29.3.2013

Dubai

Lupailin matkakuulumisia ja nyt on vihdoin aika palata lomatunnelmiin!
Niille jotka tympääntyvät muiden pitkistä matkakertomuksista suosittelen kokonaan tämän postauksen skippausta. I know the feeling ;)

Meidän lomareissut koostuu yleensä aina useammasta kohteesta. Emme ole rannalla makailijoita vaikka se kovin mukavaa pieninä annoksina onkin, joten rantakohteeseen pyritään yhdistämään lisäksi aina  muutakin aktiviteettia. Ihan parasta on tietenkin jos kaikki toteutuu yhdessä ja samassa kohteessa. Honolulu, Miami ja Sydney ovat mun TOP 3 lomakohteet, so far. Toisistaan hyvin erilaisia suurkaupunkeja, rantamestoja ihanan letkeällä asenteella. Los Angeles seuraa vahvasti perässä mutta sinne ison miinuksen tuo suuret välimatkat, siitä johtuva ehdoton auton tarve ja ruuhkat. Ja se hukattu aika siellä autossa istuessa jota et saa koskaan takaisin. Mutta Los Angelesiin on tieni useimmin vienyt. Miehen Top 3 on hieman erilainen: Shanghai, Cape Town ja Las Vegas. Vilkasta menoa ja vaarallisia tilanteita rakastava mies ;)

No mutta pääasiaan :) Tällä kertaa halusimme suunnata päiväntasaajan lämpöön, ja näppärin reitti sinne oli Arabiemiraattien kautta. Lensimme suoraan Finnairilla Dubaihin. Emiraateista suorat lennot Seychelleille ovat suht edullisia joten ne saivat toimia matkallamme lämpimänä välietappina.

Matkalla :)
Mun mielikuva Dubaista oli hatara, uusi kaupunki keskellä hiekka-aavikkoa. Ainoa Abu Dhabi tietopaketti taasen SATC 2 leffan peruja. Mitä siellä sitten tekisi? Käy kulta-soukeilla?  Uh... Ja vielä vähemmän mielenkiintoiseksi Dubain teki se että kaikki tuntuvat sinne tällä hetkellä matkustavan. Onneksi mies oli aikaisemminkin käynyt ja jaksoi puhua mut ympäri sen suhteen että viettäisimme kaupungissa aikaa enemmänkin kuin nopean pit stopin verran. Päädyimme varaamaan Emiraatteihin aikaa menomatkalla 5 vrk ja paluumatkalla 2 vrk. Olin itsekseni sitä mieltä että se on liikaa enkä haluaisi nipistää Dubain takia aikaa pois paratiisisaarista. Kuinka väärässä olinkaan... On mahtavaa (aina jälkikäteen ajateltuna) että mies jaksaa innostaa mut lähtemään johonkin uuteen paikkaan jota olen aiemmin ajatellut mielenkiinnottomana tai kliseisenä. Jälleen kerran sain todeta että 'I love this place!'
Kovin pintapuoliseksi jäi kokemus ekakerran hämmentyneellä Dubai-turistilla, hyvin ostoskeskeisiä olivat Dubaissa vietetyt päivät, mutta en valita :) Mun pää on käännetty!

Erinomainen taktinen veto oli viedä mut ihan ensimmäiseksi 'The Dubai Mall' ostoskeskukseen. Ostoskeskusta ympäri kävellessä päätin jo että tänne palaan uudestaan ja uudestaan. Sieltä löytyy kaikki, ihan jokainen ihana kauppa johon aina ensimmäisenä New Yorkiin tai Lontooseen saapuessa on melkein juostava. Kaikki suosikki-halpis-rättikauppani, kosmetiikkaliikkeitä, Bloomingdales... Ihania sisustuskauppoja esim. Pottery Barn (& Pottery Barn Kids) joka tosin ei enää nykyisin täysin  mun sisustusmakuani vastaakaan, mutta jonka olisin vielä 10 vuotta sitten jokaisella reissullani ollut valmis tyhjentämään. Kiva siellä nykyisinkin on käydä, jotain tarttuu aina matkaan, oli se sitten valokuvakehys tai vaikkapa herätyskello. Somistajat ja sisustajat tekevät myymälöistä niin mahtavan näköisiä että siellä olisi ihan mahtava hypätä jokaiseen sohvannurkkaan tai sänkyyn lepäilemään. So cosy, and so American! 
Maailman suurimman ostoskeskuksen 1200 myymälän joukosta varmasti löytyy omat suosikit, kartan avulla. Päivä ei riitä kiertelyyn mutta kierrellessä voi poiketa mihin tahansa kivoista ravintoloista tai vaikkapa leivonnaisille Hummingbird Bakeryyn tai Magnolia Bakeryyn. Päiväskumpalle ei voi piipahtaa eikä miestä voi ostosten ajaksi istuttaa pubiin, well you know why... But time flies when you have fun :) The Dubai Mall olisi jopa ihan oman postauksen arvoinen mutta ennen kaikkea käymisen arvoinen.
The Dubai Mallin yhteydessä on maailman korkein rakennus Burj Khalifa. Sitä käytiin ulkoakäsin ihastelemassa iltavalaistuksessa mutta emme jaksaneet jonottaa sisään. Ostoskeskuksen ja Burj Khalifan välissä on The Dubai Fountain, joka on näytöspaikkana 'suihkutaiteelle' kuin Las Vegasin Bellagiossa konsanaan.

