7.8.2014

Burn out

No joo, ei mulla. Mutta meidän arkkitehdilla. Sehän on vallan mainiota siihen nähden että me ei häneltä enää tarvittaisi kovin montaa miestyötuntia, ehkä n. kolme. Mutta nyt on mies painunut maan alle. Ei saa yhteyttä puhelimella eikä telepatialla. Eikä siinä mitään, mutta rakennuslupa on enää vain leimaa vailla ja arkkitehtia tarvittaisiin nyt kuumeisesti. Rakennusvalvonta ei näet keskustele meidän kanssa, vain arkkitehdin. Damn! No, ei auta kun odotella. Taas surkuhupaisa luku tässä meidän rocky roadissa. 

Jospa söis jäätelöä murheeseen...

Tästä raikkaasta jäätelöstä tuli heittämällä uusi kesäsuosikki. Se vaatii tuoreet mansikat joten todellakin vain kesäinen herkku on tämä. Avokado-mansikkajäätelön ohje löytyi Karita Tykän Raakaa ja makeaa -kirjasta josta edellisessä postauksessa kirjoittelinkin. Mutta liitän sen ohjeen tähänkin, niin herkku se on, ja helppo kun mikä. Kannattaa kokeilla :)


Se menee näin:
3 kypsää avokadoa
1 dl hunajaa
1/2 dl tuorepuristettua sitruunamehua
1 kypsä banaani
2 dl vettä (tai kookosmaitoa)
1 tl vaniljaa (ei välttämätön)
2 dl tuoreita mansikoita paloiteltuna

Kuori avokadot ja poista niistä kivet, sekä paloittele. Laita palat monitoimikoneeseen ja lisää loput raaka-aineet mansikoita lukuun ottamatta.

Prosessoi kunnes massa on tasainen. Maista ja muokkaa tarvittaessa makua.

Laita massa jäätelökoneeseen ja toimi käyttöohjeen mukaan. TAI laita massa metallikulhossa pakastimeen ja sekoita sitä noin puolen tunnin välein. Yleensä noin 3-4 sekoituskertaa riittää. Itse sekoittelin käsin koska en jaksanut virittää jäätelökonetta käyttökuntoon, onnistui niinkin. Kun seos on kiinteää ja kuohkeaa, kääntele mansikanpalat varoen joukkoon.

Nauti jäätelö heti pehmeänä tai laita se vielä pakastimeen noin 1–2 tunniksi. 

Annos tai kaksi päivässä pitää harmitukset aisoissa :)

8 kommenttia:

 1. Oi voi, toivottavasti kadonnut arkkitehti löytyy pian!
  Ja kuin hyvältä tuo jäde näyttää? Pakko laittaa resepti muistiin, vielä kun näitä helteitä tuntuu piisaavan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllähän mies nyt vihdoin jäljitettiin! Taitaa olla vaan niin monta rautaa tulessa että vähemmästäkin tulee uupumus... Mutta parasta on että projekti vihdoin näiltä osin etenee.
   Kokeile ihmeessä tuo jäde! Kotimaisia tuoreita mansikoita näkyi vieläkin olevan myynnissä. Niin helppo ja raikas, bbq-bileiden takuuvarma jälkkärihitti! :)

   Poista
 2. Samaa toivon minäkin, toivottavasti löytyy pian!! Turhauttavaa nuo viivästykset jotka on niin turhia ja joille ei itse voi mitään! Tsemiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löytyi! Projekti hyppäsi eteenpäin, *tuulettaa* :) Tuo turhautuminen on jo perusfiilis, kuuluu projektiin :D

   Poista
 3. Aika villiä menoa! Ja varmasti niin turhauttavaa, ihan kuin ette olisi jo tarpeeksi odotelleet. Toivotaan että mies löytyy ja pääsette projektissa eteenpäin edes sen osalta! Tsemppiä syksyyn :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villiä joo, käsittämätöntä että näin voi tapahtua. Mutta jos jossakin projektissa näin käy, niin juuri tässä! Kun ei ihan vielä tarpeeks haasteita ole ollutkaan :D
   Mutta onneksi siis mies löytyi ja meidän hommat etenee. Ja toivottavasti siis monen muunkin hommat!

   Poista
 4. Hyvä että mies löytyi! Kertakaikkiaan törkee katoamistemppu sanon minä! Julkista palautetta kehiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ps. testasin tänään tän jätskin, superhyvää!

   Poista