2.9.2015

Maalaushommia


Kesälomalainen täällä moi!

Onpahan taas pidellyt hiljaiseloa blogin ja somen puolella. Jospa se tästä taas lähtisi käyntiin! Vaikka kiireet ei tässä vaiheessa ainakaan vaimene, energiaa kuitenkin tuntuu tulevan lisää roppakaupalla syksyn saapumisen myötä. Saattaa toki olla syynsä lomallakin. Kuinka monta kertaa olenkaan jo maininnut syksyn olevan lempivuodenaikani? :)
Jätin tarkoituksella loman syyskuulle. Elokuun viimeinen päivä näet loppui puolikas työaikani. Kesäloman jälkeen lokakuussa palaankin sitten satasella ruotuun, kirjaimellisesti. Puolikasta työaikaa tekevänä ei lomia kannattanut pitää. Kesään mahtui useita pitkiä, parinkin viikon kivoja vapaaputkia ilman lomien 'tuhlailua'. 

Ihanaa kun loma nyt alkoi, ehdin itsekin käytännön hommiin raksalla kun pikkuneiti kuitenkin viettää hoidossa pari-kolme päivää viikossa.  Näin loppusuoralla siellä pitäisi tehokkaasti puurtaa.

Tänään sitten maalasin makuuhuoneen seinää kalkkimaalilla ja nieleskelin lopputulosta. Ei se ihan nyt ollut sitä mitä piti... vielä. 


Valitsin kalkkimaaliksi Kalklitir-jauheen ja sävyksi Winter Primon. Valitsin myös tekniikaksi jotain mitä ei ensimmäisenä suositeltu. Maalin sutimisen sinne tänne. Olin ajatellut joko Tikkurilan Tunto-maalia tai kalkkimaalia mutta kallistuin lopulta kalkkimaaliin. Koska jos kun kyllästyminen iskee, kalkkimaalin päälle maalaaminen on vaivattomampaa.Appiukko auttoi maalin sekoittelussa ja saattoi käydä maalarin selän takana oviaukossa muutaman kerran vilkuilemassa, ehkä pyöräyttämässä silmiäkin. Saattoipa ehkä raportoida puhelimella 'jollekin' väliaikatietoja työn sujumisesta... :)
Yritin selitellä että vasta toinen kerros toden sanoo. Liukenin paikalta hakemaan tylleröä hoidosta seinän ollessa vielä suht märkä ja tumma pelottava pettymys. Mutta kun huomenna palaan sutimaan toisen kerroksen, se näyttää jo paljon paremmalta. Eikös? ;)

  14 kommenttia:

 1. Hyvä siitä vielä tulee, tsemppiä! Mukavaa loppuviikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään oli jo PALJON parempi! :) Ihanaa viikonloppua!

   Poista
 2. Huomenna vaan sutimista toiseen suuntaan ja siitä tulee kuule tosi hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jatkoin sutimista sinne tänne... ehkä pyrin tällä kertaa sutimaan tasapuolisesti sinne toiseenkin suuntaan :D Mies kommentoi illalla että hyvältä näyttää ;)

   Poista
 3. Tiedän että siitä tulee upea! Ei siitä voi muuta tulla <3 Ihanaa kesälomaa!

  VastaaPoista
 4. Rakastan kalkkimaaleja! Winter Primoa on meilläkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkään tuskailin ja odottelin että olisipa seinä johon levittää kalkkimaalia... väliaikaiskämpät ovat saaneet olla rauhassa innostukselta :) No nyt on seinää! Tosin maltillisella linjalla, yksi seinä riittänee.
   Miten monta harmaata Kalklitirin on oikein pitänyt kehittää... niitä on ainakin 20 erilaista. Ei helppo!

   Poista
 5. Meillä on kanssa kalkkimaalia sisätiloissa ja ulkona kalkkisementtimaalia. Vähän vanhanaikaista, vähän työlästä, vaikeammin ennustettavaa mutta ihanan erilaista ja hyvällä tavalla luonnonmukaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo luonnonmukaisuus viehätti paljon. Mutta piti tietty ajatella koko talon henkeä joten meillä se päätyi vain makuuhuoneeseen johon haluttiin tietynlainen tunnelma. Se on pienissä erissä tarkkaan harkittuna just täydellinen :) Itse maalasin eka kertaa ja jännitän lopputulosta edelleenkin... Huomenna toiv. ehdin katsomaan miten on kuivunut. Mies sanoi että hyvältä näyttää ;)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Voi kun toivoin että siitä olisi tullut persoonallisempi ;)
   Nyt näyttää lähinnä tasaiselta väriltä :( Struktuuria jota hain, ei tullut paljoa.

   Poista
 7. Seinästä tulee varmasti hieno! <3 Tsemppiä! <3

  Minulla on blogissani sinulle tunnustus! <3

  T: Emppu / Iloa & Unelmaa

  VastaaPoista