2.5.2016

SisustushaasteUps! Onko jo toukokuu? ;)


Raksailumoodi on aikaa sitten hellittänyt kireimmän otteen tästä perheestä. Ajoittain pystyn jopa hymyillen muistelemaan mennyttä. Viittaan puheissani siltikin usein raksailuun, olihan se uskomaton vaihe meidän elämässä. Monessa merkityksessä. Karolinan raksablogista josta usein kävin tsemppaamassa vertaistukea, löysin tämän haasteen jonka kysymyksiin aloin mielessäni miettiä vastauksia. Siitä se ajatus sitten lähti ja tänne se oikeastikin vihdoin siirtyi :) 

1. Jos saisit valita kotiisi yhden uuden design-huonekalun mikä se olisi? (kuva mielellään myös).

Tämä on niin helppo mutta vaikea. Samalla viivalla painii kaksi tasavertaista. Vuosikausien ihastuksia, haaveita... pakkomielteitäkin. Kookkaamman näistä piti saapua ekalla ovenavauksella uuteen kotiin. Vaan kuinkas kävikään, raksabudjetti otti ja paukkui. Toisaalta pienempi olisi nyt tässä vaiheessa enemmän tarpeen, ruokapöydän päälle kaivataan kipeästi lempeää valoa. En tiedä kumpaan ensin säästäisin. Artichoke vai Egg? Miten nauttisinkaan toivottaa kummalle tahansa 'Welcome home baby <3'
Haaveilu jatkuu. 
(kuvat Pinterestistä)

2. Kotisi lempihuone/paikka ja miksi?

Keittiö ja makuuhuone, tasan menee. Vaikka molempien sisustusviimeistelyt vaiheessa ovatkin.
Toisaalta viihdyn todella hyvin tässä kodissa missä sopukassa tahansa.  3. Millainen on uuden kotinne sisustustyyli?
Meidän näköinen. Pääsisustaja on väriallerginen, toinen puolisko iloittelisi väreillä ehkä enemmän :)
Koti on miksausta sopivassa suhteessa. 
Uutta ja vanhaa. Skandinaavista. Less is more, kodikkuudesta ja käytännöllisyydestä tinkimättä. 
4. Kuka teillä tekee sisustuspäätökset?
Molemmilla on vahvat visiot ja mielipiteet, sekä halu vaikuttaa :) 
 Menee aika fifty-sixty. Jos todella pidän jostain, hankin sen. Saatan kysyä miehen mielipidettä mutta vaikka siihen sitten menisi ne viimeisetkin pennoseni, hankin sen. Silmälasit ja kasvorasvat yms. nesessäärit saavat silloin odottella :) Mutta onneksi mies yleensä pitää valinnoistani myös. Monesti toteaa että ai meillä on nyt tämmönen? Nämä ostokset ei toisaalta koskaan ole hetken päähänpistoja vaan pidempään harkittua materiaa. En juuri koskaan osta normihinnalla, hyvä alekoodi on mielestäni erinomainen peruste tarttua lähes mihin tahansa tilaisuuteen... 

Suuremmat visioinnit ja ostokset päätämme yhdessä. Viimeisin pähkäilyn kohde oli ruokapöytä. Neliö vai suorakulmio? Pukkijalat vai 'lattarauta-U-jalka'? Romuritarille kiitos kärsivällisyydestä ja anteeksi lukuisista eipäs-juupas viesteistä! 
Pukkijalat it is.

5. Mikä on kotisi aarre, huonekalu josta et koskaan luopuisi?
En kiinny materiaan juurikaan, minun on helppo luopua huonekaluista kun sen aika on. Perintökalujakaan meillä ei kodissamme ole. On kuitenkin pari asiaa jotka pysyvät kelkassa muutosta toiseen. Vanha kaappi josta en kyllä taida koskaan luopua. Ja Seiska-tuolit joita on reilut kymmenen vuotta rehattu mukana paikasta toiseen. En taida niistäkään hevin luopua, pidän niistä edelleen valtavasti.
Niillä taitaa olla sitä paljon puhuttua tunnearvoa ;)6. Mikä on lempipostauksesi ja miksi?
Ajoittain palaan lukemaan postausta jonka kirjoitin tyttärelleni hänen ollessa puolivuotias. Mutta raksailuun liittyvistä, hmmm... Ehkäpä tämä tai tämä? :) 7. Meneekö sisustukseen paljon rahaa? 

