26.11.2014

Kun Bebe Omaniin matkusti

Kyllä hieman hymyilyttää lukea edellistä Dubain postausta. Joku on tainnut olla lievästi sanottuna innoissaan kokemastaan? :) No, olihan se kivaa. Niin mahdottoman kivaa että halusin meidän sinne vielä palaavan. 

Kun kesällä mietittiin mihin marraskuun pimeyttä olisi hyvä lähteä hetkeksi karkuun, tuli ensimmäisenä mieleen Dubai. Siitä ajatus laajeni Omaniin koska matkoilla on aina kiva kokea myös jotain uutta. Omanista olin kuullut pelkkää hyvää ja siellä ei kumpikaan meistä ollut käynyt aikaisemmin.
Matkakohteeksi nämä kaksi valikoituivat muutamasta syystä. Takuuvarma, ihoa ja mieltä hellivä lämpö öin ja päivin. Minimiin vuoksi mahdollisimman pieni aikaero ja kohtuumittainen suora lento. Lapsiystävällisyys ja helppous. Päämääränä lepoa, yhdessäoloa, rantaa, aurinkoa ja hieman ostoksia.
Omaniin oli kätevin matkustaa Suomesta Dubain kautta. Lennot varattiin kesäkuussa mutta meille tyypillisesti hotellien ja auton varaus jäi viime tinkaan, vasta pari päivää ennen lähtöä orientoiduttiin asiaan. Hieman hektinen syksy välissä. Oman oli loman pääkohde mutta koska Dubain kautta lennettiin, haluttiin sielläkin viettää muutama päivä. Olin jo pidempään tehnyt tutkimustyötä blogien ja matkasivustojen avulla Omanin Muscatin alueesta ja ihastunut tiettyyn rantahotelliin. Sinne siis, päämääränä Shangri-La Barr Al Jissah Resort & Spa. Mainostivat lapsiystävällisyyttä, sitä se myös oli. Nappivalinta!

Lentolaukku valmiina, pakattuna tärkeillä aarteilla

Vauvan kanssa ensi kertaa lentomatkustaessa olo oli vähän kuin Liisalla Ihmemaassa. Ensimmäistä kertaa piti ottaa huomioon itsemme lisäksi jonkun muunkin, pienen ihmisen matkustusmukavuus ja -sujuvuus. Tästä lähtien se tärkein. Rutiinit on pikkumurulle tärkeitä, muutoin saattaa mennä pakka hetkeksi sekaisin. Meneekö se koskaan niin kuin moni ajattelee, että siinähän se vauva sivussa matkustaa? Ei kai, eikä sen niin pidäkään mennä. Myönnän että minä, superlapsiystävällinen tyyppi, olen itsekin joskus kurtistellut kulmiani lentokoneessa meuhkaaville taaperoille. Nyt hieman jopa pelkäsin että minkälaisen konsertin oma palleroni siellä järjestää :) 
Much ado about nothing, ei järjestänyt!
 

Lentokoneessa oli molempiin suuntiin jonkin verran paikkoja tyhjänä joten saimme minimiin turvakaukalon samalle penkkiriville kanssamme. Reilun kuuden tunnin lennolla tämä takasi pikkuneidille hyvän ja tutun lepopaikan. Lennot meni mennentullen mainiosti. Neiti ei tainnut huomata nousuja ja laskuja lainkaan. Ihmetteli ehkä vain äidin innokasta tutin tyrkyttämistä.
Meillä oli minimiin kanssa taustalla vain lyhyet minilomat laivalla Tallinnaan ja Tukholmaan mutta omasta mielestäni ne on huonosti verrattavissa lentomatkailuun ja esim. eri aikavyöhykkeeseen. Ne matkapäivät kun sujuivat samalla tavalla kuin olisi kotoa kaupungille lähtenyt, ilman erityisempää säätöä.