Välimatkat Dubaissa ovat pitkiä, mutta taxilla matkan taittaminen kuluu helposti ja halvalla. Just hail a cab ja parinkymmenen minúutin jälkeen olet vain pari euroa köyhempi.
Taksilla käväistiin viimeisenä päivänä myös Dubai Outlet Mallissa kaupungin ulkopuolella, lompakkoa rasittava paikka sekin. Jälleen kerran shoppausta rakastavan miehen löytö.

Dubaissa luxus ja erinomainen palvelu on itsestäänselvää. Meillä oli mennessä 5* hotelli Atlantis the Palm, jossa tavallinen tyttö oli hieman hämillään siitä palvelun määrästä ja ystävällisyydestä jota sai osakseen. Palvelussa mennään todella pitkälle, en ole vastaavaan törmännyt missään aikaisemmin. Hotellit Dubaissa ovat paljolti 4-5* hotelleja, kuitenkin todella edullisia. Jos on aina haaveillut asumisesta viiden tähden hotellissa, Dubaissa se ei lompakkoa kamalasti kevennä. Siellä se lähes kuuluu asiaan. Me saatiin hotelli onnekkaasti superedullisesti ja vielä upgrade päälle kun checkattiin sisään. Hotelli oli upea, omalla saarella, omalla rannalla ja hauskan vesipuiston vierellä. Hotellihuoneen ikkunoista aukesi upea näkymä Dubain kaupunkiin ja Burj al Arabille (7* hotel). Upgradeen kuului myös hotellin auton ja kuljettajan käyttö tarvittaessa. Mies oli ollut hotellissa aiemminkin joten meillä ei mennyt turhaa aikaa massiivisen hotellialueen läpikäymiseen, löydettiin suoraan kivat ravintolat, allasalueet ja tietenkin vesipuisto. 


Atlantis the Palm hotel

Dubaista jatkettiin toiseen emiraattiin eli Abu Dhabiin, n. tunnin matka taksilla. Menimme Yas Islandille jossa hotellimme kahden yön ajan oli Yas Viceroy. Arvatkaa missä ja kenen toive? Keskellä F1-rataa ja teemapuisto Ferrari Worldin vieressä. No, joka reissussa jotain kummallekin. Abu Dhabiin menolle oli 2 syytä: Ferrari World ja suorat lennot halvalla Seychelleille. Upea hotelli, jälleen luxusta. Kyllä hemmoteltiin. Massiivisessa Ferrari Worldissa vietetty päivä on ehkä tähänastisen elämäni karmein päivä olotiloineen. Erehdyin menemään heti aluksi vuoristorataan joka kiihtyy 5 sekunnissa vauhtiin 240 km/h. Sain siitä niin kauhean päänsäryn ja huonon olon että luulen saaneeni jonkinmoisen aivotärähdyksen. Jouduin turvautumaan ensiapupisteen särkylääkkeisiin. Vauhtia ja formulaa rakastava mies oli haltioissaan vuoristoradasta, hän kulki puistossa hallusinoitunut virne naamalla, minä vihreänä tutisten perässä. Sinä iltana illallinen tilattiinkin siis hotellihuoneeseen suoraan Ciprianista, ei huono :)


Satelliittikuva. Ferrari World ja F1 rata. Sininen piste meidän location, Yas Viceroy hotel.


Seuraava päivä oli jo parempi, vointi oli priima ja katsastimme Abu Dhabin kaupunkia. Harmitti ettei ehditty tehdä ennakoivaa työtä paremmin ja ottaa selvää mitä siellä oikeastaan kannattaa tehdä. Ajeltiin taksilla ympäri kaupunkia ja saatiin aika hyvä pintapuolinen kuva. Soukeille ei ehditty vaikka halu olisi ollut kova, etenkin maustesoukit jäivät kaivamaan mieltä.

