31.1.2016

Vuosikatsaus


Heipä hei, vuoden avaus tältä suunnalta! ;)
 Olin ajatellut koota viime vuotta yksinkertaisemmin ja lyhyemmin (ja aikaisemmin). Koska RAKASTAN listojen kirjoittelua, vuosikatsaukseni olikin jo luonnosteltu listatyyliin 'Viime vuonna tein/koin/tunsin sitä, tätä tuota. Mutta kun törmäsin Lauran blogissa tähän alunperin Nooran tapaan listata vuotensa, päätin toteuttaa saman :)


1. Mitä sellaista teit kuluneen vuoden aikana, mitä et ole koskaan ennen tehnyt?
Kun tässä pitäisi summata mikä tahansa aiempi vuosi, uusia asioita olisi listattavaksi. Mutta nyt ei ole. Oli poikkeavan erilainen vuosi. Tai ainakaan mitään ei tule mieleen. Sain elää himpan verran muutakin kuin raksaelämää ja sain kokea kivoja asioita. Mutta mieleenpainuvimmista asioista viinitilakierrokset tilayöpymisineen ja kokkikurssi ulkomailla on jo jotakin sellaista mitä olen saanut tehdä aiemminkin, joten en voi niitä listata ennenkokemattomina asioina. Raksaprojektikaan ei ollut kohdallani ensimmäinen.

2. Oletko kyennyt pitämään itsellesi viime uutenavuotena tekemäsi lupaukset?
En ole :)  Ainoa lupaukseni kaatui heti alkuunsa hulabalootäytteisen elämän pyörteissä. Yritykseni olla jättämättä kaikkea viime minuutille. Huono vuosi siihen muutokseen :) En oikeastaan usko koskaan muuttuvani tässä asiassa.

3. Tuliko elämääsi uusia ihmisiä viimeksi kuluneen vuoden aikana?
Muutama ihana, lucky me <3

4. Menetitkö ketään läheistäsi?
En, onneksi <3

5. Missä maissa vierailit?
Ruotsissa, Kanadassa, Virossa, Iso-Britanniassa ja Ranskassa. 

6. Mitä sellaista toivoisit itsellesi, mitä et kuluneen vuoden aikana saanut?
Kahdenkeskistä aikaa miehen kanssa. Vaikka pienen pieni yhteinen reissu, se olisi tarpeen.

7. Mikä päivämäärä kuluneelta vuodelta tulee aina muistuttamaan sinua tästä nimenomaisesta vuodesta?

30.10. Muuttopäivä.

8. Mikä oli suurin saavutuksesi kuluneen vuoden aikana?
Selvisin 'raksaleskenä' arjen pyörittämisestä. Karsastan ruuhkavuosi-sanaa, mutta tämä vuosi todella tuntui sellaiselta. Olen kuullut myös vähättelyä: 'Eihän tuo raksailu mitään ole, teepä sitä tätä ja tuota...' Haukotus. Tokihan tämä oli oma valinta :) 

9. Mikä oli suurin pettymyksesi?
Vaikka pääsääntöisesti vuoteen mahtui iloisia asioita, oli pettymyksiäkin. Tai voisiko sanoa ennemminkin turhautumisia. Niitä oli raksaprojekti täynnä. Vuoden suurin pettymys on hyvin henkilökohtainen.

10. Sairastitko tai loukkaannuitko?
Ei flunssaa vakavampaa.

11. Mikä oli paras ostoksesi?
Pinnalliseksi menee... mutta uuden kodin valaisinhankinnat. Onneksi ehdin tehdä ne ennen raksabudjetin paukkumista koska muutoin olisimme vieläkin ilman valaisimia, ja pitkään.

 
12. Kenen käytös pöyristytti sinua eniten?
Hankala eritellä, mutta raksaan liittyen tuli vastaan käsittämätöntä asiakaspalvelua usealtakin taholta. Yleisellä tasolla ihmisten itsekkyys laittaa hämmästelemään (kuten esim. eilen Ikean parkkiksella kun keski-ikäinen mies parkkeerasi auton kahden perhepaikan keskelle blokaten viereisen auton sisäänkäynnin, ja sanoi vielä nauraen olevansa täysin tietoinen mihin parkkeerasi).

13. Mihin käytit suurimman osan rahoistasi?
Taloprojektiin tavalla tai toisella. Ja lapseen. 

14. Mistä ihan todella, todella innostuit?

Taloprojektista. Vaikka joskus suorastaan inhosinkin sitä.

15. Mikä laulu tulee aina muistuttamaan sinua kuluneesta vuodesta?

Vuosi alkoi Elastisen 'Eteen ja ylös' -biisillä. Sitä kuuntelin tsemppiä tarvitessani hammasta purren. Yleensä yksin autoa ajaessani, ja lujaa.

