21.9.2015

Hygge, I miss you.


Ihana, ihana syksy. Eipä voisi kauniimmat ilmat helliä syysintoilijaa... saati rakentajaa. Joissakin mielensopukoissa tosin kaipaan sitä rauhallista hetkeä käpertyä sohvannurkkaan kun vesisade rummuttaa ikkunaa ja myrsky helisyttää laseja. Kaipaan myös sitä lapsuudesta tuttua villiintymistä lehtikasoissa. Vaikka syksy on rakastamieni kynttilöiden aikaa, juurikaan en ole niiden parissa ehtinyt tunnelmoida. Tänä syksynä ei siis ole kynttiläpostausta luvassa, katketkoon se perinne tähän nyt.

Syksyisin pataruoat löytää jälleen tiensä uuniin, sienimetsä kutsuu, untuvapeiton tog vaihtuu suurempaan ja uuniomenoita mutustellaan maalla jälkkäriksi koko ajan. Uusia lankakeriä löytyy aina ostoskorista. Hygge, hygge, hygge! Tunnustan, olen Hyggeilijä isolla Hoolla. Rakastan englanninkielen sanaa cozy, cozyness... Sitä syksy (ja talvi) on mulle, mielenmaisema. 
Hygge vaan on sanana jotenkin ihanasti hassumpi :)


Nyt tämä kaikki on haaveissa vain, carpe diem on kaukana meiltä.

Uuniin, saati sienimetsään ei juurikaan löydä tietään mikään eikä kukaan. Tai että edes maalle ehtisi. Syvässä suossa myllertää nämä raksailijat ajankäytön kanssa. Pastakattilat kolisee lähes päivittäin kun yritetään saada pikaisesti ruokaa pöytään. Se pastan määrä mikä tänä vuonna ollaan syöty, huh... Ei siitä sen enempää ;)

Todetaan päivittäin että kyllä tämä tästä. Reilun kuukauden kuluttua jo asutaan uudessa kodissa, toivottavasti. Sitkun -elämä vaihtuu nytkun -elämään, ja yritetäänpä sitten muistaa kaikki hyvät lupaukset. Sitten saa Carpe muuttaa Diemineen meille takaisin. Ja pidetään jälleen itsestämme huolta.

Niin, ja arvatkaa mitä meillä tänään syödään?


Tällä kertaa höysteenä lehtikaalipestoa. Eat your greens people! :)
Ja nauttikaa syksystä! ;)
 
 Muistakaahan myös osallistua arvontaan!
Ihanaa uutta viikkoa murut! 
 

20 kommenttia:

  1. En voi sietää syksyä... Voitaisiin hypätä suoraan talveen ;D Pakkaset on jees!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höps, syksy on asennekysymys ;) Se tulee ihan yhtä varmasti joka vuosi kuin joulu ja kesäkin. Kauhean kuluttavaa valittaa asiasta jolle ei mitään voi, kannattaa siis nauttia! Tai karata pois näiltä leveysasteilta :D Ja pakkaset on todellakin jees!! Love it <3

      Poista
  2. Täällä syksy on himpan verran siedettävämpi kuin siellä Pohjolassa... Mutta en silti innosta hypi. Olet ihanan ihmeellinen tuon syysintoilusi kanssa <3 Piristävä poikkeus valittajien valtavirrassa! Lukeudun itse niihin valittajiin :D
    Lehtikaalipeston ohjetta tulemaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki neljä vuodenaikaa on ihania, innostun vaan erityisen paljon näistä nyt jo käsillä olevista :) On hulluksikin sanottu... hmmmm kukahan se oli? :D
      Lehtikaalipestossa lehtikaalia, basilikaa, naturelleja cashew pähkinöitä, valkosipulin kynsi, parmesania, oliiviöljyä. Himppa ripaus karkeaa suolaa ja mustapippuria. Ja eikun mortteli laulamaan!

      Poista
  3. Mä kanssa tykkään kaikista vuodenajoista. Ainoastaan se vuodenajan kesto aiheuttaa joskus pientä närää. Mulle sopis mieluummin 9 kk kesää ja 3 kk talvea, ihanat syksy ja kevät siinä välissä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meinasin sanoa että voisin ottaa nuo luvut toisinpäin mutta en ehkä kuitenkaan :D Tätä ihanaa alkusyksyä voisin ottaa tosin pidempään. Sitten kun tulee ne vaakatasoloskat ja pahimmat tiskirättiä naamaan -ajat, kannattaa kysyä uudestaan mitä mieltä olen niistä keleistä :D

