6.10.2014

Pullantuoksua

Lauantaina vietetyn kansallisen korvapuustipäivän ja monta päivää jatkuneen pullanhimon innoittamana pyöräytin sunnuntai-iltana korvapuustitaikinan.
Leipominen, tuoreen pullan mussuttaminen ja eräs hassu facebookissa nähty julistus sai ajatukset taas vaeltelemaan. Kahden alakouluikäisen lapsen fitness-äiti päivitti tehneensä jotain ennenkuulumatonta. Tämä ennenkuulumaton tekeminen oli leivonta. Äiti oli leiponut mokkapaloja ja niiden aineksissa ei hänen mielestään ollut mitään muuta ravinnoksi kelpaavaa kuin kahvi ja kananmunat. Lapset olivat kuitenkin nauttineet ja hymy korvissa vedelleet herkkuja. Ei tule tapahtumaan toiste. Kommenttikentässä joku runsaasti peukutuksia kommentillaan saanut sanoi viisaasti: "Kaikkien lasten tulee saada mokkapaloja ainakin kerran. Traumoja tuli vain äidille, lapset ovat onnellisia, terveitä ja tasapainossa ja maailmanjärjestys säilyi. Hyvin tehty."
Peukku!


Meillä kotona leivottiin säännöllisesti, saatiin olla mukana keittiöpuuhissa ja meille opetettiin että ruokaympyrästä on hyvä syödä kaikkea. Kohtuus kaikessa. Mitään ääri-ilmiöitä ei ollut ja kukaan ei koskaan tehnyt laihdutuksesta numeroa. Sitä samaa esimerkkiä haluaisin näyttää myös tyttärelleni. Mikä on ihanampaa kuin yhdessä keittiössä puuhaaminen ja yhdessä syöminen. Itse haluaisin olla se pullantuoksuinen äiti. Sokerin totaalikarttaminen ei toimi täällä. Okei, en ihan heti ehkä ole pikkuneidille opettamassa aamusuklaan merkitystä ;) Se saa toistaiseksi olla äidin oma salainen pahe.

Ilta-Sanomista poimittu Vappu Pimiän lausahdus: 'Haluan olla hyvässä kunnossa, jaksaa ja voida hyvin. Mutta ei se tarkoita sitä, että tavoittelisin sixpackia. En usko, että raejuuston ja jauhelihan avittama sixpack toisi minulle nautinnollisia muistoja vanhana. Mieluummin muistelen hyviä pullia!
Syöminen on ihmisen perustarve. Miksi sitä ei voisi tehdä niin, että siitä nauttii? 

Niin hyvin kiteytetty. Siinä on kaikki. 

Tämä täydellisen harmaa lokakuinen maanantai on kiva aloittaa omatekoisella pumpkin spice kahvilla ja tietenkin korvapuustilla. Ihanaa viikkoa kaikille! :)


17 kommenttia:

 1. Nam! You are my hero! Ja Vappu myös... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nam vaan ja eikun sielläkin pullataikinaa pyöräyttelemän :) Ja Vappu on myös mun arjen sankari tän asian suhteen! Hyvä ruoka, parempi mieli :)

   Poista
 2. Löysinpäs kivan oloiseen blogiin! Tavallista elämää, ei jäljittelyä. Enemmän pohdintaa kuin esittelyä. Tykkään. Annat palan itsestäsi ja pidät kiinni mielipiteistäsi vaikka ne ei olisikaan valtavirran kanssa samalla aaltopituudella. Ahmin äsken blogin alusta loppuun. Amen.

  Katinka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kauniista sanoista! <3 Itse en ole edelleenkään löytänyt täysin blogini tarkoitusta, mutta en sitä sen enempää mietikään. Aiheet kumpuavat sieltä täältä, useimmiten ollen täyttä puutaheinää enkä näemmä osaa keskittyä vain yhteen asiaan :D Ja kuvat on mitä sattuu, kuvien työstämisaika on täysi nolla. Räpsin ja laitan sen enempää miettimättä ne blogiin. PITÄISI panostaa enemmän sillä yksi asia miksi itse seuraan joitakin blogeja on juuri kauniit kuvat.
   Sitä miksi blogi alunperin oli tarkoitettu... noh, sitä se on ehkä hieman edelleenkin mutta on siihen hiipinyt muitakin elementtejä :) Blogimaailmasta jokainen varmasti löytää itselleen mieluisia tarinointeja seurattavaksi :)

