7.3.2014

Tarvikehankintoja

Huomasitteko? Tämä postauksen otsikko ei ala sanalla 'Baby'... Kuten pari edellistä. Mutta kyllä tämäkin postaus liittyy babyyn aika oleellisesti. Vauvan hankinnoista sain muutaman kyselyn ja tässä kiteytettynä meidän tapa tehdä vauvan isommat hankinnat. 
Warning: Tämä kaikki on yhtä suurta 'blaa blaata' niille joille asia ei ole ajankohtainen ja sisältö tarvikesanastoltaan voi joillekin kuulostaa heprealta ;)

Olen laiska kaupoilla kiertäjä. Olen myös eräänlainen tarjoushaukka. En yleensä suostu ostamaan mitään normihinnalla, paitsi ruokaa ja vaatteita. Käytän hyväkseni kanta-asiakastarjouksia jne. Ulkomaiset ja kotimaiset nettikaupat tarjoavat vähän väliä suurehkojakin alennuksia. En voi sietää alennusmyyntejä, ahdistun vallitsevasta kaaoksesta ja tungoksesta. Ale-myynteihin en suurellakaan houkutuksella lähde shoppauskaveriksi.  
Voi kuulostaa hankalalta yhtälöltä olla alemyyntejä karttava tarjoushaukka, mutta esim. kosmetiikan ja kodin hankinnoissa säästäminen on itseasiassa äärimmäisen helppoa.

Poikkeus vahvistaa säännön :) Laiskana shoppaajana en jaksa nähdä vaivaa 'kantisten' perään silloin kun todella tarvitsen jotain. Tällöin menen kauppaan ja ostan. En kiertele vaihtoehtoja saati vertaile, no can do. 
Vauvan hankinnat oli tarkoitus tehdä näin, tyyliin 'no stress'. 
Tiesin mitä halusin.
Mutta onneksi on mies. Silloin tällöin reklamoimastani koneen äärellä istumisesta oli babyn tarvikehankinnoissa ISO hyöty. Itse listasin mitä babylle tarvitaan. Mies aloitti oman varman osuutensa. Googlettamalla ja eri blogeja lukemalla hän löysi hyviksi ja turvallisiksi arvioituja ulkomaisia nettikauppoja. Hintavertailut oli tiukkoja.
Listasin Bugaboon Buffalot, Maxi-Cosin Pebble-turvakaukalon, turvakaukalon adapterin Buffaloihin, familyfixin, Stokken Tripp Trappin ja siihen lisäsetit 'New Born' ja 'Baby', ja pehmusteet toki. Yhdessä pohdimme värejä.


Tämä kaikki tapahtui jouluaatonaattona. Mies laittoi sähköpostia hollantilaiseen Babyhuys-nettikauppaan. Jouluaattona tuli vastaus. Lupasivat -15% alennuskoodin jo selvästi Suomen hintoja alhaisemmista hinnoista jos tilauksen toimituksella ei ole kiire. Tämä tarkoitti 3-5 viikon toimitusaikaa. Jos halusimme toimituksen heti, he saattoivat luvata 'vain' -10% alennuksen. Kiirehän meillä ei siinä vaiheessa ollut joten mielellään kelpuutimme -15%. Ja ilmainen toimitus kuului diiliin.


Vahvistimme tilauksen Tapaninpäivänä ja siitä tasan kuukauden kuluttua lähetys oli Espoossa, kotiovella. Samana iltana lähes kaikki oli kasattuna. Not by me. Jossain vaiheessa joudun ehkä nuo kasaus- ja käyttöohjeet opettelemaan ;)


 
Tilaus säästi meille näissä hankinnoissa satoja euroja, n.600 e. En koe tällä kertaa huonoa omatuntoa siitä että rahat eivät päätyneet kotimaisten yrittäjien kukkaroon, säästyneille rahoille löytyy kotitaloudestakin tarpeellisia kohteita.
Suosittelen Babyhuys-verkkokauppaa! Toivottavasti tästä postauksesta on hyötyä tarvikehankintojen suuressa viidakossa vaeltaville. 


Tämän Artekin klassikon olisin halunnut 'Seiskojen' rinnalle, sen perään pieni esteetikko minussa haikailee hieman edelleenkin...


Onneksi kokeneemmat ystäväni ehtivät valistaa kyseisen Artekin järjettömyydestä ja puhua allaolevan puolesta... 


