29.3.2015

Raksailusta

Miten mahtava tunne onkaan kun kodin rakentuminen edistyy vihdoin jouhevasti. Ainakin tällä hetkellä. Talo nousee. Mutta jos jotain tässä on opittu niin se että mitä tahansa viivytystä saattaa ilmestyä eteen. Tällä hetkellä nyppii toki taustalla muutama asia, mutta ovat sen mittakaavan asioita että ei jaksa hälyä nostaa. Mainita toki voi, kunhan asiat finaaliin hoidettu. Ennen ei kannata ;) Kuluva talvi on ollut rakentajille suopea, lumeton ja lauha. Se on varmasti edistänyt meidänkin projektia.

Matkanvarrella mukaan hypänneille seuraajille valotan projektia lyhyesti.
Meille rakentuu erillistalo, hallinnanjakosopimuksella 8 osaan jaetulle tontille. Kaksi hallinta-aluetta meni pian oston jälkeen myyntiin räikeillä ylihinnoilla ja nämä kaksi taloutta (jotka valitettavasti ehtivät hallinnanjakosopimuksen allekirjoittaa) viivyttivät kuluja välttääkseen kaikkien rakentamisprojektia olemalla hyväksymättä lähes mitään mikä olisi edistänyt projektia muiden osalta. Ja räikeät pyyntihinnat taasen viivyttivät heidän kauppojaan. 
Kauppakirjat meidän tonteista allekirjoitettiin huhtikuussa 2013 ja vasta kesäkuussa 2014 tontilla päästiin maatöihin. Osa taloista alkoi nousta samantien. Alueelle rakentuu kolmen eri arkkitehdin käsialanäytteet, 8 taloa. Alueella on yhteinen pääsuunnittelija ja yhteisalueiden vastaava mestari. Lusikoita sopassa ja mielipiteitä riittää. 
Meidän rakennuslupa sai leiman vasta lokakuussa 2014. Joulukuun alussa alkoi talon pystytys. Arkkitehdin yksilöllisesti suunnittelema kivitalo 240 neliötä, Lammin harkoista, valmistunee syksyllä 2015. Kerroksia on kolme. Nyt ollaan harjakorkeudessa. Meidän talo nousee samanaikaisesti tonttinaapurin kanssa, saman pystytysporukan toimesta. Kilpailutuksia ja hankintoja tehdään yhdessä. Meillä on myös yhteinen arkkitehti ja yhteinen vastaava mestari. Tätä voisi meidän kahden talon osalta kutsua yhteisrakentamiseksi. Meidän toiselle puolelle ei vielä rakentamista ole aloitettu, se oli toinen niistä jälleenmyydyistä tonteista. Kyseinen naapuriprojekti tulee erinäisten asioiden vuoksi vielä viivyttämään meidän projektia tietyissä asioissa mm. autokatoksen ja varaston rakentamista emme voi aloittaa ennenkuin he etenevät rakentamisessaan.


Meillä on pystytysporukka joka tekee talon vesikattoon asti valmiiksi. Tänäkin palmusunnuntaina reippaat ja rivakat miehet heiluivat siellä hommissa.
Miehelläkin on oma lusikkansa kauttaaltaan koko sopassa. Hän hoitaa kaikenlaiset kilpailutukset ja tilaukset mm. betonit, nosturit.
Harkkotilaukset ja muut rakennustarvikkeet hoitaa raksafirma jonka kautta pystyttäjät ovat palkattuna. Ja välillä tulee siinäkin ongelmia jolloin mies taas jopa keskellä yötä hoitelee näitäkin asioita. Ja onhan hänellä leipätyönsä myös hoidettavana. Hän vähintaankin piipahtaa tontilla päivittäin, toimii juoksupoikana ja hanslankarina. Tekee kaikkea mitä voi ja haluaa pysyä hollilla edistymisestä konkreettisesti. Nostan hattua, arvostan niin paljon että ei sanat riitä <3 
Minä taasen, täällä 'väliaikaislinnassani'' juon päiväkahvia, ihmettelen ja valitan kun ei vuorokaudessa tunnit riitä mihinkään. Piipahdan tontilla viikon aikana kerran tai kaksi. Innostun aina siellä käydessäni kuin pieni lapsi jouluna, ihan mahtavaa nähdä edistymistä. Tässä vaiheessa raksailua puutun lähinnä ulkonäöllisiin seikkoihin, saatan pitää kiinni mahdottomuuksistakin. Mies vastaa onneksi järjen äänestä.
 Tänä viikonloppuna eniten on pohdituttanut takan valinta ja luulen että ratkaisu on löytynyt. Tänään keksin myös parikin uutta paikkaa ikkunoille, saattaa tulla 'piikille' töitä.
 