 Meitä oli matkassa viisi aikuista ja minimii. Tylleröllä viisi rakasta syliä jossa viettää aikaa lennolla. Me kaks, Pohjanmaan isovanhemmat ja pikkuisen kummitäti. Pitkään mietittiin kannattaako Dubaista ottaa Muscatiin lento vai vuokrata auto. Auton vuokraus vei voiton tullessaan edullisemmaksi, ja kaikkia kiinnosti kovasti hehkutettu ajoreitti upeine maisemineen Muscatiin. Sitä se olikin. Roadtripit on muutenkin meille mieluisia. Autovuokraamo ei pystynyt takaamaan etukäteen vauvan turvakaukaloa joten otimme oman istuimen matkaan, siitä oli lennoillakin iso hyöty. 


Muscatissa keskityimme ranta- ja allaselämään. Kävimme toki kaupungilla ja Muttran soukilla, miehet ajelivat autolla enemmän ympäristöä explooraten. Iltaisin nautimme upeasta tähtitaivaasta sekä panoramaisesta vuoristo- ja merimaisemasta omalla parvekkeella minimiin jo uinuessa höyhensaarilla. Room service oli hyödyksi parina iltana tarjoillessaan herkullisen illallisen parvekkeelle.
Minimii nautti allaselämästä! Se oli täysin odotettua, vauvauinnissa käynti kun on hänellä viikon kohokohta. Pieni vesipeto on varsinainen vedessä meuhkaaja :)

Altaassa äidin ja kummitädin kanssa

 

Iltainen parvekenäkymä kuun noustessa vuorien takaa

Hotellin vauvansängyssä päikyt maistui makealle. 

Reissussa eka kertaa vaunujen ratasosa käytössä. Hyvin nukutti rattaissakin aurinkokuomun alla.

Äipän silmät loistivat maustesoukilla. Näistä saaveista oli kiva kauhoa mausteita mukaan, naurettavan pienellä hinnalla. Ah, happiness!


Neiti rakasti altaalla makoilua.

Miehet ja kälyni kävivät Dubaista käsin taas Abu Dhabissakin, Ferrari Worldissa. Minä, anoppi ja minimii vietimme päivän ostoksilla The Dubai Mallissa. Mies palasi Abu Dhabista posket innosta hehkuen, NELJÄ kertaa vuoristoradalla kruisailleena.  Hetkittäin tuntuu että mulla on kaksi lasta ;) Mun mielipiteen tuosta vuoristoradasta blogiani alkuvaiheilta seuranneet lukijat jo tietänevätkin... 

Sekä Dubaissa että Omanissa tiet ovat loistokunnossa. Sileitä motareita on kiva körötellä.
   
Nämä kohteet olivat aivan loistavia helppoudessaan ja turvallisuudessaan. Lyhyen reissun perusteella on huono tehdä syvällistä analyysiä mutta erittäin tyytyväisiä oltiin kohdevalintaan. Hieman haasteellista tosin aina miettiä vaatetusta jonka tulisi peittää sekä polvet että olkapäät. Ja julkisten hellyydenosoitusten välttäminen on asia jota ei meinaa muistaa. Pyrimme kuitenkin aina siihen että maassa maan tavalla ja kulttuuria kunnioittaen. Emiraateista Dubaissa näkee naisilla paljon niukempaa pukeutumista, kukaan ei siltikään katso kurttuun. Kun taas Abu Dhabi on mielestäni 'tiukempi'. Omanissa en julkisilla paikoilla nähnyt lainkaan 'paljastavaa' pukeutumista.

Vaikka meillä Ellat, Hippit ja Pampersit matkustivat ensihätään Suomesta mukana, tiesin että ainakin Dubaista lastenruokia ja Pamperseja löytyy helpostikin. Samoin löytyi Omanissa. Mm. ranskalainen Carrefour- ja brittiläinen Waitrose-ketju palvelivat näissä asioissa mainiosti. Ja paikalliset pienetkin kulmakaupat pitivät myös hyvin yllä länsimaista valikoimaa. 'Maitokuljetus' oli ongelmaton, meijeri a.k.a. äiti kun kulkee siellä missä bebekin.

