22.4.2013

Jamie's Recipease

Edellisessä Lontoon postauksessa mainittu pikkujuttu oli reissun ehdoton highlight. Mulle uusi tuttavuus, Jamie Oliverin Recipease. Viime vuoden reissulla missasin paikan avajaiset parilla päivällä, kyllä harmitti. Jamien konsepti on kummitellut mielessä siitä asti ja nyt  ystäväni olikin järjestänyt meille pienimuotoisen kokkikurssin kyseisessä paikassa.Kahvilanurkkaus
Recipease sijaitsee ihanassa Notting Hillissä. Se on omanlaisensa kokkipuoti ja leipomo, paikka jossa voit tehdä ruoka- tai tarvikeostoksia, syödä lounasta tai dinneriä ja mikä parasta, ottaa kokkitunteja! Tunteja on erilaisia, on mahdollista saada yksityistunteja tai ryhmätunteja. Ystäväni oli varannut meille pastatunnit ryhmässä, ihan huippu yllätys. Siitä olikin kulunut muutama vuosi kun edellisen kerran olin tehnyt pastaa from scratch joten oli hauska verestää muistoja.

Tässä jollakin 'private lesson'
Toisen kurssin valmistelua

Pasta lesson sisälsi pastan valmistuksen alusta loppuun, taikinasta lautaselle. Mitään avaruustiedettä tämä homma ei ole, varsin simppeliä touhua ja simppelit, edulliset raaka-aineet. Miten sitä ei millään jaksa kotona?? Valitettavasti kurssilla ei ollut itse guru opettajana mutta pastan valmistuksen lisäksi opimme Jamiesta ja Jamien ajatuksista paljonkin opettajamme Jennyn opastuksella. 2,5 h kurssin aikana siemailtiin viiniä kokkailun lomassa ja fiilisteltiin onnistumisen riemua, ja mikä parasta, lopuksi nautittiin annokset illalliseksi. Kurssilla valmistettiin pastan lisäksi 3 erilaista 'kastiketta' pastalle... tai ei kai niitä oikein kastikkeiksi voi sanoa mutta jonkinlaiseksi pastan höysteeksi. Kotiin viemisiksi riitti suurin osa pastasta.

'totista' touhua
Kurssilla oli hauskoja tyyppejä, jopa italialaisia nuoria tyttöjä joilla luulisi pastan valmistuksen olevan jo vahvana dna:ssa. Hassua että heillä tuntui olevan eniten kysymyksiä ja epävarmuuksia pastanvalmistusprosessista. Siellä oli selvästi myös treffeillä oleva pariskunta, ihan hauska idea deiteille :) Kaikesta päätellen kyseessä ei ollut ihan eka treffit mutta selvästi 'Get a room'- vaiheessa oltiin. Heidän seuraamisensa oli meille hauskinta huvia valmiiden annosten syömisen lisäksi.

Jos aikaa riittää ja kokkailut kiinnostaa, kannattaa ehdotottomasti 'uhrata' muutama tunti ja sisällyttää tunnit vaikkapa kaupunkilomaan Lontoossa. Why not? Bonuksena kurssille osallistujat saivat kaikista Recipease-kaupan tuotteista -10% ja kaikki pastareseptit plus vähän extraakin sähköpostiin.
Ihana miljöö ja hauska yhdessätekemisen meininki.
Meillä ainakin oli hauska ilta :)

Lopputuloksesta voi olla ylpeä :)

4 kommenttia:

 1. Heippa! :)

  Näin kauan kesti, että tajusin meidän olevan tuttuja!! ;) No, parempi myöhään kuin ei milloinkaan. ;)
  Vau teillä on ollut varmasti tosi mielenkiintoinen ja hauska ilta! :D Tuonne treffeille meneminen on kyllä aika hyvä idea, rikkoo varmasti tehokkaasti jäätä. ;)

  Aivan mahtavan aurinkoisia kevätpäiviä Sinulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, näinhän se on, parempi myöhään... :D
   Joo kyllä tuommoisilla deiteillä varmaan oppii jonkin verran tuntemaankin sitä deittikaveria :) Mutta niillä kahdella oli vähän villi meininki :D Siellä tagliatelletkin välillä lenteli... ;)

   Kiitos, ihanaa kevättä teillekin <3

   Poista
 2. Mahtavalta kuulostaa! Pariisissa olisi vastaavia, mutta ehkä kuitenkin vähän totisempia ;) Voin uskoa että tykkäsit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkäsin, hauskaa oli :) Joku pikku leivonnaiskurssi Pariisissa voisi olla just se mun juttu, laitapa tutkat päälle jospa semmoinen löytyy, suht samalla konseptilla, niin lennähdän sinne oitis :)

   Poista