasti kun liikut bussilla ;) Pret a Manger löytyy Lontoossa lähes joka kulmalta, sieltä kannattaa käväistä hakemassa pikku snackeja shoppailun ja kävelyn lomassa. Löytyy jos jonkinlaista, terveellistä ja vähemmän tervellistä pikkunälkään. Ja erittäin ok hintalaatusuhde. Myöskään Starbucksia ei Lontoota explooratessa karkuun pääse :) Pääkaduilta kannattaa aina koukata sivummalle ja kävellä kauniilla ja yllätyksellisillä pikkukaduilla. Niiltä löytyy ihania aarteita, kahviloita, putiikkeja jne.

KENSIGTON & NOTTING HILL
High Street Kensington on myös kiva pieni ostoskatu, nykyään päädyn sinne lähes ainoastaan Whole Foods lippulaivamarketin vuoksi. Asuin aiemmin aivan Whole Foodsin takana Kensington Squarella ja Chelseaan muutettuani sain hyvän syyn käyttää marketin ilmaista kotiinkuljetusta ;) Whole Foodsiin kannattaa mennä ihan vaikka vain ihastelemaan konseptia, ja hakea laajasta teevalikoimasta tuliaiset mukaan. Tai napata upeasta delistä take away-eväät mukaan ja syödä picnic-lounasta tien toisella puolella Kensington Gardensissa. Siinä nurmikolla lounastaessa voi ihailla Cambridgen herttuaparin tulevaa kotia Kensington Palacea ulkoakäsin. USA'n kävijöille Whole Foods market on varmasti jo tuttu, samalla konseptilla mennään Lontoossakin. Olisipa ihana jos kyseinen ketju jonakin kauniina päivänä löytäisi tiensä Suomeenkin. Täyttä toiveajattelua. Kensington Gardensin takaa hieman pidemmältä puistosta löytyy The Orangery, ihana kahvila jossa voi vaikkapa nauttia peribrittiläisen Afternoon Tean.
High Street Kensigtonilta onkin sitten vain lyhyt kävelymatka Notting Hilliin. Sieltä löytyy myös jotain jo tuttua, *klik*. Jos haluaa vierailla Portobello Roadilla, paras päivä siihen on lauantai. Toki samalla myös ruuhkaisin mutta ostosvalikoimaltaan laajin. Tällöin myyjiä on levittäytynyt kadun koko pituudelta ja leveydeltä. Portobello Road on täynnä antiikkiliikkeitä sekä pikkusälää myyviä kauppoja ja 'torimyyjiä'. Se ei jaksa enää muutaman kerran jälkeen herättää suuria tunteita, mutta Notting Hill itsessään on townhouse-rivistöineen todella viehättävä ja iltapäiväkävelyt  alueella ilman sen suurempaa agendaa erinomaista ajanvietettä. Ja aina silloin tällöin sieltä tekee todellisia löytöjä. Portobello Roadilla on historia yli 300 vuoden ajalta. Notting Hillin sydämestä löytyy myös Westbourne Grove. Sieltä löytyy Toms, joka on ihana lounaspaikka joka on ehdottomasti kaikille food-lovereille vierailun arvoinen. Check it out! Ottolenghi Kensingtonissa sekä Notting Hillissä on kiva ja suosittu paikka josta voi noukkia mukaansa lounasta ja ihania herkkuja.

OXFORD STREET & REGENT STREET
Sitten totaaliset turistirysät :) Helpot siinä mielessä että lähes kaikki ketjuliikkeet löytyvät katujen varsilta, shoppaajan taivaaksi ei niitä turhaan kutsuta. Joten jos hotelli on hoodeilla ja jaksaa puskea tiensä ruuhkassa, Oxford Street ja Regent Street ovat paikat johon mennä. Itse aina yritin välttää Oxford Streetille menoa enkä suostu sinne edelleenkään kevyin perustein menemään. Selfridges ja Topshopin lippulaiva myymälä ovat ajoittain tarpeeksi painava syy itsensä ruuhkalle altistaa. Silloinkin aikaisin aamusta jolloin hyppään bussista pois tavaratalon kohdalla, livahdan ostoksille ja äkkiä bussiin taas ja kauas pois. Selfridges on mun suosikkitavaratalo, all time favourite, eikä siihen sen enempää perusteluja. Kun käyt siellä, tiedät miksi.