 Waitrosen valikoimaa


Ostoskeskusten lastenhoitohuoneista olisi suomalaisilla vastineillaan paljon opittavaa. Niin miellyttäviä, tilavia ja varustettuja olivat.
Dubain päässä lastenrattaat sai lentokentällä tuoda lähtöportille saakka, upeaa palvelua. 
Lapset otettiin molemmissa kohteissa valtavan hyvin huomioon. Neitokaisen nimen muisti hotellin henkilökunta joka aamu vaikka muitakin lapsia riitti ympärillä vilinäksi asti. Samoin henkilökunta ja muutkin paikalliset halusi napata tyllerön jatkuvasti syliin tälle leperrelläkseen. Kassoilla monesti sain kuulla: 'I don't accept your money. I'll take your cute little one instead' :)

No way darling, I kind of like her <3
Ja haluan vielä tehdä monta matkaa yhdessä.


Ilmainen wifi on lähes kaikkialla, soukeillakin :)
 

18 kommenttia:

 1. Ah, such a stylish mummy... Chloe, Chloe, Chloe! <3
  Ihanaa että Sophie pääsi matkaan mukaan!

  Besos xxx

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yeah, stylish indeed! Ihan pakko oli leikata kuvasta 'bad hair day' pois :)) Toisin sanoen lomatukka... uh.

   Sohvi matkustaa kaikkialle! Eikä oo kertaakaan edes kadonnut. Kerran jäi Pohjanmaalle... Äidin suru tais olla isompi kun tyllerön :)

   Poista
 2. Jos se olet sinä joka hymyilee tuossa maustesoukilla otetussa kuvassa, ihailen todella tyyliäsi paikassa jossa on haasteellista pukeutua 'sopivasti' peittävästi :) Kaunis olet. Ja tuo laukku, minunkin haaveissa vain :)
  Asuimme Dubaissa miehen työn puolesta pari vuotta. Pidin kovasti mutta olihan se alkuun hieman kulttuurishokki. Vaikkakin Dubai on niin länsimainen verrattuna moneen muuhun Lähi-Idän valtioon että vaikeasti verrattavissa mm. näissä pukeutumiskysymyksissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minähän se... Ja kiitos! :) Ootd valikoitui soukille juurikin noiden haastavien kriteerien puitteissa, mutta kuten edellä mainitsin, koko habitus ei kestänyt valokuvan julkista esillepanoa :D Bad, bad hairday!
   Tuo laukku on nykyisin kova hitti tässä taloudessa kun kädet on oltava vapaana palvelemaan pientä murua lähes koko ajan :) Pidän siitä itsekin paljon! Erinomainen lahja itselle viime jouluna, thank me very much!

   Poista
 3. Voin haistaa noi mausteet. Marokossa rakastan toreilla kiertelyä juurikin mausteiden takia ;) wau muutenkin mitä maisemia. Ihanaa kun loma sujui minin kanssa kivasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoksu oli huumaava! Marokon toreilla itsekin kierrelleenä voin muistaa sen tunnelman ja tuoksun! Juuri mausteiden toivossa jaksan itsekin lähteä sokkeloisia soukeja kiertelemään. Ja noissa mausteissa vaan on jotakin, parhaat mausteet tuntuu löytyvän ulkomailta :)

   Poista
 4. Upeita kuvia, kaunis paikka lienee Oman :) Varmasti hieno kokemus pienokaiselle, ja teillekin.
  Kyllä lapsen kanssa reissaaminen on hyvin erilaista, varsinkin jos on aiemmin tottunut lähtemään hetken mielijohteesta! Olipa arvokasta että myös isovanhemmat saivat nauttia pienokaisen seurasta koko loman!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäin kaunis, karulla tavalla kaunis :) Pienokaiseen tämä reissu ei vielä muistijälkeä jätä mutta nyt ollaan himpun verran viisaampia sen suhteen miten vauvan kanssa matkustus sujuu :)
   Ennenkään ei ole pystynyt lähtemään hetken mielijohteesta mutta reissut on menty go with the flow asenteella :) Nyt pitää hieman enemmän pohtia ja aikatauluttaa.
   Isovanhemmat nauttivat tyllerön seurasta täysin siemauksin, and vice versa :) Mahtavaa että päättivät lähteä mukaan!

