17.4.2013

Lontoon tuliaisia

Rakas Lontoo ei pettänyt tälläkään kertaa. Säätila on liikenteen lisäksi ainoa asia Lontoossa johon ei aina kannata luottaa. Viikon aikana oli aurinkoa, sadetta, sumua, harmautta ja jäätävän kylmää. Kevät on myöhässä sielläkin.Mutta meillä oli ihana viikko. Ystäväni oli suunnitellut meille sitä kaikkea mitä aina ennenkin tehtiin, vähän niinkun 'What would you do if it's your last day ever in London' -periaatteella. Aamiaiset meidän rakkaalla neighborhoodilla Tom's Kitchenissä ja Meganilla. Illalliset Jamie Oliverin Barbecoassa ja Cecconissa. Ja ihanassa El Metrossa Fulhamin sydämessä, jossa ehdottomasti Lontoon parhaat tapakset. It's a hidden gem, don't tell anyone :) Ja vielä pisteenä iin päälle pikkujuttu mistä erillinen postaus myöhemmin.Shoppauksen lomassa syötiin lounasta Sohon Princissä ja haettiin jälkkäriksi boxillinen Ladureen macaroneja. Ja käsikynkkää kävellen syötiin kaikki macaronit hetkessä, like the good old times! Nyt kaikki hiilarikammoiset siellä huokaa syvään... :)

Ihana yhteensattuma oli myös se että ystäväni Suomesta oli samaan aikaan Lontoossa, joten treffasimme aamiaisen merkeissä The Breakfast Clubilla Angelissa. Ja käväisimme myös Borough Marketilla hakemassa matkalaukkuun perinteiset ruokatuliaiset. Aina ihana Borough Market.

The Breakfast Club
Aamiaisen 'jälkiruoka', The Breakfast Club

Shoppaamaan ei lopulta paljon ehditty viikon aikana, sitä ehtii muulloinkin. Ainoa ostos must have-listalla oli kunnon 'lenkkarit'. Olin kuullut 'huhuja' että Lontoossa trainerit/runnerit/sneakerit on very high fashion tällä hetkellä. Ja niin se näytti olevan. Mihin tahansa katsoi, kaikkialla vilkkui mitä hauskemman näköisiä lenkkareita. Naiset trensseissään ja hameissaan, uusin the IT BAG käsivarrella keikkuen ja lenkkarit! Ihana muoti, ihan parasta mun mukavuudenhaluiseen makuun :) Harmi etten kehdannut ja ehtinytkään ottaa kuvia noista kivoista ja kekseliäistä asukokonaisuuksista. En varmaan ikinä ole niin paljon paneutunut lenkkariostoksiin kuin nyt, valinnanvaraa ja värejä oli paljon, suorastaan liikaa. Läskipohja vai ei läskipohja? Statement-väri vai neutraali? Mutta tietenkin aina kaikkein mieluisimmista popoista oli mun koko loppu, joka paikasta. Mutta lopulta lenkkarit löytyi, happy happy! Vannoutunut conssien käyttäjä löysi jalkaansa jotain vieläkin mukavampaa. Selkä ja jalat kiittää tätä muoti-ilmiötä, tästä toivon pitkäkestoista trendiä :) Ilmiö joka taasen pisti silmään hieman vinolla tavalla oli 60-70 luvun 'mummosandaalien' paluu. Topshopin, Officen ja Kurt Geigerin hyllyt notkuivat näitä 'ei niin silmää hiveleviä' popoja. Never say never, mutta tähän ilmiöön mukavuudenhaluinen minäni sanoo vielä toistaiseksi never! :)
Muuten kesäkengistä voisi äkkivilkaisulla tämmöinen non-fashionista analysoida että flat is back ja wedget pitää vielä pintansa, samoin kun viime kesän iso hitti tohvelimaiset slipperit. Omaan ostoskassiin pujahtivat runnereiden lisäksi toiveikkaasti yhdet simppelit, valkoiset kesäsandaalit. Nyt vaan tervetuloa kesä!Alla kuvakollaasia Borough Marketilta, London Bridgeltä. Aina vakio kaupungissa vieraillessa. Ehdoton kohde kaikille food lovereille! Maistiaisia, fast food paikkoja, pieniä viinibaareja... kaikki suoraan tuottajilta, Brittein saarilta sekä eri puolilta Eurooppaa. Borough Marketin kohtalosta on väännetty kättä vuosikausia, toivottavasti paikka ei koskaan väisty rakentamisen tieltä.
Makkaroita Alpeilta, taivaallista!


Drunk cheeses, so yummy :)


Mereneläviä


6 kommenttia:

 1. Borough Market, mun 'lähikauppa'! Lontoon paras, mahtava tuottajameiniki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lucky you!!! Tuollaisen lähikaupan kun saisin meille tänne Espooseenkin :)

   Poista
 2. Kivoja ravintolavinkkejä! Vähän ostosvinkkejä vielä kaipailisin. Mun edellisestä Lontoon matkasta on varmaankin 15 vuotta, on ehkä uusiakin paikkoja...? :)
  Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä teen piakkoin jonkinlaisen koosteen Lontoon ostoskohteista! Käypä kurkkimassa :)

   Poista
 3. Fiini sneaker mania on vihdoin rantautunut teille täältä rapakon toiselta puolelta... ja kolahtanut eurooppalaisiin kovalla kädellä. Uskoakseni et ole ainoa nainen joka kiittelee tämänlaista trendiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luultavasti en :) Toivottavasti tämä trainer mania kestää pitkään... Ihanaa viikonloppua sinne rapakon toiselle puolelle! :)

   Poista