24.5.2015

Yhteistä aikaa

Palataan lomatunnelmiin kun on vielä jonkinlaisessa muistissa.

Se oli rauhallinen helmikuinen lauantaiaamu. Mies ampaisi silmät loistaen työhuoneesta ja sanoi: 'Montrealin lennot on nyt puoli-ilmaiset!' 
Ja ne oli! Lentodiilit on aina vaan huippusivusto! Siitä se ajatus sitten lähti. Reissun järkevyys taisi niiden hintojen siivittämänä lentää ikkunasta ulos. Sunnuntaina meillä oli lennot varattuna. Viis siitä olisiko meillä aikaa tätä matkaa toteuttaa.

Kanadassa meitä vetää puoleensa miehen perhe. Sisko, sekä tädit ja serkut perheineen. Edellisestä serkkujen tapaamisesta Suomessa on jo puolitoista vuotta. Itse matkustin nyt vasta toista kertaa Montrealiin, pikkuneiti ensimmäistä kertaa. Edellisestä reissustani tulee nyt jo kolme vuotta. Silloin matka oli hyvin helteinen sekä F1-täyteinen ajoittuessaan osin kisaviikonloppuun. 


Mies aina leikillään puolitosissaan sanoo että tyttärellä ei ole matkustuslupaa kaupunkiin sen jälkeen kun on täyttänyt 15v. Tämä siksi että kaikki suvun naiset kautta aikojen, jo ties monennessako sukupolvessa, ovat päätyneet Etelä-Pohjanmaalta Montrealiin piikomaan, sukuloimaan tai opiskelemaan, ja jääneet sille tielleen. Todennäköisyydet siis kohdillaan! ;) 

Draken brunssilla...

Nyt ei vielä ollut pelkoa jäämisestä joten sinne siis, tutustuttamaan pienokainen sukulaisiinsa. Palleron kummitäti, miehen sisko, ei valitettavasti ollut maisemissa koska on edelleen reppureissullaan maailman turuilla. Ihmetteli tosin että miksi sinne asti matkustetaan hänen poissaollessaan. Naurahdin että tyllerön 'viisumia' on vielä neljätoista vuotta jäljellä joten we'll be back ;)

I <3 Montreal.
Montrealin matalassa kaupunkikuvassa ja tunnelmassa on jotain niin samanlaista kuin Lontoossa. Kaduilla kävellessäni voin tuntea jotain hyvin tuttua. Paitsi että kuulen ja näen enimmäkseen ranskan kieltä. Voisin hyvin kuvitella Montrealin idyllisen Westmountin kaupunginosan omakseni. Siellä on kaikki tarvittava ja enemmänkin. Aamulla voi kipaista kulman taakse puistojoogaan, noutaa luomuleivän suoraan leipomosta ja maidon maitokaupasta tai vaikkapa piipahtaa walk-in salonkiin pikamanikyyriin. Pääkatu Sherbrooke valloittaa ihanilla, trendikkäillä putiikeilla, leipomoilla ja kahviloilla. Korttelin päästä löytyi mm. tämmöinen ihanuus, among others. Tarvitseeko muuta? Ja kaiken täydentää lyhyt kävelymatka Downtowniin.

Säät ei meitä tällä kertaa suosinut, kelit olivat aivan samanlaiset kun Suomen keväässä. Kevät oli reilusti myöhässä ankaran talven jäljiltä. Mutta toki meidän lähtöpäivänä oli jo t-paitakeli, ja seuraavalla viikolla lämpötilat hipoivatkin kolmeakymppiä. Kuinkas muutenkaan.

Me ollaan matkustelun suhteen hieman yhdistelyfanaatikkoja. Yhteen reissuun ympätään yleensä aina kaksi tai useampikin kohde jos vaan aikataulu sallii. Nyt aikataulu ja jaksaminenkaan ei mitään järkevää komboa sallinut. Silti etsittiin viimeiseen asti lentoja Montrealista johonkin lämpöiseen.
Hyvä että jäi lähtemättä, pelkästään Montrealissa aika lensi kuin siivillä kun tavattiin sukulaisia ja kiiruhdettiin paikasta toiseen. Ja koska meitä ei reissaamassa ole enää vain me kaks. Sitä itse lentäisi vaikka mihin ja milloin, lyhyelläkin varoitusajalla. Mutta pienen raahaaminen lyhyellä aikavälillä lentokentältä toiseen, maasta toiseen, aikavyöhykkeeltä toiseen... Time will come. 

 Seuraava ajatus oli autoilla Bostoniin, New Yorkiin, Niagaran putouksille tai Torontoon. No, nekin kaikki jäi :) Mutta pyrähdettiin sentään isommalla porukalla Quebecin puolelta Ontarioon, viikonlopun minibreikille Prince Edward Countyyn. Se olikin yksi reissun kohokohdista. Matkavinkkinä: Ihana paikka! 