Selfridges via
Oxford Street viavia

Regent Street on helppo katsastaa samalla kun käy Oxford Streetillä. Kun lähdet Oxford Streetia kävelemään kohti Piccadilly Circusta, matkalta löytyy mm. Anthropologie,  ZARA home, Liberty tavaratalo, Hamleys (iso lelutavaratalo) jne. Ja kun koukkaat Libertyn taakse, sieltä löytyy viehättävä Carnaby Street. Carnaby Street on lähinnä pieni kuja ja sieltä löytyy high street liikkeitä mm. G-star, Office, Puma jne. Sieltä löytyy myös erittäin hauska kenkäkauppa. Jos haluat näyttävät ja erilaiset popot, valintasi on Irregular Choice. Carnaby Streetille on kiva pujahtaa aina ostoksille vaikka turistit ovat senkin löytäneet ja ajoittain ruuhkauttavat pikkukujan tehokkaasti. Office löytyy Lontoossa useasta paikasta, se on Topshopin lisäksi mun luottokenkäkauppa, aina löytyy.
Regent Streetilta lähempää Piccadilly Circusta kun koukkaat Burberryn kulmasta Vigo Streetille ja siitä edelleen Old Burlington Streetille, löydät Abercrombie & Fitch liikkeen. Eleetön rakennus, ei mitään nimikylttiä. Kävele jumputtavaa musiikkia ja huumaavaa tuoksua kohti ja huomaat että pian pari paidatonta miestä on kutsuvasti houkutelleet sinut sisään ;) Ja hetken kuluttua huomaat että kävelet ulos kassit täynnä hyväntuoksuisia 'rättejä'. Mutta jos reissaat Yhdysvalloissa, suosittelen jättämään kaiken A&F shoppailun sinne. Lontoon hinnat ovat mun mielestä törkykalliit verrattuna USA hintoihin. Pätee lähes kaikkeen rapakon takaa Eurooppaan kotiutuneeseen. A&F'n 'pikkuserkut' Hollister & Gilly Hicks löytyvät Regent Streetiltä sekä myös Westfield Shopping Centresta.

via

via

Jos aikaa on vain vähän ja haluat yhdistää shoppailuun high streetiä ja designer liikkeitä, suosittelen Westfield Shopping Centrea (linkki alla) tai sitten Oxford Streetin ja Bond Streetin comboa. Bond Street lähtee Oxford Streetiltä nimeään kantavan tuubiaseman vierestä. Katu alkaa New Bond Streetina, jatkuu Old Bond Streetina ja päättyy Piccadillyyn. Sieltä löytyvät luxusliikkeet ja onhan sinne kotiutunut USAsta myös Victoria's Secrets. Mutta sama hinta-keissi pätee kuin A&F'lläkin, kalliimpaa kuin USA'ssa. Mutta mahtava paikka ja upeat tuotteet, kannattaa käydä edes ihailemassa! Ja samalla kun Bond Streetillä olet, kävele pikkukatuja Mayfairin kaupunginosassa ja ihastele tunnelmaa, and maybe have an afternoon tea at Claridge's. Mayfairista löytyy myös viehättävä Mount Street.

Jos olet reissussa joulun aikoihin, suosittelen kaikesta ruuhkassa tunkemisesta välittämättä tsekkaamaan Oxford Streetin, Regent Streetin ja Carnaby Streetin jouluvalot!
Ja joulun aikaan myös Hyde Parkin Winter Wonderland on ehdottomasti edes läpikävelemisen arvoinen. Sieltä jos mistä löytyy joulutunnelmaa. Ja lämmintä juotavaa... Hot english apple cider, ah!
via