Tällä hetkellä lähes jokainen liikenevä ylimääräinen penni. En kuitenkaan pidä kiirettä hankinnoilla, olen todennut että pidempi visiointi ja harkinta kantaa enemmän hedelmää ja vähemmän katumusta. Raksa-aikanakaan en innostunut sisustusostoksille, muutamaa valaisinta lukuunottamatta. Ne jotenkin osasin nähdä tulevilla paikoillaan.8. Miksi päädyitte rakentamaan uuden kodin? 
Emme löytäneet mieleistämme valmiina joten aloimme etsiä tonttia. Tai löysimme yhden talon johon kiinnyin valtavasti mutta se meni tarjouskisassa toisille. Löysin viime viikolla paperipinkasta kyseisen talon kohde-esitteen. Miten onnelliseksi nyt tulinkaan että se meni sivu suun. Näin oli tarkoitettu. Se talo on merkityksellinen siinä mielessä että se herätti meissä talokuumeen. Talostamme tuli tosin täysin erilainen.9. Mikä on teidän rakentajaperheen "motto", paras ohje/ asenne raksa-aikana?
Lähes päivittäin hoettiin että tämä on vain vaihe! Sen suurempia mottoja ei tainnut olla vaikka tuolla pienellä lausahduksella oli meille valtava voima. 10. Mistä saat inspiraatiota sisustukseen ja sisustusvalintoihin?
90% lehdistä! Rakastan lehtien selausta ja sivujen merkkailua :)
Loput 10% Pinterestistä ja Instagramista. 11. Kuinka a) rohkea b) varma c) kekseliäs sisustaja olet?  (0-100%) 
a) 50% , Olen skandinaavinen väriallergikko joka mixaa valkoisen kanssa harmaata, nudea, hieman puuta ja roosaa. Kevyellä mustalla twistillä. Muissa asioissa olen aikamoinen tuuliviiri mutta sisutuksessa suosin ajattomuutta. Kikkailen vain pienin tavoin. 
b) 90%, kymmenen pinnaa pois siitä että huomaan aina olevani kuitenkin valinnan edessä, lähes aina on kaksi hyvää vaihtoehtoa.
c) 50% en kovin kekseliäs eikä varsinkaan diy ole vahvoja puoliani.


10 kommenttia:

 1. Upealta näyttää yksityiskohdat! Ihana 'väriallergikon' koti johon on saatu pieniä väripilkkuja kuitenkin. Mahtavaa kun palasit postailemaan! Joka päivä käyn kurkkimassa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kun käyt, kiitos ja anteeksi! Olet saanut valitettavasti hieman odotella... :D

   Poista
 2. Teidän koti näyttää kyllä todella kauniilta.
  Ihanaa viikkoa!

  VastaaPoista
 3. Kiva lukea näitä sinun postauksia kun ei olla aikoihin nähty. Kaunis koti
  Pauliina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paukku! Postaustahti on kyllä aika laimea mutta jospa tämä tästä taa lähtis... ;)

   Poista
 4. Artichoke on on mun unelmani myos, kuparisena. Se olisi kovasti meidan kotiin sopiva, ehka se tiensa sinne joskus loytaa. Kaunis koti teilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi copper on niin upea myös!! Se on myös mun villi haave niin kuin on konjakinvärinen nahka egg myös... mutta ajaton väriallergikko saa harmillisesti joitain pieniä oireita ajatuksesta :) En tajua, ne on niin upeita! :D

   Poista
 5. Upea keittiö ja kaunis hana! Kenen valmistajan hana on? Ulosvedettävällä juoksuputkella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirre :) Hana on Tapwellin, ja on ulosvedettävällä juoksuputkella. Se putki oli tärkein kriteeri... Vipp hanan olisin halunnut mutta sitä ei pystytty toimittamaan meidän tarpeeseen sopivassa aikataulussa.

   Poista