20.7.2013

Tontti. Chapter 1.

Tässä hieman kurkistusta meidän tulevaan projektiin. Koska kaikenlaista yllätystä tupsahtelee nenän eteen lähes taukoamatta, ajattelin etten uskalla kertoilla raksaprojektista vielä mitään. Koska jos tässä mennään pahastikin rocky roadia ja tulee nolo mahalasku raksailun suhteen kyseiselle tontille.
Mutta suuri halu on kaikilla joten antaa mennä, valotetaan projektia pikkuhiljaa. Jos homma kaatuu niin kaatuu täysin muihin faktoihin kuin innostuksen puutteeseen. Budjetti saattaa sanoa kaikista yllätyksistä johtuen morjens jo ennenkuin talo on valmis. Mutta eikös näin aina talonrakennuspuuhissa meinaa käydä ;)


 
Oikealla olevaan pusikkoon on projektimme suunnitteilla

Huhtikuussa tuli siis myyntiin yhdeksän tonttia myyntisloganilla "Merenrantatontteja Espoossa". First of all, Espoossa rantaviivaa mukaelee rantaraitti ja varsinaista merenrantatonttia on harvalla. Eli ilmoitus jo sinällään hieman harhaanjohtava. Tästä tietoisina lähdimme kuitenkin katsomaan. Uteliaisuus, sijainti ja suht edullinen hintalappu suorastaan veti tutkimusmatkalle.Jokaisella tontilla oli rakennusoikeutta 180m2 + 30m2. Siinä vaiheessa, kun tontit olivat olleet myynnissä vuorokauden, varattuna oli jo 7 tonttia. Tai niin ainakin 'huippuvälittäjämme' sanoi. Oli pakko tehdä suht pikaisia päätöksiä. Ei siellä enää niitä helmiä ollut poimittavaksi.
Pidämme alueesta paljon, ja tonttietsinnät olivatkin meillä keväällä keskittyneet siihen suuntaan. Huippuvälittäjämme (jengimme on nimennyt hänet tällä tittelillä, joten jatketaan sillä) painosti tekemään pikaisen päätöksen, ilman mitään spesifejä faktoja. Alkoi hurja soittorumba. Soitimme suuntaan ja toiseen, rakennusvirastoon, lupaviranomaisille, jokaiselle mahdolliselle rakentamisesta ja maaperistä tietävälle taholle. Mietimme jo ettei tähän hommaan missään nimessä kannata lähteä, liian monta epäilyttävää seikkaa. Skeptisyydessäni soitin jopa eri nimellä esiintyen huippuvälittäjälle kalastellaksemme tietoa ja huomasimme että tyyppi puhui palturia mun aliakselle.  Mutta koska 7 muutakin perhettä otti riskin, ajattelimme että why not. Samassa suossa ollaan sitten. Jos ei ota riskejä jne. Päätösvaiheessa hälytyskellot soivat lujaa pään sisällä ja käytiin läpi varsinainen emotional rollercoaster! Hälytyskellojen kilinä ei ole laantunut täysin vieläkään...

Saimme venytettyä kolme päivää päätöksen tekoon. Tiistaina oli tontti varattu ja perjantaina oli jo huippuvälittäjän kanssa kaupanvahvistukseen varattuna aika. Kaupanvahvistuksessa kävi ilmi että tontille on yritetty jo aiemmin kaikenlaisia mahdollisia projekteja mutta mikään niistä ei ole mennyt läpi. Yet another shock.
Kyseessä on siis iso tontti rantaraitin tuntumassa joka hallinnanjakosopimuksella jaetaan 8 osaan. Yksi perhe osti kaksi vierekkäistä tonttia joten heille nousee hieman muita hulppeammat puitteet.


Siitähän se sitten lähti. Tämä kommuunityyppinen ratkaisu ei missään nimessä ollut meidän ensisijainen vaihtoehto. But location, location... Ajateltiin että tehdään sitten vaikka harjoituskappale tästä :) Varsin nopeasti kävi ilmi että ihan mitä tahansa ei maapläntille saakaan rakentaa. Rajoituksia on tullut paljonkin ilmi. Ostaessamme tonttia jo tiesimme että talon muoto on hieman, hmmm... haastava. Kapea tontti kahden muun talon välissä.
Yllätyksiä tulee koko ajan ja koko ajan varmemmaksi käy että helpointa tietä ei ole valittu.  Mutta näistä lisää seuraavalla kerralla.

To be continued.

