15.2.2013

French cooking...

Eilinen ystävänpäivä muuttui meillä todelliseksi Valentinen päiväksi. Hauska ilta kaksin miehen kanssa Kellarikrouvin antimista nauttien. Nauroin illan aikana itselleni vuosia lisää ikää. Huippu ilta :) Kurkkukipu ja muut kipeät fiilikset kaikkosivat täysin illaksi.
Ihanin ystävänpäiväyllätys saapui kuitenkin postiluukusta. Kaksivuotias kummityttöni oli taiteillut ihanan vaaleanpunasävytteisen vesivärimaalauksen Anna-kummille. Rakkaudella tehty <3 Taisin pari kyyneltäkin tirauttaa, niin ihana se oli. I <3.

Tämän päivän esteettinen pläjäys saapui myös postipojan toimesta kotiin kannettuna. Ystävänpäivälahja rakkaalta ystävältä joka on jälleen täysin pariisilaistunut, ties jo kuinka monetta kertaa ;) Molemmat rakastamme hyvää ruokaa yli kaiken ja olen monesti maininnut hänelle halustani opetella ranskalaisen keittiön saloja. Hän on aina sanonut että oikeat opit pähkinänkuoressa löytyvät Julia Childin keittokirjasta. Mutta mutta... Olen keittokirjafriikki ja ystäväni ostavat lahjaksi erilaisia opuksia ja itsekin niitä hamstraan. Mutta ei mitä tahansa kirjoja, vaan niillä on toki kriteerit, esim. paljon kauniita kuvia ja mielenkiinnon ja ruokahalun herättäviä reseptejä :) Julia Childin kirja ei valitettavasti täysin täytä näitä turhamaisen esteetikon kriteerejä, vaikka varmasti reseptien valossa paras onkin. En voi sille mitään mutta mielenkiinto kaikkoaa samantien jos keittokirjassa ei ole kuvia! Joten turhautuneena valittamiseeni rakas ystäväni otti elämäntehtäväkseen löytää juuri minulle oikeanlainen opus. Tänään se ihastus saapui. Kaunis, esteetikon silmää hivelevä kirja jossa on toki klassikkoreseptejä, mutta myös niin mielettömän kauniita kuvia. Kirjaa selaillessa tuntee tipahtavansa itsekin Pariisiin. Tämä aarre on nimeltään 'The Little Paris Kitchen' - Classic French recipes with a fresh and simple approach.' Opuksen on aikaansaanut pariisilaistunut Rachel Khoo.
Lihapata hautuu uunissa iltaan asti, tämä kurkkukipuilija kääriytyy jälleen sohvan nurkkaan ihastelemaan kaunista lahjaa. Merci beaucoup, my darling friend <3


1 kommentti: