18.6.2013

Lomalla tapahtunutta

Viime päivien saldoa.

Ihana Suomen kesä on säätiloiltaan niin käsittämättömän arvaamaton ja ennustamattomissa. Loman alkaessa perjantaina satoi kaatamalla ja vielä seuraavana yönäkin heräsin myrskytuuleen ja sateen ropinaan. Mutta kun lauantaiaamu koitti, aurinko paistoi ihanasti. Pikaiset 'jippiit' ja lähtövarmistukset tekstiviestein ystävän kanssa. Me saatiin kuin saatiinkin huippuhieno ilma Hietsun kirppispäiväksi. Perinteistä ei poiketa, ilma on joka vuosi ollut upea :)
Kirppikselle ei kannata lähteä ryppyotsaisesti, jollakin ostos saattaa olla jopa 20 centistä kiinni. Ja kallista kamaa ei kannata myydä, saati huonokuntoista, ne ei liiku. Kaikenkaikkiaan päivä on aina kuitenkin kiva, oikein odotan sitä! Suosittelen :)


 
 
Illalla aurinko helli edelleen kun askeleet suunnattiin Taste of Helsinkiä kohti. Edellisiltana Kansalaistorilla oli tarvittu kumisaappaita, nyt mentiin korkkareilla. Lauantaina sää suosi ja maut oli illallisaikaan taivaallisia. Monenmoisia täydellisiä makuelämyksiä ja Taittingeria kyytipojaksi. Maisteltiin muutama alkuruokaa, pari pääruokaa ja jälkiruokia kyseenalainen määrä, maybe 5 :)  Suosikkia oli vaikea valita, meidän muutaman ihmisen gallup tykästyi Ravintola Olon perisuomalaiseen alkuruokaan jossa oli lohta ja uusia perunoita. Pääruokana toimi parhaiten Gaijinin pork belly, bueno! Jälkiruokaosaston pisteet vei Ravintola Juuren suola-karamellikakku mäntykinuskilla ja raparperilla, Smörin paahdettu valkosuklaa melkein jaetulla sijalla. Toscaninin Tiramisu piti hakea vielä viimetingassa ylijääneillä markoilla, sekin oli yksi parhaista Tiramisuista joita olen syönyt, mutta ehkä tavallinen ja pliisu valinta tuohon tapahtumaan. Ensi vuonna on ihan pakko satsaa vähintään 2 päivää maisteluun, niin monen monta annosta täytyi jättää valitsematta.
Kuvia ei juurikaan otettu, annosten ihastelu ja maistelu vei päähuomion.

Kyllä kesäinen Helsinki ja sen mahtavat tapahtumat on ihan parhautta! Ja ystävät <3

Mustaa ja punaista. Valkoista ja punaista.

Gaijinin vihersimpukat. Taivas.Kyytipojaksi.


Team Gaijin.

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. KesäHesa on ihana! Mutta kovasti odotan juhannusta maalla järven rannalla :)

   Poista
 2. Hietsu kuuluu kesään! Meillä oli ToH'iin kolmelle päivälle liput, hyvin on syöty viikonloppuna!
  -Jonna

  VastaaPoista
 3. Ah, kesä ja kirpparit!
  Mahtava tuo korkkarikuva! Kumpi sinä olet? Vai kumpikaan...? :)

  VastaaPoista