14.6.2015

Fun?

Pääsikö suustani joskus että tämä on hauskaa? Raksailunaikaisten valintojen tekeminen? Vain muutaman laattamyymälän valikoimat läpikäyneenä joudun imuroimaan sanani takaisin toteamalla ettei se aina sitä tosiaankaan ole. Vaihtoehtoja on järjettömästi! Haluaisin laittaa kylppäreihimme kymmeniä eri laattoja, ihan vain koska en osaa valita vain yhtä. Siihen tässä vielä mennänkin. 
Olen joskus tainnut myös sanoa että mottoni on 'Less is more'. 
Hmpf.. jos näillä suunnitelmilla mennään, ollaan kaukana siitä! ;)Jaan vähän parin viime viikon kokemuksia. Kokemuksia jotka ovat tehneet valinnoista omalta osaltaan helpompia. 

1. Laattapiste, Espoo. Kun rullasimme kaksin pikkuneidin kanssa myymälään n. klo 11 olimme ainoat asiakkaat. Kukaan neljästä näkemästäni pöytänsä äärellä istuvasta henkilöstä ei noussut missään vaiheessa tervehtimään tai kysymään avuntarvettani. Olin jopa näkevinäni että joku viilasi kynsiään. Voi olla että se oli mielikuvitukseni tuotetta ja suuri klisee... Mutta varmasti joku nautti lounastaan pöytänsä ääressä. Katselin rauhassa parikymmentä minuuttia ja lähdin hiljaisesti. Niin. Emme palaa Laattapisteeseen uudestaan. 
Siellä tosin ihastuin laattaan joka myöhemmän selvittelyni tuloksena paljastui neliöhinnaltaan n. 800 euron arvoiseksi. Taisi olla kyseisen kuuskulmamosaiikin arkkihinta joka foolasi vasta-alkajaa... Puolustus: myös mies tykästyi laattaan ottamani kuvan perusteella, ei ole siis kyse naisellisesta 'kalleimman tuotteen tutkasta'. Mutta emme siis sen laatankaan vuoksi palaa siihen myymälään ;)

2. Kaakelikeskus, Helsinki. Saavuimme miehen kanssa kahdestaan tänne n. klo 11. Saimme rauhassa kierrellä vartin. Myymälässä oli pari muutakin asiakasta mutta silti riitti henkilöitä istumaan tiskien taakse. Vartin kuluttua tuli tupakkatauolta myyjä joka kysyi avuntarvettamme. Lyhyen keskustelun tuloksena naurahti ja sanoi että tulkaa uudestaan ajanvarauksen kanssa ja miettikää tarkemmin mitä haluatte. Esitteli nopeasti laattoja jonka tyyppisiä mainitsin etsiväni. Antoi katalogin mukaan ja sanoi että etsikää edes ideoita.. Ja niiden kanssahan me juurikin mentiin asioille, ainakin luultiin niin. Katalogi on kaunis mutta emme varaa aikaa Kaakelikeskukseen. 

3. ABL-laatat, Helsinki. Vastaava mestarimme tiesi ohjata meidät tänne, itse en ollut kuullut paikasta aikaisemmin. 
Ihana, valoisa miljöö!! Olin innoissani ja positiivisesti yllättynyt. Kaikki oli kauniisti esillä valoisassa tilassa. Olimme ainoat asiakkaat kun saavuimme tänne kaksin miehen kanssa n. klo 11. Saimme heti avuliaan sisutusmyyjän luoksemme ja kierroksen tiloissa. Täällä EI naurettu projektillemme joka käsittää neljä wc-tilaa ja kaksi kylpyhuonetta+saunan ja kodinhoitotilat. Plus pari muuta lattiatilaa päälle.
Saimme erittäin paljon aikaa, sekä erinomaista asiakaspalvelua. Ja mallikappaleita. Sekä uuden ajan. Saimme toki myös niitä katalogeja. 
Olin jo menettää toivoni kahden edellisen perusteella, mutta tämä kokemus nosti taas suunnittelun hauskuuden pintaan. 

