23.7.2015

NamiNamaste


 Kun bongasin NamiNamasten viime kesänä Instagramista, siitä tuli lähes pakkomielle. Olisinkin halunnut painella Muhun saarelle heti. Pikkutypyn ollessa tällöin vasta parikuinen, Muhun saarelle ryntääminen väistyi tärkeämmän asian tieltä :) 
Mutta aloin samantien puhua ystäviä ympäri, ja tiesinkin heti kenelle tästä alan vaahdota. 
Meitä on ihana jengi, kuusi naista. Niinkin nokkela on porukan nimi yhteisissä chattifoorumeissa kuin IhaNaiset<3
Mutta sitä me ollaan, hulvaton porukka! Yhteinen tie vie taakse päin jo aika pitkälle. Matkan varrella syntyneet lapset ja tämän hetkiset ruuhkavuodet on hieman rauhoittaneet meininkiä ja rajoittaneet matkoja, mutta tämä hetkellinen vaje otetaan takaisin jonain päivänä, varmasti :) 
Mutta kuten sanottu, tiesin heti keiden kanssa haluan tänne lähteä. Ei ollut vaikea puhua tätä porukkaa ympäri. Meidän yhteiset get-togetherit nykyään pyörivät paljolti ruoan ympärillä, myös silloin kun kaikkien jälkikasvut pyörivät menossa mukana. Yhdessä kokataan, maistellaan vinkkuja ja testataan uusia ravintoloita. Reissukohteisiin lähdettäessä tehdään reipas esityö jotta löydetään hyvät ruokaravintolat. Tammikuussa klikkailin NamiNamasten sivuja auki vähän väliä nähdäkseni milloin varauksia otetaan vastaan. Ja kun vihdoin päivä koitti, bookkasin meidät heti! Valitsimme nautintopaketin kokkaus-workshop-lisällä. Matkaan lähti vain neljä meistä, kaksi sai tällä kertaa vapautuksen koska oli aivan napakat syyt... Toinen muruista odottaa kuopustaan syntyväksi hetkellä millä hyvänsä, toinen taasen on parikuisen tytöntyllerön äiti. Kotiinjääminen sallittiin selityksiä vaatimatta. Mutta ikävöitiin näitä puuttuvia palasia tietenkin.
Viivyimme Muhun saarella perjantain lounasajasta sunnuntain lounasaikaan.
 (Ruoka-addiktin päivät rytmittyvät ruoka-aikojen perusteella, ei niinkään kellonaikojen)
 Siihen väliin mahtui riippumatossa rentoutumista, meren äärellä istuskelua, metsäpolkujen tallailua, auringonpalvontaa ja paljuilua omenapuiden katveessa.
Ja ennen kaikkea naurua, naurua ja naurua. Ihania aterioita ja Proseccoa <3 Meitä varten sitä tilattiin paratiisiin jopa lisää :D  Ja tarjoiltiin paljuilunkin lomassa... oikeastaan kaiken lomassa.
Aamiaiset oli jotain niin uskomatonta ettei sitä edes riitä sanat kuvaamaan. Meitä hemmoteltiin juuri oikeilla keinoilla! Niin, ja se itse 'kokkikurssi'. Kokkaus-workshop alkoi lauantaina iltapäivällä ja valmistimme muutaman tunnin aikana alkuruoan ja pääruoan. Tuoreet yrtit ja salaatit kävimme pihan upeista yrttilaareista noukkimassa. 
Paikan emäntä ja hengetär Sikke valmisti jälkkärin, ja miten täydellinen Pavlova eteemme aterian päätteeksi kannettiinkaan. Kurssilla meitä oli 8, juuri sopiva määrä! Pääkokkina ja uskomattomana tietolähteenämme toimi erinomaisen kärsivällisyyden omaava Alberto. 
Workshopin reseptit tulevat perästä sähköpostiin, can't wait!


Seuravassa tunnelmapaloja tästä Sikke Sumarin paratiisista. Kaiken muun hemmottelun lisäksi myös aurinkoinen sää ja lämpö hellivät meitä. Me nautittiin! Niin paljon!Paljukin lämpeni meille... mutta paljuilun suhteen iski kuvasensuuri :)


Workshop


After workshop


Buduaarin puolella


Suunniteltiin me jo uusia reissujakin. Korkealentoiset ajatukset veivät niinkin ihaniin maisemiin kun Ranskan Champagneen. Toteutuuko se ikinä, nähtäväksi jää... Luultavasti se ei ainakaan ole seuraava yhteinen reissumme. Champagneen tuskin kukaan haluaa matkata masu pystyssä tai vauva rinnalla.
Erään IhaNaisen sanoin: 'Siinä suhteessa tää on aika hazardi jengi'.
<3

12 kommenttia:

 1. Oih, ihanasti sait kiteytettyä ton viikonlopun näihin kuviin ja tunnelmiin! Oli kyllä huippua seuraa ja upea paikka. Seuraavaa reissua odotellessa <3
  R

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viidensadan kuvat joukosta oli vaikea tehdä just se oikea kollaasi :) Mut hyvä että tunnelmat välittyi näistä! Seuraavaa reissua tosiaan odotellessa <3

   Poista
 2. Ihqu viikonloppu!! Hemmottelu on niin tärkeää arjen hulinoiden keskellä, kuulostaa siltä että todella nautinnollinen paketti teillä oli :) Millä menitte saarelle?
  Upea tuo paljukuva!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli, todellakin! <3 Seura on suuri osa siinä että pystyy relaamaan, meillä se oli ihan huippua :) Muhun saarella aika pysähtyy.
   Me mentiin auton kanssa lautalla yli Tallinnaan, siitä ajettiin vajaan parin tunnin matka Virtsun satamaan ja siitä lautalla Muhun saarelle. Lautta kesti 30 min. Siitä oli muutaman kilometrin matka Namasteen :)

   Paljukuva oli munkin mielestä ihana, siinä suorastaan haistaa tuon lämmityksestä nousevan savun :D

   Poista
 3. Jo Sikken ruokaohjelmissa tuo paikka on näyttänyt ihanalta ja nyt kertomuksesi perusteella vieläkin paremmalta. Ihanalta kuulostava ystävien yhteisloma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se on ihana, livenä tosiaan vielä upeampi :) Rauhan ja rentouden tyyssija.
   Ystäväaika on lähes yhtä tärkeää kun parisuhdeaika, siitä saa virtaa niin paljon. Meillä on mahtava jengi <3

   Poista
 4. Voi että miten ihanalta kuulostaa!! Aivan täydellistä! Ruoanlaitto ystävien kanssa on niiiin parasta! Olen onnekas kun olemme onnistuneet rakentamaan myös sellaista kulttuuria ystäviemme kanssa. On mukavaa, kun ihmiset tulevat kylään ja tehdään yhdessä ruokaa.. Lapset leikkivät ja ilta menee aina liian äkkiä! :) Huomennakin kokoonnutaan ystävillä porukalla grillauksen merkeissä. <3 Tuollainen reissu olisi kyllä aivan huippua! Kiitos tästä vinkistä ja ihanista ystävätunnelmista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli mahtava tapa yhdistää kaksi tärkeää asiaa, ruoanlaitto ja ystävät! Bonuksena mitä upeimmat puitteet, sekä äidin oma aika ;) Suosittelen lämpimästi, ihana paikka!!
   Ihanaa viikonloppua Katri, ja makoisia grillihetkiä <3

   Poista
 5. Oi miten ihana paikka! A-luokan matka😊

  VastaaPoista