28.5.2013

In the spirit of the Hamptons & New York

Se iski salakavalasti, täysin puun takaa. Matkakuume. Se vaati vain pari Memorial Day statuspäivitystä FB'n puolella ja ajatukset vaelsi viime vuoden Memorial Dayn viettoon Miamin South Beachilla. Se oli siinä sitten. Levoton olo ja tietoisuus siitä että matkoja mihinkään ei tällä haavaa ole tiedossa. Tämän kesän osalta aikaisempien kesälomien kaltaiset irtiotot ovat haavetta vain, ja vakaa päätös pysyä tämä kesä Suomessa pitäköön. Täytynee tyytyä nojatuolimatkailuun.

Jostain syystä viime vuosina lomamatkat ovat enimmäkseen suuntautuneet Yhdysvaltoihin - itään, länteen ja etelään. USA on ihanan monipuolinen matkakohde. Hienoja rantakohteita, mahtavia kaupunkeja, rentoa fiilistä ja erilaisuutta. Keyword on helppous, se vetää puoleensa. Autonvuokraus on edullista, pitkäksi ajaksikin. Unohtamatta sitä että Starbucks/drive-in Starbucks löytyy joka kulmalta missä ikinä liikutkaan. Jonkinmoinen kriteeri matkakohteen valinnassa ;)


Itärannikolla New York on vakiomatkakohde, the Love of my life... right after London.  Aina New Yorkiin matkatessani odotan perhoset mahanpohjassa mitä uutta kaupungilla on sillä kertaa tarjota. New Yorkiin olen palannut terrori-iskujen  jälkeen lomalle joka vuosi, parhaina vuosina jopa kahdesti. Viime vuosi oli ainoa kun NY jäi väliin matkareiteiltä.
Kun 9/11 tapahtui, olimme lomalla Los Angelesissa ja niissä jälkitunnelmissa vannoin etten ikinä enää maahan palaa. Vuosi sen jälkeen seisoin kuitenkin Ground Zeron reunalla. Torneja en ikinä ehtinyt nähdä.
 
Asunnon vuokraus on ollut jo pitkään ykkösvaihtoehto kun kaupunkiin matkaan. Varsinkin jos matkustaa isommassa seurueessa tai matka kestää pidempään kuin pari päivää. Monet nykkiläiset myös hakevat muutaman päivän alivuokralaisia, sekin on kiva vaihtoehto tutustua kunnolla eri neighborhoodeihin  ja itse new yorkilaisiin. Siinä samalla saa mielettömiä kaupunkivinkkejä joita ei turistioppaat jakele. Ja onhan se mahtava tapa törky-kalliista asumiskustannuksista kärsiville kaupunkilaisille tienata a few extra bucks. Siistejä ja upeita vaihtoehtoja riittää. Tämä on luultavasti edullisin tapa jos matkustat yksin tai kaksin. Mun ehdoton suosikki asunnonvuokraajana on My Suites, mutta muitakin vuokranantajia ollaan käytetty.

New York on ainutlaatuinen, en juuri koskaan yhdistä sitä muihin kohteisiin. Se ansaitsee oman, vain sille pyhitetyn matkansa :) Tosin kolme vuotta sitten juhlistimme porukalla ystäväni kolmikymppisiä New York-Las Vegas kombinaatiolla ja siitä jatkoimme vielä miehen kanssa kaksin Hawai'ille.  Mutta miehen lentäessä Hawai'ilta Montrealiin sukuloimaan ja F1 -kisoihin, minä matkasin takaisin New Yorkiin vielä muutamaksi päiväksi katuja tallailemaan. Ihan yksin. Minä ja mun suuri rakkaus, just the two of us. And a few million strangers :)


Mutta nyt kesälomahaaveiluun! Mun haave on aina ollut viettää kesää USAn itärannikon merimaisemissa. Haistella New Englandin tuulia. Cape Cod, Martha's Vineyard, Nantucket, Hamptons, Montauk jne. Tipahtaa keskelle sitä Ralph Laurenia ja Lexingtonia henkivää elämää. Olisi ihana vuokrata huvila ystävien kanssa tai asustella bed & breakfasteissa,  ajella pienimuotoinen itärannikon road trip osavaltiosta toiseen, nuuhkia meri-ilmaa ja syödä napa täyteen hummereita ja clam chowderia ja tietenkin 'levähtää' hetki Bostonissa. Ja jos Hamptonsiin tie vie, miksei samalla New Yorkiin myös. Mies on päässyt viettämään aikaa noissa ihanan merellisissä maisemissa ja toivottavasti sinne tie vie ainakin vielä kerran, sillä kertaa yhdessä.
Tuleva rakennusprojekti tulee viemään kaiken liikenevän ajan ja rahan, eli siirrämme tämän tripin jonnekin kaukaisuuteen. Mutta unelmoida aina voi. Matkavinkkejä olen pinnannut muistikirjaan jo vuosia tämä lomasuunnitelma mielessä.

Näissä merellisissä haaveissa ja tunnelmissa odottelen tulevaa kesälomaani Suomessa, ensimmäistä kertaa yli kymmeneen vuoteen! Ihanaa sekin! ;)


All Hamptons feel good photos from Pinterest.


8 kommenttia:

 1. Sait jonkinmoisen matkakuumeen aikaiseksi! Kiitos siitä :) Ihanaa tekstiä!

  VastaaPoista
 2. Sait mut vakilukijaksi viimeistään tällä kirjoituksella! Mulla on täysin samat matkahaaveet!! So let's keep dreaming ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! :) Ja kiitos kovasti, ihana kun uudet lukijat löytävät tiensä tänne. Tervetuloa!
   Me so happy! :)

   Poista
 3. Sorry kun jankutan... mutta ne Lontoon Shoppaus mahdollisuudet? Kiitos ja anteeksi! :)
  Iloa päivääsi!

  t. Kaisa, Savonlinna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Working on it :) Anteeksi että venyy! Mutta tulossa on, tiedoksi niille muillekin jotka ovat kyselleet :D

   Poista