Suoranaista raksablogia en osaa kirjoittaa, juuri edellämainituista syistä. En ole tarpeeksi involved. Sitä ei varmasti nauramatta lukisi kukaan kun saattaisi monikin raksailuun liittyvä asia nimeytyä uusiksi. Miehellä olisi sanasto hallussa ja paljonkin kerrottavaa, mutta ei taida aika riittää. Senpä vuoksi raksapäivityksiä täällä ei paljon näy. Kommentoin raksailua naisellisesta näkökulmasta, ja päivitän edistymisestä satunnaisesti. Eniten odotan niitä parhaita vaiheita, sitä ominta vaihetta. Sitä kun talo on valmis ja takassa tuli... Ja sitä että pääsen sisustamaan! Niin, ja tässä 'ruuhkan' lomassa hoidan kodin ja lapsen. Työnjako on selvä ja itselleni kovasti mieluinen :)
 

Alla olevassa muutaman viikon takaisessa kuvassa näkyy miten lähekkäin toisiaan talot rakentuvat. Ihan alkuun mietittiin tonttinaapurin kanssa jopa paritalohanketta kunnes päädyimme siihen että oma on kuitenkin oma.

18 kommenttia:

 1. Olipa kiva nähdä missä vaiheessa teidän projekti on nyt menossa ja ei voi kun todeta, että upea talo tulee. Se vaihe onkin sitten parasta kun pääsee sitä pientä laittelua tekemään :) Ja vielä kun kaikki on uutta ja itse valikoimaa, niin onhan se upeaa! Voin vaan kuvitella teidän kiireen ja työn määrää, mutta lopputulos palkitsee ja se hetki kun siinä takassa on se tuli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jasmina! :) Toivotaan että siihen lopputulokseen päästään suht vaivattomasti vaikka muutamat kipuilut ja hermoilut onkin käytävä siihen pääsemiseksi :)

   Poista
 2. Kyllä tulee upea! Voin kuvitella miten sormet syyhyää suunnittelemaan! Aikamoiset neliöt, ja vielä kolmessa kerroksessa!? Hienoa että teillä on selkeä työnjako, sitä tarvitaan jotta taloon vielä muuttaakin koko perhe ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiimityöllä ja asenteella! Kuulostaa bisnekseltä :D Onneksi miehen stressaamattomuus vaimentaa omiakin ahdistushetkiä.
   Kolme kerrosta oli oikeastaan välttämätön vaikka haaveilin aina yhdestä tasosta. Tontti mokoma kun on haastavan mallinen, ei muuta vaihtoehtoa ollut. Kaikilla taloilla on sama 'ongelma' :) Porrastreeniä!!

   Poista
 3. Mahtavaa, että hommat vihdoinkin etenee.
  Oikein mukavaa alkuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi! Ihanaa alkuviikkoa ja pääsiäisen odotusta sinullekin :)

   Poista
 4. Mahtavaa että raksa etenee!
  Upea talo nousemassa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Henna <3 On se niin mahtavaa, kaiken odottelun jälkeen ei meinaa enää housuissaan pysyä :D

   Poista
 5. Hieno talo tulossa, missäpäin Espoota tämä on?
  Terveisin Pauliina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pauliina! Ihan Espoon perämetsiin rakentuu, hätyytellään jo Kirkkonummen rajoja ;)

   Poista
 6. Upea juttu että edistytte vihdoin! Kun löysin blogiisi, luin sen alusta loppuun ja täytyy nostaa hattua kärsivällisyydellenne ja matkallenne tähän pisteeseen saakka. Moni olisi jo luovuttanut.
  Tsemppiä jatkossakin! Kuumeisesti aina odottelen näitä raksapostailuja... myös muita postailuja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kiitos tsempeistä Mia! :) Mahtavaa että blogin löytäneet elävät hengessä täysillä mukana <3

   Poista
 7. Vau, ompas teillä mahtava projekti siellä. Jäänkin seurailemaan mielenkiinnolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikamoinen projekti, järjetönkin ehkä ;) (tai nyt vihdoin voi ehkä olla jo toista mieltä...)
   Lämpimästi tervetuloa seurailemaan!

   Poista
 8. Tosi harmittavia vastoinkäymisiä ootte kyllä joutuneet kohtaamaan, hatunnosto myös täältä pitkäjänteisyydelle! Onneksi nyt rakennusvaiheessakin näyttää kuvista päätellen ihan mielettömän hyvältä! Kelpais kyllä mullekin, varsinaiselta unelmatalolta kuulostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Alussa tuntui ettei muuta ollutkaan kuin vastoinkäymisiä, niistä vain suuremman mittakaavan esimerkkejä olen nostanut esiin... pieniä on niin paljon että lista olisi pitkä, onneksi ovat jo taakse jääneitä... :) Luovuttaminen kävi mulla mielessä monesti mutta toinen meistä on sentään pitkäjänteisempi. Nyt uskaltaa varovasti todeta että ehkä tämä tästä.

   Poista
 9. Todella upea talo teille on tulossa! Mukavaa seurata teidän kotiprojektin etenemistä ja muutakin touhuja :-)! Aurikoista alkukesää ja tsemppiä raksalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna!! Nyt ollaan jo edistytty huimasti, aivan ihana kutittava fiilis on koko ajan... vaikkakin uupumus yrittää nostaa välillä päätään. Sisulla mennään! Edessä odottaan kuitenkin jotain niin ihanaa :D

   Poista