24.1.2013

Odotellessa...

Talokuvioiden edistymistä odotellessa on bloggaamistahti varmasti hieman verkkainen. Ystäväni ehdotti että uuden projektin käynnistymistä odotellessa kirjoittaisin edes jotakin tämän hetkisestä sisutustuksesta.
Ei ole mikään salaisuus että tällä hetkellä en juurikaan sisusta. Salaisuus ei ole myöskään etten tunne tämänhetkistä asuntoamme kodiksi. Tuntuu kuin eläisin 'väliajalla', odotellen seuraavaa vaihetta. Joten ei ihme ettei suurempia sisustuspuuskia ole meilläpäin näkynyt.
Muutin omasta kodistani miehen asuntoon jonka hän muutama vuosi sitten osti ja remontoi toiveidensa poikamiesboxiksi. Sitä se todellakin on, poikamiehen unelma. Asuntoa remontoidessa olin jo 'kevyesti' kuvioissa mukana joten myös mielipiteitäni kevyesti kuunneltiin. 100m2 muuttui törkyisestä 70-luvun 4 makuuhuoneen asunnosta avaraksi 2 makuuhuoneen asunnoksi. On elokuvascreenit, dj-nurkkaukset, mustaa nahkaa, tummaa puuta, merbau parkettia ja tehosteseinää. Kovasti tummaa juu. Kuulostaako miehiseltä? Muutin kotiin jossa pörräsi robotti-imuri ja aamun hesari täytyi oppia lukemaan iPadilta, ei puhettakaan paperiversiosta. Mutta kaikkeen tottuu. Onneksi olin ehtinyt jo parin vuoden ajan totutella. Minä toin mukanani vain muutaman tärkeän jutun. Mukanani muutti vaatteiden ja muutaman keittiökapineen lisäksi Kartellin Bourgie, vuosikaudet mukanani kulkeneet seiska tuolit, tv-taso, vanha 1800-luvun kaappi ja Elle XL sohva. Osan tavaroista laitoin myyntiin, loput tavarani ovat pakattuina varastossa. En malta odottaa sitä päivää kun pääsen kaivamaan laatikoista aarteet esille.

Sisustusmakuni on aika simppeli mutta steriilin tai mustavalkoisen ystävä en ole. Reseptin koostumus: lämpö ja ajattomuus, höystettynä muutamalla skandinaavisella klassikolla, ripaus New Englandin tuulia, New Yorkia ja brittiläistä kodikkuutta. Ihan pieni itämaisuuskin sopii joukkoon. Unohtamatta pieniä paloja sitä 'trendikästä' tämän hetken hömppää... tarkoittaen lähinnä värejä ja kuoseja esim. tekstiileissä, joka kyllästymisen iskiessä on helppo ja halpa vaihtaa. Joku voisi ajatella aikamoiseksi sillisalaatiksi mutta tällä reseptillä syntyy kodikkuus meidän kotiin. Ja kaiken lankana kuitenkin 'less is more' ;)

Voitte varmasti kuvitella että odotamme sitä hetkeä kun se oikea tontti löytyy ja projekti 'omaan kotiin' pääsee alkuun. Kaupungin tonttien hakuaika umpeutui eilen, meillä odotellaan vaikka tieto tuleekin vasta ties milloin. Ja kylmässä odottaa myös Domppa pullo sitä juurikin oikeaa hetkeä, tuli se milloin hyvänsä!

Tässä vielä sneak peek tämän asunnon keittiöstä. Mutta sisustusjutut saavat odotella kunnes oikeasti on jotakin kerrottavaa :)


6 kommenttia:

 1. Kiva tehoste keittiössä! Miehellä selvästi silmää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja rohkeutta! Oma ensireaktioni punaiselle oli EI!... Ehdotin maitolasia ja ties mitä muuta mutta siihen se punainen tuli, lohduttavalta kuulostavan kommentin kera "Jos se alkaa häiritä, sen voi helposti vaihtaa". Mutta hänellehän siitä kotia silloin remontoitiin, minä vaan kyläilin ;)

   Poista
 2. Kiva välitila, meillä tykätään! Hyvältä näyttää Artisanin lasikulho, täytynee itsekin hankkia lasinen rosterisen tilalle. Tyylikäs.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se punainen piristävä kyllä, eikä ole muuttunut ahdistavaksi. Päin vastoin, nyt joku vaalea välitila voisi näyttää aika valjulta :)
   Itse olisin aikoinaan halunnut teräskulhon Artisaniin mutta tuon Candy Apple mallin mukana tuli lasikulho. Enkä koskaan saanut teräksistä hankituksi erikseen... Hyvä niin :)

   Poista
 3. Valkoisesta tummaan... Sulla on niin paljon silmää sisustukselle. Uudesta kodista tulee varmasti makee! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajoittain kaipaan sitä valkoista paljonkin :) Mutta mustaankin olen jo tottunut. Seuraavassa ehkä mixataan..? ;)

   Poista