6.1.2015

Ranskalainen suklaakakku

Illallisvieraita tulossa, kolmen tunnin varoituksella pitäisi loihtia säädyllinen ateria. Viikonloppuna oli tämä tilanne edessä. Onneksi parikin tyydyttävää kalatiskiä löytyy kadun toiselta puolelta, ja kun aikaa on näin vähän, kala on yleensä silloin helppo valinta.

Entäpä jälkkäri? Lähes aina päädyn jälkiruokaan jonka saan tehtyä, tai ainakin valmistella hyvissä ajoin, jopa edellisenä päivänä. Mutta kolmessa tunnissa...

Nappasin käteeni joulukääreistä kuoriutuneen Vappu Pimiän Reseptikirjan ja selasin jälkiruoat läpi. Ranskalainen suklaakakku. Kuulosti hieman liian tutulta mutta ohje poikkesikin tutusta ja turvallisesta. Jihuu! Ehkä tämä ei tarvitsisikaan vuorokautta jos toistakaan kehittyäkseen täydellisyyteensä. Ranskalaisen Suklaakakun nimeä kantavan reseptin sain työkaveriltani aikoinaan, itse uudelleennimesin sen samantien Mutakakuksi. Sellainen se ennemminkin on. Ohjehan löytyy täältä.

Vapun ranskalainen siis kokeiluun.Toimi todella hyvin. Nopea tehdä ja kaikki ainekset löytyivät kaapista. Sen verran tuunasin että käytin kakkuun joulusuklaiden jämiä ja korvasin osan sokerista intiaanisokerilla. Maku oli suorastaan erinomainen, eikä lainkaan 'kärsinyt' siitä että oli leivottu muutama tunti tarjoilua aiemmin. Ja toisaalta kakku myös parani ajan kuluessa. Jatkoon meni heittämällä. Rich and heavy, niin kuvailisin kakkua. Pala riittää, nokare mascarponekermaa kyytipoikana :)

Ohjeessa luki paistoajaksi 12-15 min. Itse paistoin juuri sen yhden minuutin liian pitkään kun unohduimme keskustelemaan jostakin raksailuun liittyvästä laskusta miehen kanssa. Vaikka sisälmys suorastaan valui, reunat pääsivät paistumaan ylikypsiksi.  
 


Vappu is my hero. Olenhan sen ennenkin todennut, mutta nyt kyseisestä reseptikirjasta jo useampaa arkireseptiä kokeilleena täytyy jälleen todeta että ei turha kokki olekaan. Amatöörikokkien guru suorastaan.  

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Ennenkaikkea maistuu! En koskaan onnistu saamaan mihinkään suklaakakkuun kaunista ulkonäköä... :D

   Poista
 2. Ammattilaisena voin sanoa että kyllä Vappu osaa. Oikeassa olet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä reseptejä! Jopa mies innostui kokkailemaan kirjan reseptien mukaan... :D

   Poista
 3. Hei, mäkin haluan tollasen Vapun reseptikirjan. Näyttää hyvältä!! Mukavaa tiistaita sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lämpimästi! Tänäänkin olen käännellyt sivuja kuumeisesti ja löytänyt ratkaisuja ruokapulmiin :D
   Ihanaa loppuviikkoa <3

   Poista