16.7.2014

Mitä luen nyt?

Sain Kotivalon Katrilta kivan haasteen, hmmm, aikoja sitten :) Vaikka kirjaviikosta on ikuisuus, haaste on ollut mielessäni. Nyt vihdoin siihen palaan. Mitä luen nyt?

Tai oikeastaan mitä haluaisin lukea? 
Haluaisin rojahtaa maalla riippumattoon ja uppoutua mm. näihin pokkareihin jotka ovat pitkään odottaneet hyllyssä.


Lomalukemiseksi valitsen aina pokkarin, joko sinne riippumattoon tai rannalle. Rakastan Paul Austerin kirjoja. Alice Munron kirjat olen vasta löytänyt parin viime vuoden aikana, monta lukematonta kirjaa vielä on, enkä malta odottaa että pääsisin niihin käsiksi. Olen aina lukenut paljon ja kaipaan kovasti että saisin joskus taas kaivautua sohvannurkkaan ja lukea kirjan yhdeltä istumalta ilman keskeytyksiä. Romaanit ovat tällä hetkellä vaihtuneet (toivottavasti tilapäisesti) hieman erityyppisiin opuksiin.

Tällä hetkellä päivien harvoihin omiin hetkiin kuuluvat mm. seuraavanlaiset kirjat :)


Näistä haaveista kerroin täällä. Tämä unelma on vihdoin muuttumassa todeksi. Ei vielä tänä kesänä, mutta kun päätimme aloittaa suunnittelun ensi kesää ajatellen niin tapani mukaan innostus lähti vähän lapasesta... Amazon toimittikin ovelle reippaahkon määrän opuksia :) Ei muuta kuin korvamerkitsemään. Ja kaikki vinkit otetaan vastaan enemmän kuin kiitollisena!


Keittokirjahömpötyksistäni avauduin hieman täällä
Näitä kahta herkullista opusta olen vasta pikaisesti ehtinyt selailemaan.
Olen lukenut 'Eleanora Von Smöörin' Baking Instinct -blogia kuola valuen. Tästä tietoisena ystäväni lahjoi minua upeilla kuvilla varustetulla kirjalla josta pitäisi kokeilla useampikin resepti asap :)
Karita Tykän raakajälkkärit ovat olleet niin järjettömän maukkaita kun olen saanut niitä silloin tällöin jossakin maistella, siksipä sijoitin tähän kirjaan. Monen monta kesäistä jätskiohjetta odottaa testailua.Sitten on tämä, kirjoista suloisin ja tunteikkain. Tämän kirjan täyttämiseen täytyy panostaa. Sivuille tallentuu ajatuksia, tunnelmia, kuvia ja 'jälkiä' :) Tärkeät etapit tallennan aina ensin puhelimen muistiinpanoihin jotta eivät unohdu. Sieltä ne siirtyvät kirjan sivuille tarinoiksi.


Ranskalaisia lasten kasvatusvinkkejä amerikkalaisen äidin näkökulmasta sain ystävältäni lahjaksi babyshowereilla. Näistä olen vasta ehtinyt perehtyä ylimpään. Hauskaa hömppää, vaatii otollisen hetken - ja vaikka sen riippumaton :)


Ja sitten on Ifolor-kirjat. Ikuinen 'siirretään huomiseen' projekti. The most urgent. Mielessä päivittäin. Vaatisi välitöntä paneutumista, vuosien kuvasaldo odottaa pääsyä tarinoiksi kirjoihin. Kuvaa ensimmäisestäkään kuvakirjasta ei ole, koska projekti jälleen siirretty huomiseen. Odottanee syksyisiä sadepäiviä.


6 kommenttia:

 1. Oi, kiva kun teit tämän! :) Sinulla on varmaan ollut nyt hieman vähemmän kirjojen lueskeluaikaa.. Toivottavasti saat kesällä kivoja hetkiä lueskellen! :) Minäkin olen lukenut tuota Druckermanin "Miksi ranskalaiset lapset syövät ihan kaikkea?". Ihan hyvä, aika tuttuja juttuja, mutta välillä ärsytti se, että täällä meidän kulttuurissa on tosi vaikea toimia ihan vastavirtaan. Mutta siis pääpiirteiltään juuri sellaisia asioita, joihin ruokailussa olemme halunneetkin pyrkiä.. Jossain vaiheessa luulimme onnistuneemme ihan hyvin, mutta lainasin tämän kirjan juuri siksi, että jotain ihme takapakkia on nyt tullut koko ruokailun kanssa (E on nyt 4,5 vuotta). Noo, ehkä tämä on taas joku "vaihe".. :)

  Samoin raakaherkut kiinnostavat. Aloin viime kesänä tehdä vihersmoothieita ja raakasuklaata, mutta raskausaikana en pystynyt syömään raakasuklaata ollenkaan. Ja sitten niiden raakakakkujen kokeilukin jäi.. Hmph, pitäisiköhän taas ryhdistäytyä? Kokonaan raakaruokailijaksi en missään nimessä voisi ryhtyä, koska välillä on pakko saada lämmintäkin ruokaa, uunissa tai pannulla paistettua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kyllä taisi mennä hieman aiheen vierestä koska tosiaan juuri mitään en ehdi lukemaan, mutta tietyllä tavalla kirjat kuitenkin kuuluvat päiviini :) Hyvä tietää että noissa ranskalaisissa 'lastenkasvatusoppaissa' on jotain oikeasti vinkkejäkin, varmasti aion ne vielä lukea!
   Itsekin olen smoothie-hullu, blenderi pyörii mitä mielenkiintoisimmilla sekoituksilla :) Näppärä ja herkullinenkin tapa saada kaikki terveelliset elementit päivään. Raakaruokaan en suuremmin ole hurahtanut, en ole hurahtelijatyyppiä... ja samat syyt kuin sullakin :) Kultainen keskitie jne :) Mutta nuo jälkkärit, nam!

   Poista
 2. Olipa tätä mukava lukea ja samalla kurkkasin reissusuunnitelmianne ja postaus vei mukanaan! Mikä matkakuume tänne syttyikään. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta, en malta pysyä itsekään nahoissani. Pitkäaikainen haave on toivottavasti toteutumassa :) Onneksi raksailu syksyn ja talven aikana vie suurimman terävyyden kärsimättömältä odotukselta! Ihanaa kun on juttuja mitä odottaa!

   Poista
 3. Hauska kesäpostaus! Itselläni jäi myös romaanit unholaan lasten syntymän jälkeen, nyt olen jälleen ottanut pieniä askelia päästäkseni lempiharrastukseni ääreen. Usein toki käy niin että kirja tipahtaa pian nenälle jos vaaka-asennossa satun lueskelemaan :)

  Ihana vauvakirja, näyttää uniikilta ja erilaiselta! Mistä olet henkkinut sen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla tuo vaaka-asento toimii myös vahvana unilääkkeenä, kirjan tai tv'n tehostamana :)

   Tuota kirjaa katselin siskoni kanssa viime kesänä Lappeenrannan linnoituksen Tyyki-puodissa, kun raskaus oli vasta viidennellä viikolla. En uskaltanut ostaa sitä silloin vielä ostaa mutta joulupaketista se sitten löytyi :)
   Pidän tuosta kirjasta todella paljon, Heli Pukin runot ja kuvitukset on hurmaavia. Kirjassa on ihana annos huumoria myös, ei niin vaaleanpunaisia hetkiä varten :)

   Poista