2.6.2015

The Liebster Award

Heipskeikkaa! Sehän on kesä(kuu)!

Minua on muistettu parillakin Liebster Award haasteella mutta nappaan nyt sen ensimmäisenä ehtineen :)
Otin kopin Misorellalta, kiitos tästä! Nämä on hauskoja!


1. Tarina blogisi ja sen nimen taustalta?
Alunperin aloitin blogini päivittääkseni ulkomaille 'kadonneita' ystäviäni elämäni käänteistä. Yhteistuumin harmiteltiin että ruuhkavuosien kaaoksessa kukaan ei tahdo pysyä tarkasti (tai edes löyhästi) jyvällä että missä mennään. Haastoimme toisemme blogikirjoitteluun ja niinpä me aloitettiin. Minä Suomessa, yksi Australiassa, yksi Pariisissa ja yksi Miamissa. Kattavasti maailman ympäri :) Skype-sessiot tämän porukat kesken on mission impossible. Edelleen kaikki päivittää, joku tiheämmin joku satunnaisemmin. Osa avoimesti, osa privaatisti. Olemme tunteneet toisemme yli 20 vuotta, elämme kaikki hyvin samanlaista elämänvaihetta mutta hyvin erilaista elämää... eikä kukaan muu ole yhtä hullu jotta rakennusprojektiin olisi langennut :)
Kun aloitin blogin pian 2.5 v sitten, kävimme rankkaa tuskastelua asuntokuvioiden kanssa. Koti oli myynnissä ja tontin etsintä kuumeista. Sitä kipuilua oli myös hyvä purkaa kirjoittamalla. Siitä blogin nimikin syntyi ja jätin blogin julkiseksi. Aluksi kirjoitin muutaman postauksen eri nimellä mutta vaihdoin tähän 'sopivampaan' :D

2. Soittolistasi ykkösenä juuri nyt?
 Sanoisin että joku lastenlaulu, ykkössija vaihtelee päivittäin. 
Siinä sivussa vahvasti taitaa keikkua tällä hetkellä Paula Vesalan versio Apulannan Pahempi Toistaan biisistä, sitä jammaa pikkuneitikin antaumuksella.

3. Asia, joka tekee sinun arjestasi juhlaa?
Nyt tässä vaiheessa arjesta tekee juhlan se että saadaan silloin tällöin viettää aikaa yhdessä koko perhe. Yhteinen aika on harvinaista herkkua ja hieman kortilla. Näillä mennään kotvasen, toivottavasti syksyllä helpottaa. 
Sekin on tämänhetkisessä arjessa juhlaa että saadaan lapsenvahti hetkeksi ja päästään miehen kanssa kaksin kaupoille... rautakauppaan, laattakauppaan tai keittiökauppaan :) Ilman että kärsimätön liukasliikkeinen pikkutypy varastaa koko shown.


4. Lempi putiikkisi?
Espoossa on monta ihanaa putiikkia. Samoin Helsingin kantakaupunki kuhisee mahtavia kivijalkakauppoja! Jos täytyy mainita vain yksi niin se on Espoon Saunalahden Home Bazaar, se on ihanan erilainen puoti hyvillä arvoilla ja lämpimällä tunnelmalla. Toinen ihana puoti jossa vastikään pääsin vierailemaan on vasta avattu Loft no 2 Lappeenrannassa. Se on näkemistäni ehkäpä kaunein ja tyylikkäin lifestyle-putiikki. Myynnissä mm. Nicolas Vahe, Tine K, Balmuir, Love Warriors, Edblad, Lumi, Odd Molly jne. Esteetikon silmä lepää täällä. Onnekseni pääsen tänne suht usein vierailulle. Hyvä laihis lompakolle :)5. Taito, jonka haluaisit oppia?
Purjehdus. Haluaisin että päästään perheen kesken merelle ja että olisin oikeasti turvallisena apuna tyynellä ja tyrskyissä. Yleensä mukana miehen apukipparina on aina joku jolla purjehduksen salat on hallussa koska itse olen täysin vasta-alkaja olemattomine taitoineni. Kaksi osaavaa purjehtijaa on kuitenkin ehdoton. Tänä kesänä vene tuskin liikahtaa laiturista kovin usein. 