   Poista
 5. Kiva tuo sinun mekkosi, onko se maxiversio vai puolihame? Mistä löytyi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Se on ihan vain puolihame, löysin kesällä Tukholmasta, Hollisterin alesta :) Yläosa on ihan niinkin glamööri kuin imetystoppi verhottuna vanhalla sifonkisella rievulla :D

   Poista
 6. Ihania kuvia, vaikka olenkin hieman kateellinen matkasta ;) Muistan miten mekin jännitettiin kun sisko, hänen miehensä ja minä ensimmäistä kertaa lähdettiin matkalle pikkuisen kanssa. Vaikka tämä täti on jo työnsä puolesta tottunut olemaan lasten kanssa ja matkustelukin on verissä niin ei se silti ihan ilman jännityksiä ja etukäteen maalattuja kamalia uhkakuvia mennyt.. todellisuus olikin jotain ihan muuta. A nautti ja lennot ja se matka ja monet matkat sen jälkeen ovat sujuneet hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmeellistä miten sitä jännittääkin niin kovin... Olin hieman paranoidikin ennen reissua kun oli takana vesirokkoa, pientä nuhaa, univaikeuksia, hampaiden tuloa jne. Olin varma että vähintään korvat vaivaa lennolla ja huuto on sydäntä särkevää. Mutta ei, onneksi. Paras aina ilmeisesti varautua pahimpaan :D Saattaa yllättyä iloisesti.
   Toivottavasti meilläkin tulevat reissut sujuvat yhtä mutkattomasti, ensimmäisestä mallia ottaen :)

   Poista
 7. Ihania reissukuvia! Me oltiin pienen kanssa ekaa kertaa reissussa kun hän oli 4kk, hyvin meni ja hyvin ovat menneet kaikki reissut sen jälkeenkin. Niin ne vaan sopeutuu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmeellisiä sopeutujia ovatkin :) Varauduin henkisesti pahimpaan kun koskaan ei voi tietää mitä keksivät. Sen verran monta kertaa olen erinäisiä tantrumeita tai lohduttomia kipuitkuja koneessa kuunnellut joten olin erittäin positiivisesti yllättynyt oman muruseni coolista asenteesta :D

   Poista
 8. Olipas se hyvä, että päädyin tänne blogiisi. Kyllä on ollut upea ja vaikuttava matkakoemus teillä. Aivan ihania kuvia, tekstiä ja mikä todellakin ihanin tämä pikkuinen matkalainen!!
  Naureskellut olen tuota matkustusjuttua pienen vauvelin kanssa, kun eräs tuttavani on lähdössä roomaan kolmikuisen poikavauvansa kanssa ja pojalla luonnollisestikin 5 vuoden passi. Ei taida ihan poika olla enään 5-vuoden päästä saman näköinen! :)

  Tervetuloa vastavierailulle ja kiva, kun löytää blogeja joissa joku kirjoittaa melkein yhtä paljon tekstiä kuin meikäläinenkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne passikuvat on niin hauskoja! Meidänkin murunen näyttää kuin olisi poliisin ottama pidätyskuva konsanaan... :D Taitavat yleisesti suositella että vauvojen passi uusittaisiin jo ennenkuin 5 v päästä menee vanhaksi. Ymmärrän :)
   Mulla tuppaa nämä matkakertomukset venymään aina... :D

   ps. Ihania kortteja olit tehnyt!!

   Poista
 9. Voi miten ihania kuvia, ihana reissu teillä! Ja hienoa että lennotkin meni noin upeasti! :)

  VastaaPoista