11.2.2015

Vihersmoothie

Edellisen postauksen jälkeen lupasin laittaa kuvassa olleen smoothien ohjeen joten tässäpä tämä :)

  Tämän smoothien synty oli niinkin helppo että heittelin kannuun mitä kaapista löytyi. Tämä on siitä ihana että ainekset löytyy lähes aina kotoa. Meillä smoothiet koostuu paljolti marjoista, pullottavan pakastimen vuoksi, mutta nämä vihreät versiot on ihanaa vaihtelua marjakimaralle. Blenderi pyörii usein, mies on loistava marjamixaaja ja minä taas hoitelen tämän viherpuolen. Tuore minttu, lime, kurkku ja omppu ovat herkullisia lisiä. Ja jos turvottaa, heitä selleriä ja persiljaa mukaan ;)
 Tästä tulee kookosveden määrästä riippuen 2 annosta.

1 luomuavokado
1 kohmeinen luomubanaani (pakastimessa väh. tunti ennen valmistusta)
nippu lehtikaalia tai pinaattia
1-2 luomukiwi
puolikkaan luomusitruunan mehu
kookosvettä
pieni kourallinen luomumanteleita


Muutama vuosi takaperin raahasin Ameriikan matkoiltani Whole Foodsista aina mukaan erinäisiä jauheita. Macaa, spirulinaa, lucumaa... ja vaikka mitä. Vain huomatakseni että ne jäivät kaappiin vanhenemaan ja päätyivät roskiin. Ja aina seuraavalla reissulla sorruin jälleen samaan virheeseen. Makuvivahteet on omaan makuuni aivan liian 'terveellisiä'. Mudan tai levän maku sai kylmät väreet menemään selkäpiissä joten silloin päätin että ilman näitä ihmeaineita smoothiet blendailen. Aikamoisia ravintopommeja saa rakenneltua ilman niitäkin. Chia- tai hampunsiemenet on ainoita mitä päivittäin käytän esim. luonnonjogurtin seassa. Chia-siemenien syönnin lopetin raskauden ajaksi vaikkei sille sen isompaa perustetta ollutkaan kuin just a gut feeling... koska mitä niistä siemenistäkään loppujen lopuksi tiedän? Vaikka varsinaisia pieniä terveyspommeja ovatkin.

Minimii on tätä smoothieta myöskin päässyt maistelemaan lusikasta mutta koska herkku sisältää manteleita ja tuoretta lehtikaalia/pinaattia, olen yrittänyt hillitä tuputtamisen ja pidättelen vielä pari kuukautta. Tai tuputtaa ei oikeastaan edes tarvitse, sen verran muikeana suu aukeili tälle herkulle. Neiti rakastaa hedelmiä ja marjoja! 

Ei muuta kuin blenderit pyörimään! :)


8 kommenttia:

 1. Hei mahtavaa, toivepostaus toteutui! ;) Kiitos tästä. Ja kun kerran toiveet näin helposti toteutuu, seuraavaksi haluaisin kuulla jotain 'päivä kanssasi' tyyppistä juttua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhaaa :D Katsotaan, katsotaan... My so called life, en tiedä jaksaisiko se ketään kiinnostaa :D

   Poista
 2. Joo! tuo päivä kanssasi kiinnostaa minuakin! Ja kun toivelinjalle kerran lähdetään, haluaisin että teet postauksen teidän vauvan ruokailusta, vinkkejä ruokailuun siitä hetkestä eteenpäin kun soseet aloititte! Please! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei okei... As I said, katsotaan! Toive rekisteröity ;) Tuo ruokajuttu vois olla ihan kivakin toteuttaa, oon vähän semmoinen ruokanatsi :D

   Poista
 3. Miksi kaikki luomua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostan pirpanallemme kaiken luomuna, varsinkin ulkomaiset kasvikset ja hedelmät, joten siinä samalla tulee itsekin popsittua luomuna :) Mulla suu reagoi turpoamalla ja kutisemalla joihinkin säilöntä/torjunta-aineisiin. Luomun kanssa ei ole tätä ongelmaa joten, I choose organic :)

   Poista
 4. Testattu! Tämä oli loistava! Niin loistava että tekisi koko ajan mieli lisää!

  VastaaPoista