16. Edelliseen vuoteen verrattuna, oletko
I onnellisempi vai onnettomampi: Tasoissa mennään. Onnellisuus on mielentila, siinä ei tunnu tässä vaiheessa olevan ups and downseja. Elämä antaa parastaan.
II laihempi vai lihavampi: Lihavampi (löysempi). Vaikka vanha garderobini mahtuu, olotila ja peili kertoo muuta. Keräsin meidän perheen raksakilot. Liikkuminen jäi nollaan ja ruokavalio oli mitä sattuu.
III rikkaampi vai köyhempi: Rahallisesti köyhempi. Äitiysloma ja puolikas työaika toivat ison loven omaan budjettiin. Ihmiselle jolle oma raha on aina ollut tärkeä. Henkisesti koen olevani taas astetta rikkaampi, ja tunnen itseäni taas piirun verran paremmin.
 

17. Mitä toivoisit tehneesi enemmän?
Oh so many things... 

18. Mitä toivoisit tehneesi vähemmän?

Kiukuttelin liikaa...

19. Miten vietit joulua? Entä juhannusta?
Molemmat olin töistä vapaalla ja karkasimme maalle niitä viettämään. 
Very relaxed. 

20. Rakastuitko kauden aikana?

Kyllä, päivittäin. Enemmän ja enemmän. My family <3 
Lucky me, again. 
21. Mikä oli lempitelkkariohjelmasi?
Broadchurch (vaikkakin pidin ensimmäisestä kaudesta enemmän), Madam Secretary, The Affair, Suits, House of Cards. Näistä pidin kiinni vaikka joskus meni sitten kuromiseksi yötä myöden ja useampi jakso kerrallaan. 
22. Vihaatko mitään tai ketään, jota et vihannut viime vuonna tähän aikaan?
En.

23. Mikä oli paras lukemasi kirja?
Olen ehtinyt lukea kaksi kirjaa... näitä molempia luin pätkän silloin, toisen tällöin. Ei se mieluisin tapa. Lars Keplereitä molemmat, niin koukuttavia että saivat aikahaasteista huolimatta lukemaan loppuun. SiitäKIN huolimatta että aina täytyi hieman kerrata aiemmin tapahtunutta :) 


24. Mikä oli suurin musiikillinen löytösi?
I only wish... 
Uusia löytöjä ei tielleni osunut, uudelleen ihastumisia kylläkin :) Näin tasan yhden musikaalin viime vuonna Lontoossa käydessäni, sekin oli sama jonka olen nähnyt jo useamman kerran. 
Mikähän järki siinä on valita se tuttu ja turvallinen jos aikaa on vain yhteen? Aina se on kuitenkin yhtä hyvä. Tosin ensimmäistä kertaa parikymmentä vuotta sitten ei voita mikään. 
The Phantom of the Opera. One and only.

25. Mitä halusit ja sait?

Reissua ystävieni luokse Pariisiin halusin pitkään, onneksi vihdoin sinne ehdin. Nippa nappa. Niin, ja talon. Oman kodin ;)

26. Mitä halusit, mutta et saanut?

Unelmieni nojatuolia joka siinsi silmissäni jo tonttihaaveiden aikana. Ajattelimme aina että sitten uuteen kotiin... Maansiirtotyöt imuroi sisustusbudjetin rankalla kädellä jo heti alussa joten tämän materialismiunelman eteen joutuu vielä tekemään töitä ;)

27. Mikä oli vuoden paras elokuva?
Surullista mutta todellista: vain yhden ennennäkemättömän elokuvan ehdin katsoa vuoden aikana. Jos vastaan tähän että Luokkakokous, metsään mennään varmasti tuossa parhaudessa :D  Elokuvalistani kasvaa kasvamistaan.

28. Mitä teit syntymäpäivänäsi? 
Tavallinen päivä pikkumurun kanssa kaksin muistaakseni. Illalla miehen palatessa raksalta sain skumppaa ja sushia. Ja miehen kotiin normaalia aikaisemmin :) 

29. Mikä yksittäinen asia olisi tehnyt vuodestasi selvästi paremman ja onnellisemman?

Ei tähän voi vastata... :) Puolensa kaikilla asioilla. 
Vaikka raksa paljon vei, se antoi enemmän. 

 
30. Kuinka määrittelisit tyylisi kuluneen vuoden aikana?
Verkkarit, tennarit, trikoopaita... Many many bad hairdays. Ostin ehkä n. 5 vaatetta vuoden aikana.

31. Mikä piti sinut järjissäsi?
Mies. Uskomaton tsemppari ja järjen ääni. 

32. Ketä julkkista himoitsit eniten?
Hmm, olisinpa edes ehtinyt miettimään tällaista :)

33. Mikä poliittinen tilanne tai tapahtuma liikutti sinua eniten?

Ranskan tapahtumat liikuttivat. Suomen hallituksen kaavailut pöyristyttivät.