6. Kotiin liittyvä projekti, jonka aiot seuraavaksi toteuttaa?
Valmistuva koti itsessään tuntuu tällä hetkellä olevan loputon suo joka nielee kaiken liikenevän ylimääräisen ajan jollain muotoa.

 

7. Hymyn huulille nostava seikkailu lapsuudestasi?
Mitään isompia seikkailuja en erityisesti muista vaikka varmasti jollain tavalla seikkailtiin ja samoiltiin koko ajan. Muistan koko kulmakunnan lasten yhteiset mäenlaskuriehat, kesäiset pesäpallopelit tai mitkä tahansa ulkopelit. Silloin oltiin ulkona, metsässä, urheilukentällä tai uimarannalla... koko ajan ulkona. Kesät maalla mummolassa oli myös ihanalla tavalla muistorikkaita, miten silloin tuntuikin että kesät oli aina kuumia??

8. Mikä oli viimeisin elokuva, jonka katsoit?
Taisi olla telkusta Black Swan, taas. Unelmien pelikirja jäi tässä eräänä iltana kesken kun uni voitti. Kulutan hyvän leffan useaan kertaan. Monta elokuvaa odottaa tälläkin hetkellä sitä ensimmäistäkin katsomistaan, olisipa aikaa niille! Juuri yhtenä päivä mietiskeltiin että mitä meille leffahulluille on tapahtunut? Monta leffaa on odottamassa: Wild, Still Alice, Mielensäpahoittaja... 

9. Yllättävin tai hauskin sisustuselementti kodissasi ja sen taustatarina?
 Tällä hetkellä ei taida olla mitään yllättävää tai hauskaa kun puolet omaisuudesta on pakattuna varastoihin :) Mutta yhdestä en luovu, 1800-luvulta olevaa isoa kaappia vaalin vaikkakin se on tällä hetkellä tilanpuutteen vuoksi varastossa. Kaappi on kulkenut mukanani jo hyvän tovin, hankin sen opiskeluaikoina Hämeenlinnasta eräältä entisöijältä. Muuten hieman modernimmassa sisustustyylissäni se saattaa jopa olla yllättäväkin. Vaikkakin tykkään vanhan ja uuden yhdistelystä. 

10. Suosikkikäyntikohteesi kotikaupungissasi?
Kesäisin Espoon lukuisat rannat ja saaret ehdottomasti. 

11. Kolme asiaa, jotka haluaisit kokea tulevana kesänä?
Voi apua, ykkösenä haluaisin tietenkin sanoa että muutto! Mutta se taitaa mennä myöhemmälle syksyyn.
Kesästä on tulossa superkiireinen mutta se sisältää paljon ihania juttuja ja kohtaamisia :) Näiden valmiiksi suunniteltujen menojen ja vierailujen lisäksi haluaisin taas kokea niitä ihania aamuja jolloin mitään ei ole suunniteltuna koko päiväksi ja vain päättää että lähdetään tänään vaikka Hankoon tai Porvooseen. Tämä impulsiivisuus saattaa olla tosin kortilla raksailun myötä... Toivon myös että ehtisimme viettää aikaa maalla sekä siskoni perheen ja ystävien mökeillä.   En heitä haasteella nyt ketään, mutta tämänhän voi tästä napata näillä samoilla kyssäreillä ken haluaa :) 
Ihanaa viikon alkua ja mahtista lomaa niille kenellä se jo on ajankohtainen! <3


11 kommenttia:

 1. Hauskoja vastauksia. Miten mä en ole tuota Saunalahden putiikkia muistanut ollenkaan. Matkakin olisi lyhyt täältä Latokaskesta :)
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä olet niin lähellä! Nyt vaan 'kotiseutumatkailemaan' ja vaikka fillarilla Saunalahteen! Home Bazaar on ihana!

   Poista
 2. Ai miten ihana tuo ylin kuva! Tunnelma välittyy <3
  Näitä on tosiaan hauska lukea, jos kirjoittaa myös! :) Tämänlaiset haasteet avaa kirjoittajasta enemmän! Peukku tälle!

  VastaaPoista
 3. Kiitos, että otit kopin, oli kiva lukea vastauksiasi! Iloa viikkoosi! <3

  VastaaPoista
 4. Miten mä näin tämän vasta nyt?? Olipa ihana lukea näitä vastauksia! Tunnut taas tutummalta blogiystäväin! <3

  VastaaPoista