4. Värisilmä, Espoo Muurala. Heti asiantuntevaa, sopivan innostunutta asiakaspalvelua vaikka asiakkaita liikkeessä riitti. Sain mukaani paljon katalogeja ja vahvistusta muutamille ideoilleni. Olin liikkeellä kaksin pikkutypyn kanssa n. klo 11. Täällä oli kiva leikkitila lapsille. Tykkään! Tänne palataan varmasti! 

5. Espoon Tulikivi-studio. Täältä löysin heti paljon oman tyylisiäni, talon henkeen sopivia laattoja. Ja loistavaa asiakaspalvelua! Olin ainoa asiakas, liikkeellä kaksin pikkuneidin kanssa ennen puolta päivää. Pikkutypyllä paloi pinna rattaissa ja laskin vapaasti käpsyttelemään myymälässä, tästä ei sisustusmyyjä ollut moksiskaan vaan antoi neiti näpsäkän jopa leikkiä vanhalla tulostimella. Täältä löytyi myös leikkitila. Sain mukaani kivasti mallilaattoja. 
Täällä näin myös livenä valitsemamme kiukaan <3 
Palaamme for sure! 

Mutta näiden on riitettävä (parin nettisivuston lisäksi). En jaksa enempää! :)


Mitä tästä opimme? 
Sen lisäksi että tämän joukkueen saa todennäköisimmin liikkeelle n. klo 11. 
Onneksi sen että tämä ON hauskaa kun alkaa päästä jyvälle ja saa aikaiseksi jonkinlaisen otannan ja rajauksen satojen samantyyppisten vaihtoehtojen välillä. Sen että liikkeellä ON väliä. Ja Hyvä asiakaspalvelu ja asiantuntevuus on A&O! Ja hinta.
Amen.

20 kommenttia:

 1. Kuvien perusteella sain kuvan, että harmaata laattaa ois ainakin tulossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitäkin :D Huomasin just että olikin aika harmaavaikutteinen kuvaotos!

   Poista
 2. Kauniita, luonnonläheisiä sävyjä. Olemme käyneet ihastelemassa tuota Tulikiven hexagonia monesti, hinta on tullut vastaan mutta ehkä miehen pää vielä käännetään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnollisilla, viileillä sävyillä mennään :) Hexagon on ihana, oli mikä tahansa valmistaja tai malli kyseessä. Se mulla oli selvänä mielessä parissa tilassa ja sen ympärille olen yrittänyt rakentaa muuta tilaa. Tulikivi on todella kaunis, saa nähdä tuleeko sitä mihinkään ;)

   Poista
 3. Liikkeellä on väliä! Ja asenteissa on eroa :( Hyvä että jaksatte kuitenkin kierrellä ja vertailla, siinä pääsee säästämään pitkän pennin. Oma kylppäriremppa välttävine asiakaspalvelukokemuksineen on liian tuoreessa muistissa... Upeita mallikappaleita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä otannassa liikkeillä ja asenteilla tosiaan oli eroa. Ensivaikutelma on tärkeä. Joillakin on varaa valikoida asiakkaita, jotkut taasen ei lähde sille linjalle :) Olen niin iloinen että löysin hyviäkin kokemuksia!

   Poista
 4. Oh my! Olet oppinut antamaan palautetta? :D
  Tuo kymmenen laatan sovittelu ei nyt lainkaan kuulosta siltä mistä sovittiin!!?? Ei ei ei...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Darling! Nämä oli kokemuksia! Palautteen tulen antamaan varmasti suoraan niille kenen kanssa ikinä palaammekaan asioimaan :)

   Joo eihän tästä suunnitelmasta sovittu mutta kun tahtoo kaiken! ;) Ehkäpä kuitenkin onnistun löytämään hyvän kompromissin...