Tripp Trapp it is. Luultavasti vuoden kuluttua olen itse valmis kommentoimaan:)

12 kommenttia:

 1. Miljoonat kiitokset erinomaisesta vinkistä! Miten päädyit hankinnoissa juuri noihin tuotteisiin? Valikoima on niin valtava että itse olen ihan 'pihalla' :)
  -Katriina-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se valikoima onkin liian iso :D Kuten alennusmyyntejä, inhoan runsaudenpulaa ja valinnanvaikeutta. Päätöksiä on helpottaneet ystävät joilta olen saanut kullanarvoisia vinkkejä. Nähtäväksi jää miten käytännössä asiat koen kun ensikertalaisena koekaniinina olen, näissä valinnoissa viisastuu vasta kokemuksen myötä :)
   Hassua kyllä, vaunuja olen ensi kertaa testannut jo 10 v sitten kun hoitolastani sain niissä työnnellä. Se valinta luultavasti sinetöityi jo silloin :D

   Poista
 2. Vaikkei aihe millään muotoa ole itselle ajankohtainen, en voi olla ihailematta Bugaboon vaunuja! :D Siskon vauvalla on samanlaiset mutta täysmustat. Täti tykkää lykkiä, helpot kun mitkä kaupungissa sekä maastossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miellyttää silmää kyllä ja testit olohuoneen lattiaa kiertäessä lupaa hyvää :D Tarvittiin juurikin vaunut jotka mahtuu hyvin bussiin ja autoon, ja on näppärät kaupoilla, kaduilla ja maastossa :)

   Poista
 3. hei! mitkä seikat sai artekin tuolille stokkeen verrattuna 'järjettömän' tuomion? :)
  meillä vastasyntynyt joten vielä aikaa miettiä valintaa. kiitos linkkivinkistä!

  t.Susanna, joka pohdiskelee samoja asioita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäinen peruste taisi olla hinta... ja onhan se aika hurja summa tuolin lyhyeen käyttöaikaan nähden. Toki tuolista saa ihan hyvän hinnan jos raaskii jälleenmyydä kun tarpeellisuus loppuu.
   Eräs kokeilija sanoi ettei tuoli asetu hyvin pöydän ääreen, en oikein tiedä sitä kommenttia enempää avata :)
   Tripp Trapp on kuulemma tyylikäs, pitkäikäinen ja helppo pitää puhtaana. Tuolin käyttöikä on vuosia. Me hankittiin siihen 'newborn set' joka mahdollistaa tuolin käytön heti vauvan syntymästä. Vauvaa ei tarvitse istuttaa lattialla sitterissä kun itse ruokailee pöydän ääressä. Pikkuinen pääsee heti nauttimaan yhteisistä ruokahetkistä :)

   Poista
 4. Royal 'posse' näyttää suosivan myös Bugaboota! Bongasin eilen Madden työntävän Bugiksia jostain nettisivustolta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylläpä meidän siis kelpaa strollailla 'pikku prinsessan' kanssa :D

   Poista
 5. Babyhuysetista tilattaessa kannattaa kuitenkin etukäteen varautua siihen, että ottaa pienen riskin, jos kaikki tarvikkeet eivät tulekaan oikein. Meillä kuomun väri tuli virheellisesti mustana, vaikka tilasimme sen valkoisena. Lisäksi paketista puuttui kokonaan kantokahva. Näitä sitten selviteltiin, vääriä palauteltiin ja uusia odoteltiin. Tähän menikisin sitten taas monta viikkoa, eikä vieläkään olla saatu mm. kantokahvaa. Ystäväni tilasi aiemmin Cameleonit eikä saanut koskaan talvipyöriä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiitos kommentista :) Se riski on valitettavasti ihan kaikissa tilauksissa, tilasi mistä vain. Kaikessa täytyisi varautua siihen vaihto/valitusrumbaan. Suoraan kaupasta ostettuna menisi varmasti enemmän ongelmitta... ja myös kalliimmalla. Harmillista että teillä on huonoja kokemuksia ja tilaukset eivät menneet niinkuin Strömsössä. Itse en voi valittaa. Luotin 100% miehen taustatyöhön ja rohkeasti valittiin kehutuista nettikaupoista yksi. Nyt on kokemusta ja vain sen perusteella voin suositellakin. Mutta hyvä tietää tämäkin, tein juuri uuden tilauksen heille, katsotaan mitä se tuo tullessaan :)

   Poista
 6. Meillä oli/on tytöllä noi samat rattaat ja tykättiin niin paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Mekin ollaan vasta pienellä käyttökokemuksella tultu siihen tulokseen että tehtiin täysin oikea ratkaisu kun Bugaboot hankittiin. Vaikkakin sen enempää vertailematta :) Meidän tarkoituksiin oikein sopivat!

   Poista