12.8.2013

Zucchini pasta


Tänään jostain syystä voisi sanoa että on pastanhimoa ilmassa, niinkuin sadettakin. Molemmat varmoja syksyn merkkejä! Kesäisin ei juurikaan tee mieli pastaa. Mutta kotimaisia sesonkikasviksia voisi nappailla vaikka kuinka ja paljon. Niitä tekee mieli fuusioida ihan kaikkeen. Meillä jopa äijapastaan kaikkien 'heart attack' elementtien rinnalle kelpaa kotimaiset sipulit ja paprikat.

Gwyneth Paltrow on jollakin tasolla ruokaguru. Heti Jamien jälkeen. En ole samalla tavalla 'syömishäiriöinen' kuin Gwyneth, en siis karsi ruokavaliostani pois lähes kaikkea. Mun häiriö on lähes päinvastainen. Mutta vege-ruoat tuo ihana monitoiminainen loihtii lähes hatusta.


Tällä viikolla olen jälleen yksin kotona, siispä lautaselle valikoituu fuss-free foodia, eli naispastaa. Kasvislinjalla mennään joten päivän pastaksi valitsen Gwynethin kesäkurpitsaversion. Niin helppo ja herkullinen! Pieni osa tervehenkistä minää kuiskaa korvaan ja kehottaa valitsemaan täysjyväpastan. Tingin siis hieman makuelämyksestä. Ainoat pikku twistit joilla muuntelen reseptiä on valkosipuli ja ripaus chiliä jotka kuullotan öljyn sekaan ennen zucchinien paistoa. Ja valmiiseen annokseen sekoitan runsaasti tuoretta basilikaa joukkoon. Bueno!
Kokkailut on nykyään aikamoista kipuilua, varsinainen pain in the ass. Vuosien ajan induktiolieteen tottunut on täällä jo muutaman kerran polkenut monoa motivaatiokämpän surkean lieden äärellä. Tottumuskysymys, so they say. Huoh. Joten helpoimman kautta mennään tänäänkin. Onneksi on Gwyneth ja Gwynethin konstailemattomat reseptit!
2 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvältä! Näin joskus Rachel Rayn jakson jossa Gwyneth oli tekemässä juuri tätä herkkua! Laitan kokeiluun!
  -Kaisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo zucchinit on jo itsessään niin suurta herkkua ettei niitä meinannut pastaan jäädä lainkaan :)

   Poista