28.5.2015

Raksapäivitystä

Raksalla onkin tapahtunut paljon sitten viime päivityksen.

Väliseinät ovat nousseet ja valut tehty. Ikkunatkin on vihdoin tulossa. Ikkunatilauksen kanssa oltiin hieman myöhässä, karmit ja lasien aurinkosuojat pohdituttivat pitkään. Kaikilta toimittajilta ei saanut niin korkeita yksiosaisia ikkunoita kun olohuoneeseen haluttiin. Onneksi löytyi edes se yksi. Toisaalta hyvä että saatiin lattiavalut pois alta ennen ikkunoiden asennusta joten ei tarvinnut niin runsaasti suojailla ja peitellä. Ja kevättuulikin pääsee näin vielä hetken kuivattelemaan lattioita. Lattiavalut ylemmissä kerroksissa on tehty tänään, alin kerros valettiin kuukausi takaperin. Ikkunoissa päädyttiin täysalumiinikarmeihin harmaalla struktuuripinnalla. Sisäpuolella myös sama harmaa karmeissa, paitsi makuuhuonekerroksessa valkoinen. Keittiön ranskalainen parveke tulee aiheuttamaan pohdintaa seuraavaksi, miten kapeisiin alumiinikarmeihin saa kiinnitettyä parvekkeen edessä tarvittavan kaiteen? Ei mitenkään. Tietää Pelle Pelottomalle töitä :)

Olohuone

Takka on pintaa ja piippua vaille valmis. Se että takan kävi tekemässä  takkamestari Pohjanmaalta toiveidemme mukaisesti, säästi meille valmistakkoihin verrattuna noin puolet hinnassa. Kulmaan olisin halunnut hissiluukun mutta tekijä ei tätä suositellut koska takasta halutaan mahdollisimman iso hyöty. Kaunis se hissiluukku olisi ollut.


Takka... takana portaikko

Keittiön pinnat ja aamiaiskeskus alkavat vihdoin mielessäni muotoutua. Vaikka aluksi halusin betonia, betonia, betonia everywhere, mieli muuttui ja päädyimme valitsemaan himmeän marmorikuvioiset valkoiset kvartsitasot keittiöön. Välitila aiheuttaa vielä pohdintaa.  Aamiaiskeskus on tulossa keittiötoimittajaltamme Noblessalta.


Maman spa, niinkun mies tätä tilaa kutsuu (kylpyammeen paikka)

Kaikista lattiapinnoista en oikein vieläkään osaa sanoa. Pitäisi kuulemma olla jo päätettynä! :) Mikrosementtipintoja mietittiin paljon, portaisiinkin jos olisi betoniportaisiin päädytty. Sitten mikrosementit jo hylättiinkin kunnes pääsin naapuriin katsomaan miten kaunista jälkeä siitä itse asiassa syntyykään... Eli se ei vielä ole pois suljettu.

Alimman kerroksen lattiaan tulee laattaa, kaikkialle.
Master bedroomin kylppäriiin luultavammin tulee lattiaan valkea kuuskulmalaatta ja seinään fasettihiottu kiiltävänvalkoinen metrolaatta. Alunperin ajatukseni oli tästä metrolaatasta keittiön välitilaan mutta se vaihtui lennosta toisaalle. Kylpyammeeksi valkoinen ovaali.
Makuuhuoneiden ja ylimmän kerroksen lattia-ajatukset lyö vielä tyhjää.


 Portaikon ikkunasta
 
Earlier today... lattiat valettu


Onhan se paljon että joka päivä saa jotain päätettyä, vaikka edes yhden asian. Sieltä se valmistuu, muutama kuukausi ja muutama päivitys enää! :)
Lopputulos jänskättää!

Ihanaa viikonloppua kaikille!


10 kommenttia:

 1. Rakentaminen näköjään on yhtä päätöksen tekoa. Onnea siihen touhuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se on, muun muassa :) Ei siinä mitään mutta kun vaihtoehtoja on liian paljon!

   Poista
 2. Aivan mahtava koti teille tulossa. Mieletöntä paneutumista yksityiskohtiin, tarkkaa harkintaa. Se tuottaa tulosta ja tyytyväisyyttä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja luultavasti myös osin pettymyksiä :) Kun ei voi etuukäteen tietää ja kokemus vasta kertoo... Näin se varmasti menee jossakin kohtaa. 'Olisi pitänyt' on luultavasti fraasi joka tulee tutuksi :D

   Poista
 3. Olen yrittänyt kommentoida pari päivää mutta jostain syystä Safari ei ole antanut jättää kommenttia... Nyt Chromen kautta kokeillaan.
  Mahtava koti teille tulossa, on se jännittävää mikä lopputulos onkaan. Tuo koti on oikein sisustussuunnittelijan haavekohde! Muistelen että sanoit olohuoneen ja keittiön olevan yhtä suurta tilaa? Onko takka olohuoneessa? Upea, nouseva kattolinja! Huoh <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kuullut samaa joskus muiltakin, että Safari ei anna kommentoida esim. jos ei kommentoi kirjautuneena lukijana...?? No nyt onnistuit! :)
   Arvaa kuinka monta kertaa olen kaivannutkin sisustussuunnittelijaa tähän palettiin mukaan? Me herättiin asiaan liian myöhään, ajateltiin jotenkin olevamme varmoja kaikesta mitä halutaan ja suunnittelija vain sekoittaisi pakkaa :D Ja olen niin huono antamaan palautetta ja tyrmäämään toisten ehdotuksia! Mutta olisi pitänyt ottaa ihan sieltä alkumetreiltä jo suunnittelija. Toisaalta taas on ollut aikaa hyvin miettiäkin vaihtoehtoja joten ei tässä paniikkia ole tullut, oikeastaan vain pintamateriaalit pohdituttavat eniten. Ei niinkään muut ratkaisut. Omina ohjenuorina 'vähemmän on enemmän' ja ajattomuus :)

   Poista
 4. Pitkästä aikaa käymässä! :) Siellä se valmistuu, jännää varmasti on. Kivaa kesäkuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sano muuta, jännää on! :) Kiva kun kurkkailet välillä!
   Ihanaa kesää Katja <3

   Poista
 5. Näyttää niin hyvältä, ja mikä miljöö! Saatte aivan ihanan uuden kodin <3! Jaksuja loppurutistukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Kyllä se tästä, vaikka tänäänkin olen jo monta kertaa pohtinut että miksiköhän joitakin asioista ollaan raksalla tehty niin kuin on tehty :D

   Poista