27.6.2015

Jäätelökakku

Me saatiin pari päivää sitten pikkumurun kummitäti yli puoli vuotta kestäneeltä Aasian reppureissultaan Suomeen! Ja saamme viettää yhdessä seuraavat kaksi kuukautta ennenkuin hän lennähtää jälleen rapakon yli kotimaisemiin. 
Ihanaa <3
 Lähipiirissä hänen himonsa lakritsijäätelöön tietää kaikki, sitä on kuulemma reissussakin kaivattu :) Suomeen paluun kunniaksi tekaisinkin lakritsin makua tihkuvan jäätelökakun. Idean tähän sain Vaaleanpunaisen Hirsitalon Marjalta.
Hemmotellaan tyllerön kummia nyt kunnolla. Hän nimittäin hemmottelee omalla tavallaan tätä mammaa tänään, sekä erityisesti parin viikon kuluttua! Lapsenvahtihommia ;)


Tein kakun alkuperäistä ohjetta mukaellen mutta jätin keksimuruset pois välikerroksesta. Suunnittelin vaahtokarkkien sijaan murustavani välikerrokseen marenkia mutta marengit unohtuivat kauppareissulla enkä ehtinyt tehdä itse. Joten kakkuun upposi Tigerin minivaahtiksia. 
En myöskään käyttänyt lakritsijauhetta. Vaahtiksien lisäksi laitoin välikerrokseen varovasti sitruunavalkosuklaata sekä reilulla kädellä tuoretta Kouvolan lakritsia ja  turkinpippurimurskaa. Sekä maailman parasta salmiakkikolakastiketta jota kipaisin hakemaan Karkkikauppa Sweetheartista . Täydellistä! 
 

 Ihanaa viikonloppua! :)

EDIT: Tein seuraavana päivänä uuden, isomman kakun ystäväporukan kesäillanistujaisiin ja siihen versioon lisäsin kaikkea samaa, mutta vieläkin runsaammalla kädellä. Mies pääsi maistamaan molempia ja totesi tietenkin jälkimmäisen olevan onnistuneempi versio. Eli täytteessä ei kannata säästellä jotta maut pääsevät esiin. Taisi olla hitti muidenkin kuin miehen mielestä :)

20 kommenttia:

  1. Heeeeiii, EI saa postailla tällaisia lakritsi-ohjeita!! Arvaa mikä tarve tuli nyt saada tuota mustaa kultaa. Ja mistä täältä sitä saa? Ei mistään... :(
    Mutta hyvältä näyttää! Onnistuiskohan tuo samankaltainen kakku vaikka siitä salmiakin korvikkeesta (suklaasta)...? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan varmasti onnistuu, aloin jo heti ideoimaan! :)
      Yritä nyt vielä muutama viikko jaksaa, sitten saat mustaa kultaa <3

      Poista
  2. Herkullisen kuuloinen ohje! Marjalta löytyy aika mahtavia leivonnaisohjeita, blogin puoleen käännyn silloin tällöin kun etsiskelen uutta inspistä leipomuksiin. Tämä kesäine ohje menee varmasti kokeiluun!
    Nauttikaahan yhteisestä ajasta! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo itsekin olen löytänyt sieltä monta herkullista reseptiä! Ja ne kuvat, herättää sen 'pakko kokeilla' -tunteen välittömästi.. Ah! :D Tein jo heti perään toisenkin samanmoisen kesäkekkereille ja siitä tuli vieläkin parempi kun lähes tuplasin laku- ja salmiakkimäärät! Eka kerralla olin varovainen...

      Poista
  3. Tämä lakritsihullu tekee taatusti tuota kakkua, miten mulla onkin mennyt Marjan ohje ohi… Mutta kiitos nyt sinulle tästä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt äkkiä kokeiluun, niin helppo ja herkullinen! Runsaasti vaan aineksia ja tulee törkyhyvää! <3

      Poista
  4. Mä en kestäääää! Siis minkä näköinen herkku! Oon herkkulakossa, joten aijaija kun tekee pahaa näiden kuvien katsominen ;))! Ainon lakujäde on ihan yks lemppari!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi eeeeiiii! Mikä herkkulakko?? Ei semmosia saa kesällä pitää :D Tämän herkun takia kannattaa sortua!

      Poista
  5. Ihanan näköinen kakku :) NAM!

    VastaaPoista
  6. Todellakin YUM! Tekaisin heti mutta en löytänyt sitruunavalkosuklaata?! Laitoin pohjaan nyt tavallista valkosuklaata ja sitruunankuorta, toimi niinkin! Väliin rouhin tavallista valkosuklaata. Seuraavalla kerralla (koska seuraava kerta tulee varmasti) aion testata tuon marenki-idean...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti herkkua noinkin, hyvä idea!!
      Olisi pitänyt tietenkin mainita että tämä käyttämäni sitruunavalkosuklaa on Fazerin Block-suklaata jota löytyy leivontatarpeiden lähettyviltä :)

      Poista
  7. Vastaukset
    1. En voi kun suositella! Testiin vaan, tästä tuli helppouden vuoksi kesän vakitarjottava :)

      Poista
  8. Oijoi mikä herkku! Ihan just tartteis yhen tuollasen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällaisia tarvitsee kesäpäivinä liian usein :D Tänäkin kesänä...

      Poista