20.2.2015

Miniloma

Meidän piti lähteä viime viikolla siskon perheen kanssa lumisiin maisemiin Tahkolle, miesten moottorikelkkaharrastuksen perässä. Viime aikoina lähes kaikki suunnitelmat ovat muuttuneet lennosta, raksailu vaikuttaa kaikkeen. Niin kävi tälläkin kerralla. Mutta suunnitelmiin puuttuikin lumitilanne. Etelä-Karjalaan sateli viime viikkojen aikana kunnon kinokset joten tuntui tyhmältä lähteä edemmäs 'kalaan'. Kelkkailemaan pystyi mainiosti Etelä-Karjalassakin. Miehet päättivätkin tehdä kotoa ja mökiltä käsin pidempiä kelkkaturneita. Raksahommat kutistivat reissun vain pidennetyksi viikonlopuksi mutta ehti siinäkin kelkkailla.

Mitäs me tytöt sitten tehtiin? Sisko oli järjestänyt töistä vapaata reissua varten joten ei ainakaan suostuttu kotinaisiksi :)
Lontooseen menosta oli puhuttu jo ikuisuus ja nyt siihen olisikin ollut tarjolla loistava tilaisuus. Vaan lentohinnat olikin pilvissä niin lyhyellä varoitusajalla. Mietiskelin että mitähän Lontoossa on meneillään viikonlopun aikana kun meidän neljän (2 lasta 0-4 v ja 2 aikuista) lennoista olisi saanut minimissäänkin maksaa 800 euroa. Hullua! Mutta taisi Valentinuksella olla näppinsä pelissä. Moni halusi varmasti romattisen viikonlopun viettoon kun Valentine's Day osui sopivasti lauantaille! 

Nämä neljä matkasivat vähemmän romanttisesti (mutta mukavasti) Siljalla Tukholmaan. Lasten ehdoilla laivalla, äitien ehdoilla Tukholmassa ;) Eli kaupasta ja kahvilasta toiseen... Mutta oli meillä vaan urheat pikkushoppaajat mukana. Tyytyväisiä olivat kun päiväunet ja ruoka saapui silloin kun pitikin, niillä eväin jaksaa. Mahtava mini-irtiotto kaikille.


Tukholman katuja tallatessa taas tuli mieleen että miksi meillä ei Suomessa ole sitä, tätä ja tuota. Mutta tuntuisiko se sitten samalta? Menettääkö ne hohtonsa jos ovat liian saatavilla? Onhan se kiva päästä reissun päälle aina hyvien syiden perässä! Ravintoloiden, kauppojen, kahviloiden... Toisaalta Granitin toivotin mielihyvin tervetulleeksi Suomeen, Lagerhaus saisi seurata perässä. Ja Stocka saisi olla NK'n kaltainen ;) Toisaalta Suomen hinnat monessa asiassa latistaa kaiken. Esim. Starbucks, they just killed it for me.

Tälläkin reissulla karkasi mopo hieman käsistä. Onneksi oltiin rattailla liikenteessä, tavarakorit notkui laivalle palatessa erinäisten nyssyköiden painosta.

Hulluus iski mm. Illums Bolighusissa...

Lagerhausissa...

Zara Homessa...

Mutta olisiko se sitten kiva jos tämä löytyisi esim. Helsingin ytimestä? ;) 


Ihanaa viikonloppua kaikille! Täällä viikonlopun ohjelmassa ainakin Ihanaisten treffailua ja hurrrrjaa pintamateriaalipohdintaa. Päätöksiä pitäisi kuulemma syntyä? ;)14 kommenttia:

 1. Illums Bolighusissa on helppo tulla hulluksi!! Ja ei ole edes totta nuo marmoritarjottimien hinnat, käsittämättömän edullista. Saati Hobstar-lasien... 8) Itse rakastan Lagerhausin paperitavaravalikoimaa, aina mukaan lähtee kokoelma kaikenlaista 'krääsää'! Se on taivas, huoh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Nappasin kuvaston IB'sta mukaan ja fiilistelen kauniita kuvia ;) Mun piti myös ihan muuntaa monta kertaa niitä marmoritarjottimien ja Hobbisten hintoja että onko ne oikeesti totta... Lagerhausista oli pakko perinteen mukaan raahata paperitavaraa messissä. Siellä oli ihania ideoita pikkutyllerön synttärikattaukseen myös :)

   Poista
 2. Silja Line on lapsille täydellinen, mekin valitaan aina Silja. Voi maailma ja ihanuus tuota Zara Home valikoimaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silja on pop ja niin helppo rattaillakin! Ei sokkelointia ja sukkulointia :D Nyt siellä reissasi muumihahmot mukana, oli neitokaisille ihmettelemistä! 4v revitteli muumidiscossa kun vanha tekijä. Ihana <3 Niin ne muuttuu äippienkin risteilyt vuosien saatossa ;)

   Poista
 3. Ihania tavaroita. Muistan miten pienenä/nuorena oli niin kiva aina mennä Ruotsiin kun siellä oli kauppoja, mitä ei Suomessa vielä ollut esim. H&M.
  Söpöt prinsessat muuten ekassa kuvassa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä sellaiset söpöstelyprinsessat <3
   Tukholmaan on niin kiva mennä silloin tällöin asioiden perässä mitä täältä ei löydy :) Vaikka jotakin Suomeen rantautuisikin, ne keksivät aina jotain uutta :D

   Poista
 4. Heippa! Tukholmassa on kyllä aina kiva shoppailla. Kävin juuri eilen Helsingin Gratintissa ja sieltä saa aina kivoja inspiksiä :) Lagerhaus saisi todellakin seurata perässä ja tulla Suomeen kanssa :)
  xx J

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On sinne ihana mennä vaikka vaan katselemaan! Mä nautin niin paljon kahviloissa istuskelusta ja ihmisten katselusta :) Ja ostelemaankin on ihan jees mennä, tavarakuljetus vaan on aina hieman ongelmallinen takaisinpäin :) Toisaalta se ehkä estää shoppailun lapasesta lähdön...
   Lagerhaus Suomeen, absolutely! :)

   Poista
 5. Eikä! Nuo hinnat! Haluan Tukholmaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitosella sai lasin, Suomessa halvimmillaan olen nähnyt 8 €... Onhan siinä eroa, on useammassa jo aika merkityksellinen ero. Toisaalta reissu saattaa maksaa jtn ;)

   Poista
 6. Tuo Zara Home ja Laduree - kunpa tulisivat joskus Helsinkiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Zara Home saisi saapua pian! :) Ne tosin toimittaa Suomeen online-tilauksia. Mutta onhan se ihana päästä hypistelemään ennen ostopäätöstä!

   Poista
 7. IHania Tukholmakuvia, kyllä minilomat tulevat tarpeen kesken raksan.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Valitettavasti se täytyy usein todeta vasta vaikeimman kautta! :) Jälkikäteen tajuaa miten tarpeeseen muutama raksavapaa päivä oikeastaan tulikin ;) Onneksi sellainen on myös edessä, ihan piakkoin ja tällä kertaa koko perhe :D

   Poista