      Poista
  4. Mä rakastan syksyä… Tällä hetkellä' kyllä ollaan Italiassa, mutta kun pääsen kotisuomeen, niin aion mennä ulos joka päivä kävelylle, satoi tai paistoi. Aion imeä sitä ihanaa kuulaan kirpeää tuoksua keuhkoihini ja nauttia kynttilän valosta kotisohvalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just sitä ihaninta syksyä täällä elellään. Vielä kun saisi yöpakkaset niin puut saisi vieläkin iloisemman värin :)
      Nyt äkkiä kotiin sieltä Italiasta niin ei mene ohi! :D Ei vais, nauttikaa kovasti! Voisin ehkä itsekin just ja just vaihtaa Suomen syksyn Italian syksyyn ;)

      Poista
  5. Nyt on kyllä saatu nauttia ihanista syyskeleistä mutta heti kun on kosteaa niin rupean vihaamaan syksyä. Kesä on pop.
    Pitäisi kyllä itselläkin kutoa pitkästä aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki vuodenajat on pop sopivassa suhteessa, ehkäpä tämä oma euforiani jossain vaiheessa väistyy kun tulee sitä tiskirättiä naamaan :)
      Kaipaan kutomista niin paljon että ihan koskee! Vaikka täysin amatööri siinä olenkin. Mut pakko saada taas puikot heilumaan pian!

      Poista
  6. Ihana muistutus siitä että voisikin jo kaivaa kynttilät esiin. Jotenkin sitä on vasta heräilemässä tähän syksyyn elokuun helteiden jälkeen:)
    Onpa kiva kuulla että pääsette jo muuttamaan. Hienosti on hommat edennyt ja loppusuora häämöttää. Kovasti tsemppiä ja voimia viimeiseen rutistukseen, sitten se odotus palkitaan.
    Meillä on kohta puoli vuotta asumista takana uudessa kodissa, eikä voi oikein käsittää. Joko puoli vuotta, huh että aika rientää. Mutta on ollut kyllä ihanaakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ajoittain availen kynttilälaatikkoa ja haikailen ja kaipailen. Satunnaisia tuikkuja ehdin sytyttämään... mutta kun niihin kynttilöihin liittyy tunnelmointi ja hetken seesteisyyskin niin olennaisesti, ei ole ollut mahkuja. Mutta pian!!
      Olen monesti miettinyt sitä miten pitkältä aika tässä vaiheessa tuntuu kun muutto vasta häämöttää. Mutta kun katsoo aikaa taaksepäin, en ikinä uskoisi että meidän projekti on kestänyt JO 2.5 v vuotta alkaen tontin ostosta. Siinä suhteessa aika on kyllä rientänyt, ja kohta mekin ihmetellään kun asumista on takana se puoli vuotta :)

      Poista
  7. En todella ole syksyn fani, mutta yritän olla ajattelematta asiaa ja pimeyttä!!! Auttaa huomattavasti!! Iloisin mielin ja aurinkoisin ajatuksin tähän syksyyn!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on niin totta, asenteella täytyy mennä! Koska eihän väistämättömälle minkään voi :) En tiedä miten pitkälle oma euforiani asiaa auttaa, ehkä marraskuun räntäsateisiin :D

      Poista
  8. Ihailtavaa että kaikesta kiireestä huolimatta jaksat innostua syksystä! <3 Itse olen varmaan entisessä elämässäni ollut napatanssija Tahitilla tms. Kärsin syksystä ja talvesta, rakastan aurinkoa ja ihoa hellivää merivettä :) Onneksi pimeän vuodenajan ankeutta pääsee aina hetkeksi pakoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi oi!! Mitä ihanaa sulla on suunnitelmissa? Kyllähän itsekin haaveilen aina tammikuussa katoavani hetkeksi sinne meriveteen lillumaan ja D-vitamiinia tankkaamaan! :) Mutta vain hetkeksi, sitten on taas virtaa palata nauttimaan talvesta :D
      Syksyisin tuntuu että olen virtaa täynnä ja sitä vaan tulee jostain koko ajan lisää. Loistava ajoitus raksailun loppurutistuksen kannalta!!!

      Poista
  9. Uuuh, lehtikaalipesto kuulostaa niin herkulta! Testiin!

    VastaaPoista
  10. Jostain syystä en pääse kommentoimaan uusimpaan postaukseen, joten tänne sitten. :) Aivan huippua, että teillä muutto ja uusi ihana koti häämöttää jo noin lähellä! Muistan tuon kutkuttavan tunteen alkuvuodelta. :) Tsemppiä viime rutistuksiin ja muuton odotukseen! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenni <3 On se jo niin lähellä että vähän ehtii jo jänskättääkin :D Ihanaa!!

      Poista