5.12.2013

Rakastan New Yorkia. Rakastan.

 New York ei pettänyt tälläkään kertaa. Tähän aikaan vuodesta on aina ihana palata kaupunkiin jossa joulukoristelu viedään ylitsepursuavasti bling-bling-tasolle. 'More is more' on amerikkalaisen joulukoristelun motto. Jouluihmisen paratiisi, I like! Suurkaupunki oli jo pukeutunut jouluun ja lukuisat luistinradat avattu. Tällä kertaa missasimme Rockefeller Christmas Treen valojen sytytyksen parilla päivällä.Valot syttyivät vasta eilen. 
Aurinkokin hemmotteli meitä päivittäin.

Mutta ensimmäistä kertaa ikinä tunsin lievää uupumusta kaupungin katuja tallatessa. Uupumus saapui Thanksgiving-torstain jälkeen Black Fridayn ja sitä seuranneen Cyber Mondayn muodossa. Ihmisiä oli joka paikassa tungokseksi asti, asia joka ei koskaan aikaisemmin ole haitannut. Black Friday on shoppailuhullulle vuoden paras päivä. Se tosin vaatii kuntoa ja kestävyyttä. Kauppoihin jonotetaan, sovituskoppeihin jonotetaan, kassalle jonotetaan... Joulua edeltävät päivät Stockalla potenssiin miljoona. Jonoissa seisoskelun tosin korvaa kaikissa putiikeissa tarjottu 30-50% alennus. Kaikista tuotteista. Vaikka väsymys painoikin ja jokainen kauppaan jonottaminen sai ärsytyskynnyksen madaltumaan entisestään, olen silti tyytyväinen että sain kaikki joululahjaostokset tehtyä. Huoh. Ja shoppaaminen 15 vuotiaan kanssa, se vasta urheilulaji onkin ;)
 
Parin ensimmäisen päivän saldo. Keneen lie tullut...

Toinen syy uupumiseen löytynee siitä että olin tällä kertaa varannut meille hotellin. Times Squaren välittömästä läheisyydestä. Big mistake.
Varatessa ajattelin että päästään kummityttöni kanssa iltaisin ihmettelemään kaupungin vilinää. Niin kätevää kun se olikin, en tee toiste. Ahdistava väenpaljous hoodeilla ei nostattanut fiilistä. Ja molemmat meistä oli jokapäiväisen 12h katujen tallailun jälkeen niin 'finito' ettei tullut mieleenkään lähteä takaisin turistivilinään.
 Miten vapauttavaa olikaan karata parin päivän jälkeen pois Times Squaren hulinasta Greenwich Villagen ja Sohon rauhallisempia katuja kulkemaan.
Olen suosinut kuviota, jossa jokaisella kerralla varaan majapaikan eri kaupunginosasta. On majoituttu Chelseassa, Hells Kitchenissä, Midtownissa, Upper West Sidella, Upper East Sidella, Nolitassa, Sohossa ja Greenwich Villagessa. Village ja Meatpacking District ovat suosikkini. Times Squarelle en palaa toiste.


Mitä muuta kuin shoppailua?


Nähtävyyksiä.

@Top of the Rock. Parin tunnin 'päivystys' tuotti
upeita kuvia päivän vaihtuessa iltaan.


Balettia. 'Pähkinänsärkijä' luo vuosi vuodelta joulufiiliksen.
Herkuttelua.

Synttäribrunssi Pastiksessa 15-vuotiaan kunniaksi.

Vaikka erinäiset Cupcake bakeryt ovat nousseet lähes jokaiseen kadunkulmaan,
marssimme siihen josta buumi sai alkunsa. The one and only.

Red Velvet all dressed up for Xmas


Kaiken tämän kruunasi rakas ja hauska seura. Ensikosketus New Yorkiin oli kummitytölleni erittäin mieluisa. She'll be back.
 
Vaikka reissuilta kotiin on aina ihana tulla, tuntui se hieman tylsältä kaiken jälkeen. No winter, no sparkling lights.
 
Rakastan New Yorkia. Rakastan.


10 kommenttia:

 1. Black Friday on täysin C-R-A-Z-Y! Hyvä että selvisit ;) Ihana postaus, tulikin ikävä New Yorkiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selvisin! :D Varsinkin nyt on aika vahva oman tilan tarve ja tungos on yksi asioista jota ei välttämättä kaipaa. I need my space! :)
   Black Friday on hullu, vaikka niin hellä lompakolle!

   Poista
 2. Tuon uupumuksen tunnistan. Ehkä sitä esiintyy eniten juuri joulun alla...? Black Friday on lompakolle hyvä, hermoille katastrofi :D
  I <3 Magnolia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Järkevä kun olisikin, ei kävisi kaupoilla marraskuu-helmikuu akselilla lainkaan. Välttäisi jouluruuhkat ja alennusmyynnit. Kummastakaan en tykkää! :)
   Kun matkan kesän kynnyksellä varasin, en tajunnut viikonlopun olevan juurikin Thanksgiving! Black Friday tuli siinä niinkuin kaupan päälle... hyvässä ja huonossa ;)
   Mutta silti meillä oli ihana reissu!!

   Poista
 3. Hienoa että joululahjaostokset tehtynä sitten! Itse juoksen varmasti kaupoilla viime tingassa ja koen sen tungoksen silloin :(
  Oikein mahtavaa Itsenäisyyspäivän iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä joulutungokseen! Uskon että itsekin joudun vielä ryntäilemään kaupoille vaikka lahjat onkin hankittuna, aina tulee jotakin viime hetken juttuja :)

   Poista
 4. Hyvää potentiaalia kummitytölläsi tulla mestariluokan shoppaajaksi... :D
  Mä voisin elää pelkillä Red Velveteillä!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On mestariluokkaa, aina ollut! :)
   Red Velvetit on kuppikakkujen aatelia, mutta mistään ei saa parempaa kuin Lontoon Hummingbird Bakerystä. Siellä osataan! :)

   Poista
 5. Oli aivan mahtava irti otto arjesta maailman mahtavimman kummitädin kanssa vieläpä kaupungissa joka on aina asunut sydämessäni! ♡ kiitos :*

  VastaaPoista