Heipä hei, sehän on marraskuu! Ollaan niin ihanan lähellä joulua että fiilistellä saa nyt jo nolostelematta. Minimiille hyräilen joululauluja ja siloitan hänellekin täten tietä 'lahkon' jäseneksi. Jouluhörhöt ry. Onko se sitten väärin hömpöttää ja tehdä numeroa joulusta? Eihän ole?! :)
Ihan vielä en joulupiparitaikinaa ole vaivaamassa. Mutta kun on jo kauan tehnyt mieli kunnon suklaapipareita, tekaisin lauantaina miehen kotiinpaluuta odotellessa cookie-taikinan. Ohjeen sain aikoinaan ystäväni siskolta, Californian Sacramentossa hevosranchia pitävältä 'emännältä'.
Ihka aito American Chocolate Chip Cookie -resepti on siis tämä ;)
Kikin reseptien perään kyselin vierailuillani lähes jokaisen lunchin tai dinnerin jälkeen, jotkut ne vaan on syntymästään Martha Stewardeja. Vaimomatskua. Ranchin emäntiä.
Täydellinen cookie on mielestäni keskeltä suussasulavan pehmeähkö, reunoilta rapsakan karamellimainen. Avain onnistumiseen on siinä että rohkenee ottaa keksit ajoissa uunista vaikka keskeltä vielä hieman kupruileekin. Noissa omissani näkyy halkeilua koska liian nopeasti lähdin kuumia keksejä nostamaan pelliltä pois.
Ja ne suklaasattumat, ne kuuluu suklaakeksiin. Tämän suhteen ei päde less is more. Tällä kertaa käytin Daim-suklaata. Seuraavaksi voisi kokeilla vaikka piparmintun makua. Tai miltähän nämä maistuisivat joulusuklaalla höystettynä?
Tilasin pari vuotta sitten ruotsalaisesta Leilan nettiputiikista nämä ihanat cookie stampsit. Kauniimmiksi leimaaminen ei todellakaan näitä keksejä tee mutta aika ihanan viestin kertovat syöjälleen esim. ensi viikonloppuna kun isiä juhlitaan.
Tai vieraille. Me saammekin huomenna rakkaan vieraan luoksemme, tyllerön kummitäti saapuu Kanadasta Suomeen yli kuukaudeksi. Voi sitä jälleennäkemisen riemua, edellisestä kerrasta on pian jo 4 kk.
<3
Tein aika isoja näistä, tällä taikinalla tuli 20 kpl.
Aloita rouhimalla suklaa juuri sen kokoiseksi rouheeksi kuin suutuntumaksi haluat. Sekoita/vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit keskenään. Lisää muna. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää jauhoseos voi-sokeriseokseen.
En käyttänyt tässä yleiskonetta joten jouduin ottamaan kädet vaivaamiseen avuksi jotta sain kaiken tasaisesti sekaisin. Sen verran paksua taikinasta tuli että spatulassa ja hauiksissa ei enää alkuvaiheen jälkeen riittänyt vääntövoima.
Sekoita viimeisenä vielä suklaarouhe joukkoon.
Ota nokareita lusikalla tai sormin ja laita pellille. Jätä reilu leviämisvara ympärille.
Uunissa 180 astetta, n. 10 min. Isommat vie n. 12 min.
Itseäni ensin hämäsi tuo leivinjauhe. Yleensä cookie-taikinoissa olen käyttänyt soodaa mutta leivinjauhe toimi paremmin kuin hyvin, ilman soodamaista makuvivahdetta.
Yummy!
Ihanaa viikkoa kaikille! :)
Kikin reseptien perään kyselin vierailuillani lähes jokaisen lunchin tai dinnerin jälkeen, jotkut ne vaan on syntymästään Martha Stewardeja. Vaimomatskua. Ranchin emäntiä.
Täydellinen cookie on mielestäni keskeltä suussasulavan pehmeähkö, reunoilta rapsakan karamellimainen. Avain onnistumiseen on siinä että rohkenee ottaa keksit ajoissa uunista vaikka keskeltä vielä hieman kupruileekin. Noissa omissani näkyy halkeilua koska liian nopeasti lähdin kuumia keksejä nostamaan pelliltä pois.
Ja ne suklaasattumat, ne kuuluu suklaakeksiin. Tämän suhteen ei päde less is more. Tällä kertaa käytin Daim-suklaata. Seuraavaksi voisi kokeilla vaikka piparmintun makua. Tai miltähän nämä maistuisivat joulusuklaalla höystettynä?
Tai vieraille. Me saammekin huomenna rakkaan vieraan luoksemme, tyllerön kummitäti saapuu Kanadasta Suomeen yli kuukaudeksi. Voi sitä jälleennäkemisen riemua, edellisestä kerrasta on pian jo 4 kk.
<3
Tein aika isoja näistä, tällä taikinalla tuli 20 kpl.
Aloita rouhimalla suklaa juuri sen kokoiseksi rouheeksi kuin suutuntumaksi haluat. Sekoita/vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit keskenään. Lisää muna. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää jauhoseos voi-sokeriseokseen.
