20.10.2015

Rankka päivä

Pääkopan sisällä meinaa räjähtää. Aamuni alkoi otsasuoni jo valmiiksi sykkien. Kun sain vietyä tyllerön hoitoon, räjähtikin sitten oikein kunnolla. Kiukkusin, kiljuin ja rähjäsin, sain siitä palkaksi taukoamattoman päänsäryn. Huusin miehelle puhelimessa että nyt riittää ja luovutan tämän scheissen suhteen! (hyvä ajankohta luovuttaa)
Tämä kiukku tuli onneksi aivan jälkijunassa. Kun eilen illalla näin kellaritilan pikku weeceen lattian, ympärillä oli liian monta ihmistä jotka olisivat syyttä suotta jääneet pyörremyrskyn alle jos olisin antanut kiukun siinä paikassa tulla. Oli oikeastaan pakko pidätellä aamuun ja huomaan todellakin niskassa ja leukaperissä että olen asiaa märehtinyt myös unissani. 

Miten meni noin niinkun omasta mielestä? Tämä laatoitus siis?Näyttää siltä että asialla olisin ollut minä tai jopa meidän pikkutyllerö. Mikä laatoittaja tekee tällaista jälkeä? Tekee sen täydellisimmän sauman näkymättömään paikkaan allaskaapin alle ja jättää näkyvimmän reunan tämmöiseksi? Ja väittää vielä hankkimaansa sauma-ainettakin mustaksi? Itselleni tämän mattamustan hexagonin valinnan perusteena oli juurikin se että saan siihen pikiMUSTAn sauman.

Kyseessä on siis sama laatoittaja joka on ollut koko ajan kuvioissa. Taitaa ote herpaantua pahemman kerran kun on viimeisestä tilasta kysymys ja palkkapäivä häämöttää :( Tämä laatoittaja myös sanoi meille että jos olisi etukäteen nähnyt talomme laattavalinnat, hän olisi pyytänyt tuplaliksan. On kuulemma mennyt liian kauan aikaa tähän työmaahan. 
Hello Mr Työmoraali!?!

Sauma-aine on selvästi tummanharmaa, ei haluamani pikimusta.
Ja minussa on vika kun valitsen tämmöisiä laattoja. Näinhän se on. 
Siltikin vaan ottaa niin paljon päähän, vieläkin. Eikä se ole vain tämä kerta tässä prokkiksessa kun jotain menee pieleen. Ja aina se ottaa päähän yhtä paljon.

oven ulkopuolelta

 Tähän voisin luetella taas kliseet vaikka että "materiaahan-se-vaan-on", "ei-niitä-kukaan-huomaa", "asennekysymys", "turha-murehtia-kun-on-vellit-jo-housuissa" ja "voi-tytönreppanaa-kun-on-uusi-talo-ja-kaikki" -keissit. Jos joku niitä jo kielen päällä pyörittelee. Täysin tiedossa.
Nämä vellit, materia, ja niiden epäkohdat vilisee silmieni edessä päivittäin. Ja kun tekee uutta ja on kaikki mahdollisuudet hyvään, miksi tehdä sutta????

Yritin rauhoittua ennen raksalle suuntaamista, kävin Lidlin kautta, ostin salmiakkisuklaata ja söin puolet levystä. Ajattelin että näin pystyn juttelemaan laatoittajan kanssa rauhallisemmin. Ei ollut laatoittaja työmaalla. Ei tarvinut keskustella. Vaikka hän ei muutenkaan mielellään mun kanssa keskustele, miehen vaan. Katsotaan milloin ilmestyy työmaalle seuraavan kerran, korjattavia kohtia löytyy.

Eiköhän näihinkin joku ratkaisu löydy. Tuohon oven alle syntyneeseen mokaan vaikkapa sitten se laatoittajan miehelleni ehdottama kynnys (meidän kynnyksettömäksi aiotussa talossa)...