34. Ketä kaipasit?
Raksalla 'asuvaa' miestä. 


35. Kuka oli paras tapaamasi ihminen?
Lapseni hoitäti, varsinainen Mary Poppins. Love <3

36. Mikä tai kuka yllätti sinut kuluneena vuonna?

Oma lapseni yllätti ja ihastutti mahtavalla persoonallaan ja elämänopettelijan käänteillään joka päivä.37. Mitä viisi asiaa asetat itsellesi tavoitteiksi ensi vuodelle? Nämä eivät ole uudenvuodenlupauksia vaan henkilökohtaisia tavoitteita.
1. Liiku enemmän, pyri edes samaan kuin kuin ennen babya ja raksaa. Se riittää.
2. Lue enemmän.
3. Yritetään uudestaan... Älä jätä asioita viime tinkaan.
4. Leikkaa amex. Tai no, älä käytä sitä. Säästä sukanvarteen, edes vähän. 
5. Älä märehdi menneitä, älä murehdi tulevia. Elä hetkessä, kun nyt jälleen voit.
16 kommenttia:

 1. Hei ehdit kuitenkin vielä tammikuun puolella! :) Hyvää kuluvaa vuotta! Toivottavasti tämä vuosi on erilainen, saat edes listallesi muutaman ennenkokemattoman asian ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, totta... Olihan noita ei-niin-hehkeitä-poskienpunoitus-taaperohetkiä, kuten heittäytymiset kaupan lattialle jne. Niitä en todella ole kokenut koskaan aikaisemmin, nyt tuli nekin tutuksi :) En tosin ollut niitä bucket listalleni koskaan luetteloinut koska ainahan ajattelin ettei oma mussukkani... :D *ulvoo naurusta*

   Poista
 2. Ihana postaus. Rakasahommat ajais varmaan minut hulluuden partaalle juurikin sen vuoksi että kaikki tuntuu olevan epärehellisiä. Keittiörempan aikana se tuli huomattua. Aah Pariisiin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime vuosi oli sitä ajojahtia hulluuden partaalle, sen kuilun reunalla kiikuttiin useasti :) Raksa-alan yrittäjissä on paljon epäasiallisia ja palveluhaluttomia... hyvin epäimartelevia kommentteja voisin suoltaa monestakin jos jaksaisin enää. Onneksi joukkoon mahtui helmiä myös! <3

   Poista
 3. Olipa ihana vuodenaloitus! Vuodet poikkeavat toisistaan aina käsittämättömän paljon vaikka elämäntilanne pysyisi samana :) Mahtavaa ja rennompaa kuluvaa vuotta teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuodenaloitus tosiaan! Kun kestää kuukauden luonnostella jotain, voidaan ehkä puhua ehtimättömyyden lisäksi laiskuudesta :D Viime vuosi jää historiaan ehkä kiireisempänä so far, mutta myös erittäin mahtavana!
   Kiitos samoin Hanna!

   Poista
 4. Welcome back! :) Uusi vuosi ja uudet kujeet!

  VastaaPoista
 5. Kiva postaus, näitä on aina niin kiva lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tykkään näitä lukea! Vaikka omani kesti luonnostella kokonaisen kuukauden, päätin silti antaa palaa! Tänään oli henk. koht deadline :D

   Poista
 6. Kivoja vastauksia. Raksailu vei ison osan teidän viime vuodesta, mutta olihan siellä kuitenkin vähän reissujakin. Vastauksista myös huomasi miten tärkeää sulle on mies ja ihana tytär <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman noita kahta ei olis mitään, en osais kuvitella edes <3

   Poista
 7. Näitä on kiva lukea, upeeta että jaksoit tämän puristaa deadlinesi puitteissa :D Musta ei raksaajaksi olisi, hatunnosto teille! Tiedän läheltä mitä se on, en voi käsittää vähättelijöitä...?! Arvaan että nämä vähättelijät eivät itse ole rakentaneet?
  No jokatapauksessa ootte mahtavia ja onnenne ansainneet! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nää on näitä, kuten sanoin yaaaaawwwn! :D Välillä on jo savu ehtinyt nousta korvista mutta kun pysähtyy edes hetkeksi ajattelemaan mitä vähättelyn takana saattaa olla... Mutta tottahan se on, vain saman läpi käynyt voi tajuta mitä/miten joku on asioita kokenut. Pätee millä tahansa elämän osa-alueella :) Toisella tavalla toteutettuna meidänkin ratkaisu olisi voinut olla paljon kevyempi taakka kannettavaksi. Onneksi ei alkaessa tiedetty mitä tuleman pitää :D

   Poista
 8. Ihana postaus, kauniit kuvat! <3

  VastaaPoista