WESTFIELD SHOPPING MALL
Jos sade yllättää tai muuten vain haluat välttyä isoilta ihmismassoilta, kannattaa ottaa tube länsi-Lontooseen, Shepherd's Bushiin. Vain muutaman pysäkin päässä Oxford Streetin ytimestä on Westfield Shopping Centre, aivan tube aseman vieressä. Saman katon alta löytyy kattavasti kaikki high street brändit ja luxusta haluaville löytyy myös kaikki liikkeet Chanelista Dioriin. Itse pidän kovasti kysesisestä shopping mallista, siellä ei juurikaan koskaan ole ruuhkia ja muualle ei oikeastaan tarvitse mennä, halusi mitä tahansa. Monesti varsinkin talviaikaan keskitin ostosreissuni sinne.
Toinen Westfield sijaitsee Stratfordissa, itä-Lontoossa, isompi mall samalla konseptilla. Se rakennettiin olympialaisten vetovoimassa olympiakylän ja stadionin yhteyteen. Kävin siellä viime vuonna ja pidin kovasti, tosin olympialaisten aikainen ruuhka hieman ahdisti. Molemmista Westfieldeistä löytyy hyvä food court joten nälkä ei pääse yllättämään vaikka koko päivän shoppailuun käyttäisi.

EAST LONDON
Itä-Lontoo on mulle hieman tuntemattomampaa seutua, Bloomsbury on itäisin lokaatio jossa olen asunut. Eli aika länsipainotteista oli ;) Mutta toki tuli useasti idässäkin käytyä, Suomen merimieskirkolta piti silloin tällöin hakea salmiakkia ja Fazerin suklaata, ja käydä tuoreilla korvapuusteilla. Brick Lanellakin silloin tällöin sunnuntaisin aikaa vietettiin, sinne kaikki cool & hip kids go ;) Vierailun arvoinen ja aina jotain shopattavaa löytyy. Etniset ravintolat ovat parasta antia. Itä-Lontoo on kohottanut vauhdikkaasti kasvojaan ja tullut vuosi vuodelta trendikkäämmäksi asuinalueeksi.

BICESTER VILLAGE
Outlet-shoppaajien taivas Bicester Village on vajaan tunnin junamatkan päässä Lontoon Marylebonen asemalta, mutta mutta... it's never been my cup of tea. Pidän outlet paikoista paljon, suosikkeja löytyy ympäri maailmaa mutta tämäntyyppiset "luxus-so last-last season" outletit eivät vain iske. Jouduin käväisemään siellä nyt viimeisimmällä Lontoon reissulla ystäväni pyynnöstä, edellisestä kerrasta oli n. 10v. Kävimme putiikit läpi ja totesimme jälleen kerran why did we bother? Päivä meni 'hukkaan'. Niin paljon mielummin kävelen Sloane Streetille tai Selfridges'lle ja teen ostokseni hyvän palvelun kera ja hyvällä fiiliksellä... I'm weird, I know :)

NORTH LONDON
Pohjois-Lontoota en varsinaisesti kutsuisi enää shoppaajan unelmaksi mutta tunnelmallinen Primrose Hill, Belsize Park ja Hampstead ovat mainitsemisen ja rauhallisen päiväkävelyn arvoisia. Pohjois-Lontoo on kauniin vihreää seutua ja kylämäinen miljöö eri alueilla viehättää. Primrose Hill on paikka johon palaan aina Lontoossa käydessäni. Se oli kotini jonkin aikaa, sitä viehättävävämpää asuinaluetta en voi kuvitella. Hampstead village on hyvänä kakkosena. Molemmista löytyy kivoja kahviloita ja lyhyt ostoskatu, tunnelma on rauhallinen ja turistit kaukana. Jos käyt Camden Townissa, kanaalin vartta on vain lyhyt kävely Primrose Hilliin. Primrose Hillissä kannattaa kiivetä puiston kukkulan laelle, sieltä avautuu mieletön maisema Lontoon yli. Primrose Hillissä saatat myös törmätä mm. näihin asukkaisiin ;)


via


A STEP AHEAD photo | Jude Law
viaSienna Miller Shoes
viavia


Camden Town samoilla hoodeilla on myös käymisen arvoinen, edes kerran. Se on erilaisuutta ja kulttuurien sekamelskaa. Tunnettu marketeistaan ja Lontoon läpi lipuvasta kanaalista. Viikonloppuna kannattaa suunnata sinne, kaikki on avoinna la-su ja tällöin myös erilaiset street kitchenit market alueella kokkaavat parastaan. Mutta jos nenä nyrpistyy helposti ja etsit vain luxusta ja viiden tähden ravintoloita, don't go.