Strömsö-versio viereisestä ovesta


Onneksi on myös kohtia joista pidän valtavasti! :)
Toivottavasti teillä muilla on ollut parempi päivä! <3
 


20 kommenttia:

 1. Voi ei, mä niin tajuan sua. Mäkin kiehuisin ja raivoisin tuossa kohtaa. Paljon. Tsemppiä tosi paljon! Koittakaa löytää ratkaisuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä Karin! Uskomatonta millaisia primitiivireaktioita nämä asiat voi saada aikaan :D Mutta ehkä tuossa kohtauksessa tuli höyryinä ulos muutama muukin matkan varrella vaivannut epäkohta...

   Poista
 2. Kyllähän tuo nyt on ihan sairaan ärsyttävää. Minulla olisi varmaan mennyt koko se levy suklaata.
  Tsemppiä sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi! <3 Mä vedin sen levyn lopun myöhemmin lounaan korvikkeeksi ja illalla korkattiin vielä punkku ja puitiin läpi koko p***a. Helpotti!

   Poista
 3. I feel you! :( Tuo on than kamalaa kun loppustressin keskellä pitää kamppailla vielä tuollaisten mokien kanssa! Aivan upea on tuo keittiön välitila!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just sitä mietin että ihan niinkuin tässä ei enää muuta olisi kun miettiä jotain korjaustoimenpiteitä! Toisaalta ne ehtii myöhemminkin mutta periaatteessa potuttaa kun tehdään huonoa jälkeä eikä kunnioiteta toisten omaa ja uutta!
   Nyt siellä puidaan ratkaisuja, mielenkiintoista kuulla mihin lopputulokseen päätyvät ;)

   Poista
 4. Argh! Tunnen tuskasi. Ihan kamalan näköinenhän toi sauma on. laatoittajan olisi kyllä pitänyt ymmärtää laittaa se kuusikulmaisista leikkaamansa yksi kulman palanen vielä tuohon laattojen väliin, ei olisi jäänyt tuollaista kolmionmallista rumaa leveää saumaa. Nää on niin näitä. Mutta täysin mustalla saumaaineella tuo jää onneksi piiloon eikä osu silmään enää niin paljoa. Tsemppiä sinne! Hieno siitä tulee ja hyvältä teillä näyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sano muuta!! Mua ärsyttää tuon lopputuloksen lisäksi sen laatoittajan työmoraali (joka on tähän asti ollut ihan ok), ja se että tavallaan 'kostaa' nyt loppuvaiheessa meille meidän laattavalintoja. Ei muka onnistu pienten palojen leikkely!?! Just joo. Kyllä siihen toiv. ratkaisu löydetään, mä ajattelin ensin nostaa puolikkaan hexagonin seinälle ikäänkuin jalkalistaksi mutta se ois ehkä liian 'villi'. Metsästin jo varmuuden vuoksi kapean mattamustan laatan joka saattaisi toimia vallan hyvin :) Ja tuo kynnys menee kuulemma 'takuukorjaukseen' :D

   Poista
 5. Voi ei! Mä olisin varmaan kuristanut mokoman laattamiehen. Mutta ompa upea keittiö, ja tosi hieno tuo välitila. Mitä materiaalia se on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ehkä laatoittajan intuitio olla ilmestymättä eilen työmaalle, näki ehkä kristallipallosta että siellä on aika vihainen nainen vastassa :D
   Kiitos, mä myös niin tykkään tuosta välitilasta! Siinä on Rivedil Sinfonia Silver helmiäistucco. Se on maalintyyppinen mutta lopputulokseen pääsi käyttämällä lastaa levityksessä. Decos myy näitä tuotteita, sieltä kävi ihana Elisa tekemässä tuon välitilan ja teki samalla alakerran pikkuvessan seinät. Meillä oli valmiiksi keittiössä yksi harmaa seinä ja Elisa sekoitti tämän sisustusmaalin sopimaan sävyltään siihen toiseen harmaaseen seinään. Tuohon tuli sitten vielä kosteussuoja päälle joten on todella näppärä valinta juuri välitilaan :)

