19.10.2014

Omppupiirakka

Ihana sunnuntai! Minimiin päikkäreiden aikana alkoi taas jauhopeukalo syyhytä.
Onko enää omppupiiraiden aika? Vaikka syksy on jo pitkällä, omppuja on vielä runsaasti jemmassa. Eikun tuumasta toimeen! Piirakan maustava kaneli on niin ihanan syksyinen ja joulun odotukseen kuuluva mauste että sopii maustamaan tämänkin sateisen sunnuntain mainiosti. 
Anoppini teki tätä makoisaa piirakkaa ja täytyy sanoa etten ole juurikaan parempaa syönyt. Tosin hänellä on näissä ruokajutuissa aina jonkinlainen magic touch, itse en ikinä onnistu yhtä hyvin vaikka samalla reseptillä yrittäisin. Pyysin kuitenkin ohjeen ja päätin yrittää. Tämän piirakan kruunaa rapea, lähes keksimäiseksi paistunut pohja. Itse en malttanut tietenkään odottaa maistelua pidempään, mutta tässäkin piirakassa yön yli odottelu tekee piirakalle hyvää. 
Ohjeessa mittaillaan cupseilla (US) koska alkuperäinen ohje on kulkeutunut Kanadasta.


Sen minkä piirakka ulkonäköpisteissä häviää, sen maussa voittaa!


6 kommenttia:

 1. Ihanalta kuulostaa rapea pohja, kokeiluun menee! Testailen omenapiirakoita ja etsin sitä täydellistä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään maistelin päiväkahvin kanssa ja taivastelin että taisin kerrankin onnistua melko hyvin anopin jäljillä. En yhtä hyvin, mutta melko hyvin! :D Kerropa sitten mitä pidit!

   Poista
  2. Testasin tämän, ihan törkeän hyvä lopputulos! Mokasin vain omenalajikkeen valinnassa... Omena jonka valitsin oli liian vahapintainen enkä kuorinut niitä ensin. Kuoret jäi inhottavasti pyörimään suuhun. Mutta kuten sanoit tämän kruunasi rapea pohja. Slurps! Kilpailee hienosti parhaimman tittelistä ;)

   Poista
  3. Hei ihanaa että tulit kertomaan 'testin' tuloksen! Onhan se vaan todellakin niin SLURPS! :)

   Poista
 2. Googlettelin piirakan reseptejä ja tämä kuulostaa herkulliselta! Montako omenaa käytit tähän piiraaseen? Entäpä mikä oli irtopohjavuoan koko?
  t. Milena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niinkin oleellinen asia kuin pääraaka-aine on jäänyt pois ohjeesta... My god että on äippäloma-aivot taas ottaneet vallan :D Enkä aineksissa näemmä sitä kanelisokeriseostakaan ole maininnut.
   Mulla meni tähän piirakkaan lähes kaksi isoa omenaa. Pieniä menisi varmaankin 3-4. Tein halkaisijaltaan 24 cm vuokaan mutta jos muhkeutta haluaa, voisin kuvitella että 20 cm käy vallan hyvin. Tällöin täytettäkin olisi paksummalti ja omput uppoaisivat siihen kivasti eivätkä jäisi niin pintaan kuin tuossa minun versiossa. Laitapa kokeiluun ja kerro mitä tykkäsit :)

   Poista