"naapurit"


15 kommenttia:

 1. Kaunis paikka! Toivotaan kovasti onnea jotta projekti voi alkaa ja päättyäkin... onnellisesti! Haasteisiin tsemppiä! <3

  VastaaPoista
 2. Näyttää aika inspiroivalta pusikolta :)! Toivottavasti tiestä ei nyt sitten niin kivinen tulisikaan! Onnea ja tsemppiä! Voi kun meilläkin olisi kerran oma pusikkomme ;)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Toivotaan niin :) Sitä omaa pusikkoa mekin haikailtiin niin pitkään että keväällä oli jo luovutus-fiilikset, silloin tärppäsi. Kun vähiten odottaa.. :)

   Poista
 3. Toivottavasti kaikki menee hyvin, paikka on tosi kaunis! :)
  Sen verran kun asiaa valoitit, niin onhan tuossa monta kysymysmerkkiä, mutta. Kaikkea kun ei vaan aina voi tietää ja olet oikeassa siinä,että ei se ota jos ei annakaan.
  Nyt peukutan paljon sille, että valitsemanne tie on muuta kuin kivinen ja saatte kodin pystyyn ja viihdytte siinä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tuohon näkymään ihastuttiin kovasti. Toivotaan että kaikista jännittävistä elementeistä huolimatta voidaan joskus oman kodin terassilla näkymästä nauttia :)

   Poista
 4. Tsemppiä haasteeseen! Aika paljon tuntuu olevan avoimia asioita teillä, mutta usein kyllä isoissa(kin) päätöksissä kannattaa luottaa omaan fiilikseen. Ja mielelläni luen projektistanne täällä.

  Viime vuosina on itseäkin alkanut kiinnostaa ajatus talon rakentamisesta; aikaisemmin olin aivan vannoutunut vanhan ( ja remontoitavan) talon kannattaja... Niin se mieli muuttuu. Meillä vaan aika ei ole nyt oikea, varsinkin kun on alkanut tuntua, että pitäisikö se oikea kotipaikka olla sittenkin täällä Tanskassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Avoimia asioita on ja ilmenee lisää jatkuvasti. Mutta ei stressata liikaa asialla (toistaiseksi), eiköhän asiat järjesty :)
   Olet oikeassa, parhaat päätökset yleensä syntyy fiiliksen perusteella, vahva tunne on se juttu... Järjen äänellä on harvoin tekemistä mun isoissa dilemmoissa. Toistaiseksi not so bad :)

   Poista
 5. Onnea ja kovasti tsemppiä urakkaan :) Asioilla on tapana järjestyä aina tavalla tai toisella, vaikka jännitysmomentteja tuleekin eteen! Peukut pystyssä täällä, että asiat lutviutuvat paremmin kuin hyvin! Meilläkin on muuten hallinnanjaolla jaettu, iso tontti neljälle omakotitalolle, eikä kyllä oo yhtään kommuunifiilis :)

  PS. Ihan mielettömät näkymät - hyvä siitä tulee jo niiden puolesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! :) Asioilla on tapana järjestyä, joskus oikeita juttuja vaan joutuu odottelemaan kauemmin. Ihanasti on perhosia mahan pohjassa, sekä hyvällä tavalla että vähemmän hyvällä... ;)

   Nuo näkymät oli juurikin ne jotka saivat meidät 'sortumaan' :)

   Poista
 6. Oiiiii,ihan huokaisin ihastuksesta,mikä paikka! Mutta mitäpä muutakaan oli odotettavissa ku teistä on kyse ;)
  Tsemppiä projektiin!<3
  Oon hengessä mukana,molemmat peukut pystyssä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! <3 Kuulet varmasti kaikki mun päivitykset ja purkaukset suoraan livenä. Onnenpuuskat ja romahdukset ;)

   Poista
 7. Välillä sitä näin vanhemmiten pohtii omakotitaloa ja talon rakennusta, mutta koska molemmat olemme mieheni kanssa tuollaisissa jutuissa aika kädettömiä niin se taitaa jäädä ihan ajatusasteelle tässä elämässä ;) Arvostan ja kunnioitan niin teitä, jotka jaksatte. Suunnittelen mielellään, mutta toteutuksen kanssa ei välttämättä hermot riittäisi. Kuulostaa tosin monimutkaiselta tuo teidänkin projekti, mutta toivottavasti kaikki menee hyvin ja ihailette jossain vaiheessa uutta upeaa taloa ja UPEALLA paikalla. Koko ajan pohdin, missä päin Espoota tuo paikka on. Ymmärrän tietysti hyvin, että sitä et halua täällä julkisesti huutaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin yritystä ja haaveita meillä on. 'Can do' asenne ei toivottavasti koskaan muutu 'can't do' todellisuudeksi :)
   Ei me pystyttäisi projektiin jos ei nyt jo valmiiksi olisi hyviä ja läheisiä apuja tiedossa. Mutta entisessä elämässäni jo yhdessä omakoti-projektissa mukana olleena, en voi sanoa että arpia olisi jäänyt. Se oli hauskaa ja ei-niin-stressaavaa mitä olisi voinut kuvitella. Toivotaan tästäkin sellaista :)
   Mutta alku ja nämä avoimet kysymykset on tässäkin se eniten pinnaa kuluttava asia. Suunnittelu kaikkein hauskinta :)

   Poista
 8. Toivottavasti teidän urakka sujui hyvin. Me juuri myös löysimme tontin, vielä täytyy hankkia mittauspalvelu tekemään mittaukset. Tätä on odotettu, oma koti on ollut haaveena jo 10 vuotta! Tuo on totta, että sijainti usein on se ratkaiseva tekijä, vaikka muuten ei ehkä olisikaan se suosikki kaikista vaihtoehdoista.

  VastaaPoista