   Poista
 6. Tosi paljon tsemppiä asioiden selvittelyyn. Ei tuommoisia saisi tulla uutta tehdessä :( Ihanalta näyttää teidän keittiö ja välitila. Mitä tuo välitila on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sano muuta Niina! :) Vertaistsempit on niin tärkeitä, harva muu tajuaa miten paljon tämmöiset asiat voi nyppiä! Kiitti tsempeistä siis, ehkä näihin probleemiin löytyy ratkaisut!
   Vastailin tuossa edellisessä tuosta välitilasta :)

   Poista
 7. Uskomatonta jälkeä! Olisin raivonnut minäkin, olisin ehkä heitellytkin jotain :D Voimia noihin koitoksiin, hyvässä muistissa on omat samanlaiset kamppailut...
  Tyylikäs hana!! Siinä on ulosvedettävä juoksuputki? Kenen valmistama?
  -Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hyvä ettei lähellä ollut just sillä hetkellä mitään heiteltävää :D Kiitos paljon tsempeistä!
   Hana on Tapwellin, malli Evo 185, halusin ulosvedettävän juoksuputken koska olen niin tottunut siihen enkä haluaisi olla enää ilman :D Se on niin kätsy! Vipp hanaa havittelin ja tilasinkin sen jo Formwerkin kautta, mutta tanskalaisetpa eivät sitä toimittaneet ja jäin nuolemaan näppejä :( Hana oli sitten äkkiä valikoitava jostain muusta mallistosta... Mutta on tämä hyvä korvike! :D

   Poista
 8. Aaaarrrrgggh! Miten turhauttava :( Pakkohan nuo on korjata!
  Voimia, kunpa voisin olla siellä edes pienenä apuna! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä niin tiedän että olisitkin jos voisit <3 Ajatuskin lämmitää <3

   ps. niin turhauttavaa että luultavasti tiedät miten kiehuin ;) Nyt ovenalus-probleema on korjattu ja ratkaisuja etsitään toiseenkin ongelmaan. pus.

   Poista
 9. Siis ei oo totta! Meillä oli vastaava tilanne kylppärissä. Laatoittajan mielestä saumasilikoni oli mustaa, vaikka se oli ihan selvästi vaaleanharmaata. Ja se oli vielä tursotettu niin rumasti, että lapsikin olisi tehnyt parempaa jälkeä. Sitä ylimääräistä silikonia ei siis oltu sliipattu pois. Kun annoin palautetta niin kommentoi vain, että "parasta varmaan, että juttelet nyt miehesi kanssa." Siinä vaiheessa tuli kyllä sanottua rumasti. Seinälaatat oli laittanut ihan sikinsokin niin, että paikoin kulman sauma oli yli sentin ja paikoin puoli senttiä. Arrghhh! Tsemppiä!

  -elli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistä näitä värisoikeita laatoittajia löytyy?? Huoh. Ehkä meidän laatoittajaa on myös ottanut päähän se että mies nimesi mut meidän laattavastaavaksi ja olen ollut se laattojen valitsija ja niskaan huohottava laaduntarkkailija :D Jos mieheltä olisi kysytty, meille olisi kaikkiin tiloihin tullut kymppi x kymppiä (ainakin kosteisiin) :D
   Olin todella tyytyväinen työn jälkeen tähän asti vaikka välillä ohjailua vaatikin... Nyt vaan meni kuppi nurin. Mua ärsyttää myös se sinnepäin-asenne. Kuka haluaa kotiinsa sitä? No joo nämä on näitä, nyt jo hymyilyttää kun jälkiä on korjattu :)

   Poista
 10. Voi saakeli!! Ymmärrän!! Ja mies aina ihmettelee, miten huomaankin kaikki millienkin heitot! :D Toivottavasti saatte asian jotenkin ratkottua.. :( Mutta hei keittö ja välitila siellä näyttävät aivan upeilta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai me huomataan millinkin heitot!! :) Valitettavasti myös tämmöiset isommat fibat :( Asiat on ratkottu ja muutama muukin nyppinyt epäkohta on korjattu!! Jihuu!
   Kiitos Katri! :)

   Poista