Kuvat Camden High Streetiltä.

via

Huh hei, tästähän tuli pitkä ja rönsyilyynkin sorruin. Tyhjentävä se ei missään nimessä ole mutta toivottavasti avuksi suunnittelussa. Lontoota varmasti lisää myöhemmin! Muista että kaupunki on niin kovin paljon muutakin kuin shoppailua. Have fun & enjoy!

ps. Muistathan käyttää sanaa PLEASE! Suorastaan viljele sitä :)
13 kommenttia:

 1. Wau!! KIIIITOS! Mieletön ihana juttu täynnä juuri oikeanlaisia vinkkejä! :)
  -Kaisa, Savonlinna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että on avuksi! Ihanaa matkaa teille, lucky you! :)

   Poista
 2. Itsekään en pitänyt Bicester Villagesta lainkaan... tympäännyin siihen ihmeelliseen vouhotukseen. Kiva kuulla että joku muu ajattelee samoin ;D
  Ihana postaus, mahtavia vinkkejä! Rakas kaupunki <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, ihana että meitä on monta! :) Ainoa paikka mistä jotain olisin voinutkin ottaa mukaan oli Le Creusetin outlet myymälä. Siellä oli ihanasti valikoimaa ja hinnat -70% Suomen hinnoista. Mutta sallitut matkalaukkukilot olisi tullut nopeasti vastaan jopa yhdellä padalla ;)
   Ja kiitos! Rakas on kaupunki kyllä <3

   Poista
 3. SUURET KIITOKSET! Meillä on hotelli varattuna High Street Kensingtonin metroaseman läheltä. Katselin jo alustavasti reittejä läpikäytäväksi ;) Lapsille tuliaisia on pakko tuoda myös, Hamleys on ehdottomasti siis katsastettava, kiva kun mainitsit sen. Osaatko vielä eritellä mistä kannattaisi katsoa vaatteita lapsille? Kivoja, kohtuuhintaisia kesävaatteita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanasta paikasta olette hotellin varanneet! Mä aina kummilapsille ostan vaatetuliaiset GAPista, ehdoton suosikki. Iso GAP löytyy mm. High Street Kensingtonilta :) Todella kivoja vaatteita, ihan ok hinnoin. Sieltä löytyy myös Marks & Spencer jossa paljon lastenvaatteita, kohtuuhinnalla. Moni ostaa myös NEXTistä, siellä kuulemma runsas kiva valikoima ja jälleen kohtuuhinnalla :) Sitten on paljon ihania pikkuliikkeitä ja ketjuja ympäri Lontoota joissa hieman hinnakkaampaa, mutta toki yksilöllisempää. Kerro ihmeessä jos haluat että yksilöin vielä tarkemmin näitä :)
   Ihanaa reissusuunnittelua teille!

   Poista
  2. Voi mahtavaa! NEXT sivuilla surffasin ja Gapin katsastin myös. Nuo riittävät kiitos, oikein sopivat meille! Ajateltiin käydä myös siellä 'lännen' Westfieldissä, kiitos vinkistä. Siitä hotellilta pääsee myös aika näppärästi sinne?

   Poista
  3. High St. Kensingtonilta pääsee bussilla suoraan, siitä menee parikin bussia Shepherd's Bushiin. Ja sieltä on myös lyhyt kävely Notting Hillin tube asemalle josta suora linja sinne myös.
   Unohdin mainita sulle Oxford Streetilla olevan ison Disney Storen.. en tiedä minkä ikäisiä lapsia teillä on mutta sekin voisi olla käymisen arvoinen tuliaisten kannalta :)

   Poista
 4. Voi että minkä nostalgiapaukun sait aikaiseksi!! :)
  Haaste: jos saisit Whole Foods Marketin lisäksi viedä Lontoosta jotain muutakin Suomeen, mitä se olisi??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä joutuu miettimään ja ehkä palaamaan asiaan... mutta ensimmäisenä tulee mieleen vain kauppoja esim. Muji. Mutta me saatiin Helsiinkiin jo Granit, sehän on vähän sinne päin :) Ja sitten mä toisin clotted creamin... Suomessa ei ole mitään vastaavaa ja millään konstilla en saa sconssien täytteeseen samaa rakennetta... :((

   Poista
 5. Todella hödyllinen kirjoitus tämmöiselle "London rookielle" kuten minä, täyttä tavaraa! Kiitos paljon!

  VastaaPoista