Dubai sekä Abu Dhabi osoittautuivat ravintolatarjonnaltaan täyden kympin paikoiksi. Hotelleissamme sijaitsevat  Nobu (Atlantis) ja Cipriani (Yas Island) eivät pettäneet ja loman viimeisen illan kunniaksi illastimme vielä La Petit Maisonissa. Onneksi pöytä oli varattu viikkoja aikaisemmin, ravintola oli ääriään myöten täynnä. Mietimme molemmat illallisen päätteeksi että olikohan jopa paras ateria jonka koskaan kumpikaan on syönyt. Mahtava palvelu, herkullinen ruoka ja upea miljöö. Vaikka Lontoossa joskus aiemmin olin kyseisessä ravintolassa käynytkin, ei siellä leijunut brittihillitty luxuksen vire vetänyt millään lailla vertoja Dubain versiolle. Mä en millään meinannut malttaa syödäkään kun pää kääntyili mitä upeimpien kenkien, laukkujen ja ihmisten perään... hienovaraisesti huom ;) Se siitä combosta niin hankalaa tekikin. Burkaa käyttävät naiset purjehtivat sisään toinen toistaan näyttävämmät Hermesin Kellyt ja Birkinit käsivarsilla keikkuen, upeat mallityttöset mitä kauneimmilla ja korkeimmilla punapohjaisilla sipsuttaen. Siellä olivat sulassa sovussa niukka länsimainen ja itämainen peittävä pukeutuminen, ilman että kukaan kiinnitti siihen sen enempää huomiota. Kovasti suosittelen La Petit Maisonia ruokaa (ja muotia) rakastaville Dubain kävijöille :)

Kuten jo totesinkin, tykästyin Dubaihin kovasti. Haluan ehdottomasti kaupunkiin uudestaan, niin pintapuoliseksi kokemus jäi. Dubai voisi helposti olla vaikka seuraava naisten kesken tehtävän shoppausreissun kohde. Aika loppui kesken ja upeat soukit odottavat seuraavan vierailun toteutumista.
Ainoa negatiivinen kaiku reissussa liittyy Finnairiin, mutta aina mahtava Etihad Emiraattien ja Seychellien välillä kompensoi kyllä Finnairin aiheuttamat pettymykset mennen tullen! Loppu hyvin, kaikki hyvin!

ps. Seychellien tunnelmat tulossa pian, I promise! :)Yas Viceroy hotellin hiljainen rooftop lounge.Päivän viimeiset säteet Dubaissa.


10 kommenttia:

 1. Hei kiitos tästä! Miekin jo mietin että kannattaako sinne oikeasti mennä?? Kivoja ideoita, kiitos tuosta ostosvinkistä! Miehelleni kelpaisi varmasti vierailu Ferrari Worldiin, pääsisiköhän sinne helposti muuten kuin taksilla? Upealta näyttää nuo hotellit, googlasin jo tuon Yas Viceroynkin... Meillä on varattuna hotelli Dubain Deirasta, haluttiin lentokentän läheltä. Saa nähdä millainen alue se on.
  t. Kaisa, Savonlinna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Deirassa oltiin kotiin lähtiessä kaksi yötä, juurikin lentokentän läheisyyden vuoksi. Sieltä oli helppo ottaa taksi Downtowniin. Viimeisenä päivänä piipahdettiin vielä Deira City Center Shopping Mallissa, kannattaa käydä :)
   Ferrari Worldiin saattaa päästä muutenkin mutta me otettiin taksi hotellilta toiselle koska se oli kaikista aikaa säästävin ja helpoin. Alle 200 dirhamia, eli n. 40e, matkaa kuitenkin 120 km. Varmasti bussejakin menee, siellä on kaikki niin hienosti järjestettyä.

   Poista
 2. Finally! Tuo eka foto on hauska, mä niin näen sun näpräävän ton samppispullon kauluksen hajalle :D Milloin lähdetään Dubaihin??

  VastaaPoista
 3. Kyllä, mun pullohan se 'revitty' on... You know me so well :) Uudestaan on päästävä, mietitäänpä ajankohtaa!

  VastaaPoista
 4. Miksi miestä ei voi istuttaa pubiin?? Se olis meillä mun shoppailun pelastus :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä ei valitettavasti ole niitä, tai hyvin harvinaisia ovat ja täytyy tarkasti tietää mistä etsiä :) Sun täytyy jättää mies hotelliin shoppailun ajaksi jos ei muuten viihdy. Hotelleissa anniskellaan ;)

   Poista
 5. Mäkin haluun!! En olisi uskonut että Dubaista voi noinkin paljon innostua ;)
  nimim. edellisestä vierailusta 10v

  VastaaPoista