14.3.2015

Love at first sight

Lamppuhulluus. Se vaivaa ja myllertää. Se aiheuttaa pakkomielteitä. Tämä on Lamppuhullun päiväkirjat vol ##. Tuskailen ja painiskelen valmistuvan kotimme valaisinvalintojen kanssa, kaikkia kun ei voi saada. Vaikkakin WinLedin kaverit pähkäilee raamit puolestamme, silti on tiloja jotka vaativat tietynlaisen valaisimen jotta koti saadaan näyttämään kodilta. Viimeisimmän pakkomielteen sai aikaan myös ikuisuuksia haikailemani Jielde valaisin.
Vintage Jielde, I might add <3


Tapasin kaunottaren muutama viikko sitten internetin ihmeellisessä maailmassa ja palasin sitä päivittäin ihastelemaan. Yritin sammuttaa liekkiä. Mutta minkäs teet, muutaman viikon pähkäilyn jälkeen liekki edelleen savusi eikä osoittanut tukahtumisen merkkejä. Kotiutettava se oli. 
Kohtalokin yritti puuttua peliin. Miehen vaihdellessa sähköposteja myyjän kanssa tuli tieto että haluamamme valaisin, josta olimme kauppaa käyneet, onkin päätynyt jollekin sisustusbloggaajalle! :) Ja niinkun olin hiillostanut miestä viikkojen aikana että tee nyt ne kaupat jo tai yksilö viedään käsistä! Niin sitten kävikin. Mies kehtasi tyynnytellä moneen kertaan että eihän sitä nyt kukaan osta, don't worry babe... 
Mutta onneksemme samalta myyjältä löytyi toinen, tosin tällöin vielä kasaamaton. En tiedä mitä parisuhteelle olisi tapahtunut jos tätä toista yksilöä ei olisi ollut... :)


Mutta nyt meillä asuu Vintage Jielde Loft, kaikkine nivelineen. Pientä jännitystä ja turhautumistakin oli jo välillä ilmassa. Aikomus oli hankkia Jielde vasta uuteen kotiin mutta eihän tällaista tilaisuutta voinut jättää käyttämättä. Miehen ihan ensimmäinen reaktio ehdotukselleni oli että eihän nyt vaan hankita tähän kämppään mitään romua enää...? Romua!? Hys!!! Mutta ihastuipa sitten tähän ranskalaiseen hänkin. Tinki ja nouti kaunottaren kotiin. Lumoava, samalla rouhea. Ja kunhan vain pääsee oikeuksiinsa asettuessaan uudessa kodissa suunniteltuun paikkaansa...
''Vintage Jielde valaisin, Ranskalainen design klassikko, 1950 luvulta. Suunnittelija Jean-Louis Domecq. Valaisin on 1960-70 luvulta. Ollut teollisuuskäytössä, jonka jälkeen kunnostettu ja testattu. Hyväkuntoinen! Pinta harjattua metallia. Mekaniikka (nivelet) toimii hyvin. Korkeus 0.4m - 2.5m riippuen nivelten asennosta.
Tämä lamppu upea vintage, vähintään 30 vuotta vanha ja on suurempaa loft kokoa.''

SOLD!  

Huoh <3

20 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. On se! On vaan hieman hukassa olevan näköinen meidän ääriään myöten sekalaisessa olkkarissa :) Sä oot kyllä semmoinen vinkkikunkku että kiitos vaan siitäkin saitista mihin mut ohjasit! ;)

   Poista
 2. Mä en kestä! Se on niiiiin täydellinen ja täälläkin himoitaan! Kukkaro ei vaan yksinkertaisesti anna periksi!!

  Onnea upeasta valaisimesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mäkään kestä! :) En voi uskoa että kaiken sydämen tykyttelyn jälkeen se asuu meillä! Joo ei mun kukkarokaan antanut periksi, mutta tää on nyt kuulemma yhdistetty ystävänpäivä/äitienpäivä/syntymäpäivälahja... ja mitä näitä muita merkkipaaluja nyt onkaan :D

   Poista
 3. Vastaukset
  1. On se niin upea... hitsi vie jos olisin sen menettänyt! Sydän olis itkenyt verta :)

   Poista
 4. Kääk, miten makee! Itsekin olen viime viikot tuskaillut riittämättömän valon kanssa, ja päätynyt ihan "muutaman" kerran ihailemaan Jieldejä... Harmi vaan, että budjetti on vähän turhan tiukka tällä erää :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olin kans ensin haikaillut uutta ja huokaillut sen tekemää lovea budjetissa mutta siirsin sen tulevaisuuteen... Kunnes vintagea etsimällä tuli kohdalle tämä ;) Ei vaan voinut ohittaa tilaisuutta.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kyllä, ihan jokaista yksityiskohtaa myöten. *huokaus* <3

   Poista
 6. IHANA!!! Ja vielä aitoa vintagea! :) Meillä mies on joidenkin haluamani sisustusjutujen yhteydessä pistänyt hanttiin mut kun oon saanut tahtoni läpi ja ne ovat kotiutuneet, on hänkin tykästynyt niihin! Eamesin tuoleistakin totesi et on niin makeet et niitä pitää saada lisää! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin just! Miehet ei aina tiedä mitä vastustavat, se on monesti vaan tapa ja tulee selkäytimestä :D Yllättävää kyllä miten helposti ne kyllä sit myöntää jos on ollu väärässä laittaessaan hanttiin aluksi... En tiedä onnistuisko se naisilta! :)
   Eihän niistä Eamseista voi mitään muuta mieltä olla, ne on teillä niin täydelliset ja kauniit! S'lla hyvä maku! :)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Yllättävän korkealle nousee, mutta paljon kivemman näköinen sik-sakina :)

   Poista
 8. Mitään en lampuista ymmärrä, mutta tuo on kyllä upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se ihana, vaikka tiedän että mielipiteitä se jakaa :) On myös kiva ajatella että sillä on tarina!

   Poista