En käyttänyt tässä yleiskonetta joten jouduin ottamaan kädet vaivaamiseen avuksi jotta sain kaiken tasaisesti sekaisin. Sen verran paksua taikinasta tuli että spatulassa ja hauiksissa ei enää alkuvaiheen jälkeen riittänyt vääntövoima.
Sekoita viimeisenä vielä suklaarouhe joukkoon.
Ota nokareita lusikalla tai sormin ja laita pellille. Jätä reilu leviämisvara ympärille.
Uunissa 180 astetta, n. 10 min. Isommat vie n. 12 min.
Itseäni ensin hämäsi tuo leivinjauhe. Yleensä cookie-taikinoissa olen käyttänyt soodaa mutta leivinjauhe toimi paremmin kuin hyvin, ilman soodamaista makuvivahdetta.
Yummy!
Ihanaa viikkoa kaikille! :)
Näyttää hyvältä! :) Ja noi keksileimat on tosi hauskoja! Mun gluteenittomat keksit (vähän saman tyyppisellä reseptillä) onnistui ihan hyvin, joskin taikinan käsittely on sitten raivostuttavaa puuhaa. Gluteeniton leivonta ei tosiaan ole helppoa, kun taikina ei käyttäydy samalla lailla kuin vehniksiä käytettäessä. Maku on tietty pääasia! ;)
VastaaPoistaNe on niin hauskat, valitettavan harvoin tulee ne kaivettua esille... tai keksejä ylipäätään leivottua.
PoistaItse en ole paljon gluteenittomia leivonnaisia yrittänytkään, olen kuullut sen olevan haastava laji :) Pari takuuvarman onnistumisen reseptiä on takataskussa, niillä olen pärjännyt. Mutta jos tarve tulee, onneksi tiedän että sun blogista löytyy ihania reseptejä lisää :)
Ihania keksejä, musta tuolla leimalla niistä tuli tosi hienoja ja erilaisia <3
VastaaPoistaVoi kiitos Hanna <3 Ja herkullisiakin vielä :))
PoistaAika ihania! Tuo leimasin on kyllä huippuhauska :). Ihan voisi vaikka pieneksi herkkulahjaksi antaa joulua ajatellen.
VastaaPoistaTotta! Laittaisi vaikka muutaman keksin pussukaan leimasimen kera, hyvä idea! :)
PoistaTulipas noilla kauniita keksejä ja nuo näyttää muutenkin sellaisilta, joista just itse tykkäsin... siis keksit ;) nam!! Mukavaa maanantaita!!
VastaaPoistaKokeilepa, ne on niin super duper herkullisia! :) Ihanaa viikkoa Ruut!
PoistaOnpa kauniita keksejä ja todella, nuo tekstit kruunaa kaiken. Kivaa jälleen näkemistä Kanadan kaverin kanssa :D
VastaaPoistaItse olisin toivonut vielä lisää erilaisia tekstejä, mutta kyllähän tuo rakkauden julistus on jo aika tyhjentävä ;)
PoistaVoi kiitos Outi, tämä odotettu jälleennäkeminen tapahtuu aina kahdesti vuodessa kun saamme miehen siskon Montrealista Suomeen lomailemaan <3
Ihanat! Rakastan noita Alessin mittakuppeja!!! Kauniin tyylikkäät, en ole raaskinut hankkia vielä...
VastaaPoistaNyt vaan joulupukille kirjoittamaan :) Ne on kivat kyllä, lahja ystävältä <3
PoistaNam! Ja aivan ihanannäköistä!
VastaaPoistaNe on niin herkkuja! :)
PoistaOijoijoi! Näyttää niin herkulta, tätä reseptiä on pakko kokeilla!
VastaaPoistaIhanaa viikkistä!
Eikun kokeilemaan ja rohkeasti uunista ulos vaikka näyttää täysin raa'alta! Muuten tulee 'paha kakku' :D
PoistaIhanaa viikonloppua sinnekin! :)
Löysin Erikan blogin kautta tänne! Ostin kälylle leimasimen Saksasta joululahjaksi, onkohan käyttänyt... Kiva blogi sulla, hyppään mukaan menoon!
VastaaPoistaKatja
http://optimismiajaenergiaavaatteilla.blogspot.fi
Oi kun kiva että löysit tänne! :) Tervetuloa seurailemaan!
PoistaGood looking sweets, my dear! Hmmmm! Love them!
VastaaPoistaAll my best
Elisabeth
Thank you Elisabeth! Tasting good too! :)
PoistaOi tosi hyvän näköisiä ja ihan huippu kivoja noi leimasimet! :)
VastaaPoistaKivoja on, olisipa vielä saatavilla muillakin 'sloganeilla' :)
PoistaIhanat leimasimet! Kävin syyskuussa heidän Tukholman myymälässään ja ostin tosi hyvän kakkuvuoan (http://www.leilasgeneralstore.com/sv/articles/2.34.2820/kakform-blossom-nordic-ware) . Seuraavalla Tukholman käynnillä siihen liikkeeseen pitää mennä uudelleen.
VastaaPoistaOi, miten en muistanut koko myymälää kun loppukesästä Tukholmassa käytiin?! Olispa kiva päästä livenä hypistelemään tarvikkeita! :)
VastaaPoista