   Poista
 3. Ihanaa, voiko parempaa ollakaan kuin tuore pulla ja maito (nooh maitoa en voi juoda mut anyway). Kyllä jokainen on tuoreen pullansa silloin tällöin ansainnut, miksi aina pitäisikään olla nälkäkurki, kerranhan täällä vain ollaan, eiks jep?
  Ihanaa viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nälkäkurkena en pystyisi elämään, olemaan tai hengittämään :) Meitä jokaista vie eteenpäin erilaiset ajatukset ruoasta ja hyvinvoinnista. Päämäärätkin on hyvin erilaisia. Olen itsekin laihduttanut reippaasti vuosia vuosia sitten jolloin hikoilin pois 10 kg. Nimenomaan hikoilin, se taakka lähti puhtaasti liikkumalla. Pullista ja muista nautinnoista en luopunut silloinkaan. Mielummin teen edelleenkin sen hikihölkän kun luovun herkuista :)
   Ihanaa viikkoa Nanni!

   Poista
 4. Korvapuustit ovat nmiin ihania!! Harvoin vain niitä tulee tehtyä. Kivaa viikkoa sulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sano muuta! Eipä puusteja usein tule tehtyä, valitettavasti. Mutta sitten kun ne vihdoin tulee uunista ja istahtaa kahvin kera nauttimaan, sitä aina vannoo tekevänsä niitä taas pian... :))

   Poista
 5. Niin hyvää, slurps! Kun vain itsekin saisi aikaiseksi pyöräytellä... toistaiseksi on täytynyt tyytyä jättesuuriin Successin puusteihin :)
  Tuohon Katinkan aiempaan kommenttiin ^ haluaisin lisätä vielä että miten hienoa että jaksat aina vastailla kommentteihin ja paneutua siihen! Se että ei vastaa, antaa ylimielisen vaikutuksen ja sen viestin että ei välitä lukijoistaan :) Sitäkin on, paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Successin ihanan suuret puustit toimii paremmin kuin hyvin! Asuin ennen Successin yläkerrassa, silloin ei tarvinut itse pyöräytellä puusteja :) Silloin oli toki pakko olla kuntosalijäsenyys... :D

   Kiitos kivasta kommentista! <3 Kommentteihin vastaaminen on itsestäänselvyys minulle mutta ymmärrän täysin jos kaikki eivät sitä ehdi tehdä esim. runsaasta kommenttitulvasta johtuen. Tai sitten ovat valinneet linjan alusta alkaen että kommentteihin ei vastata ja sillä lailla bloggaaminen on 'vaivattomampaa' ja vähemmän aikaa vievää...? Vuorovaikutus lukijoiden kanssa on se helmi joka vie tätä bloggaamista eteenpäin omalla kohdallani, ajoittaisista takkuamisista huolimatta. Kaikilla varmasti hyvät syyt vastata tai olla vastaamatta :)

   Poista
 6. Pumpkin spice latte on mun suosikki! Saako kysyä mistä koostuu tuo omatekoinen mausteseos?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä aika hyvä! :) Nappasin aikoinaan Martha Stewartin ohjeen jolla olen aina tehnyt tämän seoksen.
   1 rkl kanelia, 2 tl inkivääriä, 1/2 tl neilikkaa, 1/2 tl muskottipähkinää. Itse ropsautan sekaan vielä mauksi joko vaniljaesanssia tai hyppysellisen vaniljasokeria.
   Mun all time favourite on gingerbread latte mutta sitä siirappia en ole itse lähtenyt sekoittelemaan. Starbucks lopetti muutama vuosi sitten kyseisen makusiirapin myymisen, sen jälkeen en ole löytänyt mistään yhtä maukasta :)

   Poista
  2. Ja tuota neilikkaa laitan yleensä itseasiassa vähemmän kuin tuo ohjeen mukainen, lähinnä hyppysellinen on kuvaavampi määrä :)

   Poista
 7. Allekirjoitan tuon kaiken😀
  Pauliina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tasapaino, kohtuus, terveys ja jaksaminen... Näihin on yhtä monta polkua kun on kulkijaa :) Raejuusto, kananmunat, rahkat ja jauheliha... mitänäitänyton, ulkonäkökeskeinen ajattelu, ei ole mullekaan väylä muisto- ja makurikkaaseen elämään :)

   Poista
 8. ^^Oletko kokeillut Nicolas Vahen Gingerbread makusiirappia?
  Mekin leivottiin muksujen kanssa tänään pullia, tästä inspiroituneena :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peukku peukku! <3
   Olen kokeillut :) Hyppelin onnesta kun sen ostin, mutta petyin kyllä. Hieman mauton litku, valitettavasti! Odotukset oli korkealla :) Mutta käytössä on, onhan se sinnepäin :)

   Poista