12.5.2015

Miksi auto?


Sitä on moni kysynyt. Miksipä ei?  

Viime jouluna tyttären lahjakasan äärellä mietiskeltiin miksei tylleröllä ole yhtään autoa? Yleensä kyläpaikoissa kaikkein isoimman mielenkiinnon herätti autot :) 
Siitä se ajatus sitten lähti. Mamallahan oli toki auto jo valmiina mielessä. Alkoi armoton kilpa-ajo Googlen ihmeellisellä radalla malleista ja väreistä. Tiesin Magnin, villinä korttina kisaan pääsi mukaan Vilac. Omaa silmää miellytti eniten Magnin täydellinen, puhtaan valkoinen sävy.  Vilacilla ei ollut vastaavaa. Visuaalisen kilpavarustelun voitti siis Magni.


Se oli siinä. Soitto Porvooseen lelukauppa Riimikkoon ja auton nouto samalla kun ajeltiin Etelä-Karjalaan sukuloimaan. Koska tylleröllä oli tässä vaiheessa ikää vasta vajaa 9 kk, ja rakkain kapistus oli kävelykärry, päätimme hetken vielä viivyttää auton kasaamista. Autostahan tulikin sittemmin loistava 1-vuotislahja. Neiti älysi samantien mitä sillä pitää tehdä. Auto on päivittäisissä leikeissä mukana. Sitä työnnetään, sillä potkutellaan, sillä päristellään ja sitä käytetään kiipeilyjalustana. Meidän pikkuapina on kunnostautunut kiipelyssä jo niin että mm. kiipeää itse syöttötuoliin ja sieltä pois. Siihen ei edes tarvitse autoa jalustaksi, vaan tätä vempelettä käytetään korkeammalle tähyilyyn. Vaikka naksujen noutoon keittiön pöydältä.

Ihan must on tämä menopeli siis meidän tytölle! :) 
10 kommenttia:

 1. Ihana auto!
  Olivia tykkää kans kovasti autoista ja traktoreista (pihaleikeissä), joten olenkin miettinyt, miksi ei niitä voisi olla enemmänkin kuin yks ja yks :D tuo on kyllä tosi söpö ja nostalginen, vielä kerran, ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tykätään niin paljon! Tiukkaa pinkkiä miettittiin hetki mutta äiti oli turhamainen ja valitsi valkoisen, sisustuksen kannalta hillitymmän :D Vielä kun äiti saa valita...
   Meidän neiti rakastaa autoja, mönkijöitä, traktoreita ja kaivinkoneita! Päristää aina kun näkee vähänkin jotain niihin viittaavaa :)

   Poista
 2. On kyllä upea! Ja todellakin, miksei tytöllä voisi olla autoja? Minullakin oli pienenä, barbit lensi nurkkaan ja autot oli suosikkeja. Mitä suurempi, sen parempi! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa! Mä en muista että mulla koskaan olis ollut autoa :) Vaikka autot ja muut moottorihärvelit Sofiaa kiinnostaa, yhtä suuren huomion saa eläimet :) Ja korut! Neiti on tosiaan neiti kun helmet hakee aamulla ensimmäisenä kaulaan... :)

   Poista
 3. Siis toihan on nyt niin magee auto, että ei ihme jos on kovassa käytössä :)
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyylitietoinen neiti! Ulkoisen tyylikkyyden lisäksi biilissä on muitakin tärkeitä ajo-ominaisuuksia! :)
   Ihanaa viikkoa Outi!

   Poista
 4. Ihana auto se on. Mä oon vieläkin kiinnostunut autoista vaikka oonkin jo iso tyttö ;) Auto on sukupuolineutraali!
  On teillä varsinainen pikkuapina tosiaan, uskomatonta miten pystyy jo koordinoidusti kiipeamään syöttikseen ja vielä poiskin!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se sellainen pikkuapina että maman sydän heittää säikähdyksestä volttia päivittäin <3
   Joo kyllä auto on aika sukupuolineutraali, tuossa vuoden iässä taitaa kaikki olla! Neiti tykkää. Viime viikonloppuna maalla ei muuta ollut näkevinäänkään kun vaarin traktorin :)

   Poista
 5. Tuo on niin ihana! Turhaa jaottelua, etteivät tytöt voisi kiinnostua ja leikkiä autoilla :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin! Senpä vuoksi tuon ihanan mobiilin kyseenalaistamiset ihmetyttääkin :) Ei mitään turhia jakoja!

   Poista