   Poista
 5. Samanlainen kokemus kotikuntamme Espoon Laattapisteestä. En ymmärrä, miksi istuvat lähellä ovea, kun ei edes tervehditä sisääntulijaa saatikka että kysyttäisi avun tarvetta.
  Onneksi rakennamme kesäasuntomme Hämeenlinnaan. Siellä Laattapiste on Espoon serkkuunsa verraten kuin yö ja päivä. Ystävällinen, asiantunteva ja pitkäpinnainen asiakaspalvelu. Tilasimme sieltä suunnittelun, kun olimme aivan sekaisin ideoittemme ja makujemme suhteen. Tiesimme minkälaista halusimme, mutta valikoimat olivat aivan liian suuret.
  Haastattelun jälkeen parin päivän kuluttua suunnitelma oli valmis ja se oli se, muutamasta vaihtoehtoväristä valitsimme mallien avulla sen oikean - eikä ole tarvinnut katua. Kuulimme kyllä myöhemmin, että meille suunnitelman tehnyt on täällä ihan lähtemättömässä maineessa - eikä ihme, niin hyvin hän meitä luki - joskus näinkin päin.
  Rohkeasti siis käyttämään suunnittelupalvelua, varmaan muillakin on samanlainen mahdollista. Se ei maksa mitään, jos sitä ei halua paperille. Liikkeessä havainnekuvien perusteella oli helppo tehdä muutama muutos ja sitten päätös - tilauksen jälkeen suunnitelman saa koneellisesti itselleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kiitos kommentista :) Tuo on niin totta että edes tervehdys saisi heti tuntemaan itsensä enemmän tervetulleeksi. Mutta se että kääntää jopa päänsä pois sisäänn astuvasta asiakkaasta... Olin todella yllättynyt siitä nuivasta kohtelusta koska aikaisemman kokemukseni takia halusin sinne mennä. Silloinen kokemus tosin oli Vantaan myymälästä ja sain sieltä kämppääni aikoinaan rempatessani loistavaa palvelua!
   Mulla on visio mielessä jokaiseen tilaan mutta halusimme kartoittaa vaihtoehtoja joista visiot toteutetaan. Niitä on liikaa... Abl-laattojen suunnittelupalvelu olikin hyvä vahvistus sille mitä haluan mutta taidetaan joutua kuitenkin mixaamaan hinnankin vuoksi muualtakin.
   Tsemppiä kesäasuntoprojektiinne!! :)

   Poista
 6. Hyvä postaus! Ärsyttää ihan suunnattomasti puheet siitä, että kauppa ei käy ja ihmiset eivät osta. Valitettavasti aivan liian monissa tämän alan liikkeissä ei yksinkertaisesti vain haluta myydä. Onneksi on sentään loistavia poikkeuksiakin. Jyväskylässä on aivan ihana laattaliike, Laatta-Leevi. Sieltä olen saanut joka ainoa kerta asioidessani äärimmäisen hyvää palvelua. Mukava on ollut huomata sekin, että palvelu on ihan yhtä hyvää, oli kyseessä sitten koko omakotitalon laatat tai neljän euron koukku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihanaa, tuo nimikin jo kuulostaa siltä että Laatta Leevi palvelee hyvin! :) Onneksi on poikkeuksia tosiaan. Mulla tuli tuolla Värisilmässä vähän tuollainen fiilis!

   Poista
 7. Omat kokemukset Espoon Laattapisteestä myös hyvin samansuuntaiset. Olen käynyt siellä 10 kertaa ja kertaakaan ei ole syntynyt mitään kontaktia yhteenkään työntekijään. Erikoista asiakaspalvelua mutta tapansa kullakin.

  Me päädyimme lopuksi tilaamaan tuulikaappien lattialaatat, kahden WC:n ja kahden kylpyhuoneen ja saunan laatat internetin kautta Marrakech Designilta Ruotsista ja toisaalta Vialta Saksasta. Kaikki toimi erinmaisesti ja palvelu oli hyvää.

  Laatoittajamme oli superhyvä ja ehkä olisin konsultoinnut häntä jo hankintavaiheessa että olisin ymmärtänyt minkälaiseen painajaiseen viatonta kaveria valmistan. Meille tuli nimittäin 2cm paksuja betonilaattoja, kauniita mutta haastavia asentaa. Laattojen neliöhinnalla ei juuri ollut väliä kun laattamiehellä meni koko urakkaan noin 150 tuntia :) Lopputulos on onneksemme kuitenkin hieno.

  Tsemppiä valintoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ou no!! Mies meillä muistuttelee koko ajan että pitää ajatella laatoittajaa myös! :) Ja mä vaan totean että eihän se täällä asu :) Ehkä siinä on totuudenjyvä kuitenkin...
   Mulla alkaa olla muutaman päivän ja pitkien listojen ja luonnosten jälkeen nyt punainen lanka tässä hommassa. Sekoittamiseksi menee eri myymälöiden kesken mutta pääasia että miellyttää ja voin seistä valintojeni takana :)

   Poista
 8. Meillä tämä show on vasta edessä ja voin vain kuvitella miten metkaa on valita noita laattoja. Luulenpa että laitamme vain selkeän eurorajoitteen päälle, se helpottaa ehkä valintaa. Onnea teille valintoihin. Nuo kuusikulmaiset laatat on ihania. Postailehan sitten mitä valitsette.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi ehkä vielä hankalampaa jos olisi vain se yksi kylppäri :) Nyt saan sentään valita useita suosikkeja pilaamatta yhden tilan harmoniaa monen eri laatan ilotulituksella ;) Postailen varmasti kunhan saadaan tilat suunniteltua. Tsemppiä teille raksailuun!!

   Poista
 9. Onpa kauniit nuo kuusikulmaiset laatat yläkuvassa, varsinkin noi isommat. Yritin ehdottaa miehelle vähän vastaavia meidän vessaan, mutta toivat kuulemma liikaa mieleen uimahallin. Ei sitten... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen jotenkin niin ihastunut hexagoneihin että johonkin sitä tulee, jossakin muodossa :) Se on niin ajaton! Onneksi mies tykkää myös. Mutta moneen muuhun ideaani onkin sitten tullut tyrmäys, mm. marokkolaatat taisivat saada porttikiellon mutta yritän vielä sitkeästi ripotella johonkin :D

   Poista
 10. Olettepas tehokkaasti käyneet paikoissa! Me ollaan tähän mennessä vierailtu vain Vantaan Laattapisteessä jossa meille jonkinnäköinen suunnitelma tehtiin. Viimeisteltyä suunnitelmaa ei ole kuulunut (olisikohan syynä se, että laattojen osto toteutetaan vasta vuodenvaihteen jälkeen...) ja vaikka palvelu onkin ollut mukavaa, niin hitaahkoa. Itselläni taasen on aika vahva näkemys eri laatoista, mutta välillä pohdin onko maku hieman "tylsä". Mies on myös tyrmännyt kaikki iloitteluajatukset noista hexaconeista, tiililadontaan sekä kalanruotoihin... Plaah.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tiukasti tarttunut lauseeseen jonka joskus kuulin: 'Sä saat päättää nämä jutut'. Eli tähän vetoan aina kun tule erimielisyyksiä visioista :)
   Vieläkin enemmän mulla oli laattaliikkeitä mielessä mutta väsyin siihen ravaamiseen. Noiden kahden ensimmäisen kohdalla meinasin jo luovuttaa mutta onneksi löytyi nämä miellyttävät paikatkin. Luultavasti kaksi näistä 'laatoittaa' talomme :) Nyt mulla on jo vahva suunnitelma! Jippii!

   Poista