Kaikki Countyn majapaikat olivat täyteen buukattu mutta meille järjestyi tilaisuus yöpyä Norman Hardien viinitilalla. Siellä syötiin hyvin, osallistuttiin henkilökunnan viininmaistelutuokioon ja vietettiin loistava ilta heidän kanssaan. Päästiin myös tarhoilla työn makuun. Autettiin edellisvuotisen kasvuston pois korjaamisessa. Kevät ja uusi kasvukausi tekee tuloaan sielläkin, vehreydestä ei ollut vielä tietoakaan. Mutta eihän ne viiniviljelmät, vaan se itse viini... :) Sitähän siellä on tarjolla ympäri vuoden. 


Seuraavana päivänä ajeltiin viininmaistajaisissa muutamalla viinitilalla ja nautittiin brunssi Drakessa. *TÄSSÄ* muutama syy piipahtaa Prince Edward Countyyn jos seuduille eksyt :)


Itselläni ei ollut ennen tätä matkaa hajuakaan Kanadalaisista viineistä, en rehellisesti sanottuna osannut yhdistää näitä kahta asiaa keskenään. Niin vain kävi että molemmat hullaannuttiin Prince Edward Countyn viinitiloihin ja viineihin. Hardien viinitilan lisäksi tutuiksi tulivat mm. Hinterland Winery, Hubbs Creek ja Longdog Winery. Uskomatonta osaamista! Olen saanut nauttia viinitilamaisteluista Toscanassa, Ranskassa sekä Californian Napassa eikä Prince Edwardin antimet häviä tälle joukolle lainkaan. 
Nämä on näitä matkailun helmiä ja parhainta antia kun tulee positiivisella tavalla yllätetyksi. Vannoimme että palaamme sinne kesäaikaan. Voin vaan kuvitella miten kaunista siellä silloin on.

Valkoista tynnyreistä...

Punaista pulloista...

Kuplia...


Sisältyi reissuun muitakin pieniä helmiä. En ole lätkäihminen, en käy matseissa kuin satunnaisesti... ja tällöinkin yleensä seuran vuoksi.
Saatan ehkä liigakauden lopussa tietää voittavan tiimin nimen, siinä kaikki.

Mutta kun tarjoutuu tilaisuus mennä NHL-peliin, menen varmasti. Pääsimme miehen kanssa viettämään date nightia, kahdestaan peliin. Legendaaristen joukkueiden playoffseja seuraamaan, Montreal Canadiens vs. Ottawa Senators. Täpötäyden kotihallin tunnelman kokeminen oli ainutlaatuista.







Tätä yhteistä breikkiä haluttiin, ja tarvittiin. Sille järjestettiin aika. Mies vaihtoi lomansa ajankohtaa, minä raivasin työvuoroihini pitkän vapaan. Miten mahtava on taas puurtaa yhteistuumin sitä suurinta haavetta, omaa kotia, kohti. Olihan voimaannuttava reissu <3 



12 kommenttia:

  1. Wau! Enpä ole tuosta paikasta viinitiloineen kuullut minäkään!
    Niin totta mitä kirjoitit Montrealista, olen ollut siellä itse au pairina aikoinaan ja se on kaupungeista ihanin! :) Westmount kaupunginosana toki on hieman elitistinen ja valkoinen, tarvitset paksun lompakon elääksesi siellä. Mutta kuten sanoit, idyllinen ja kaunis kuin mikä. Tulipa ikävä Montrealiin! :´)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Prince Edward Countyn viinitilat ovat lähes kaikki 'nuoria', vasta +/- kymmenen vuoden ikäisiä. Mahtavaa että meille tämmöinen tilaisuus järjestettiin :)
      Montrealissa on paljon ihania idyllisiä alueita, Westmount on alue jonka tunnen parhaiten koska siellä saamme aina sukulaisten nurkissa majailla :D Lapsiperheille unelma ympäristö asua.
      Eikö ole hullua miten se ikävä iskeekin kun joku edes mainitsee rakkaan kaupungin!? :D

      Poista
  2. Matkailu on ihanaa! Vaikkakin luulee menevänsä läpituttuun paikkaan, aina löytyy jotain kivaa ja yllättävää kun pitää silmät ja mielen avoimena. Ihanalta reissulta kuulostaa, yhteinen aika on muuten varmasti kortilla tuossa elämäntilanteessa.
    Meillä mies on F1-hullu, antaisi mitä tahansa jos pääsisi paikan päälle! Itse en ehkä jaksaisi katsomossa... Pisteet sulle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se ihanaa päästä aina silloin tällöin 'avartumaan' :) Vaikka jollain lailla tuttu paikka onkin, ei läheskään niin tuttu kun miehelle joka on siellä lapsesta asti tiuhaan vieraillut. Silti sieltäkin löytyy paikkoja ja asioita jotka tulevat uutena myös hänelle. Nyt katseltiin ja koettiin lapsiperheen näkökulmasta kaupunkia, hyvin erilaisesta siis kuin ennen ;)

      Hei tervetuloa kerhoon, F1-hullut on oma seuransa;) Toisaalta itse viihdyn kisoissa myös, ja hyvin viihdynkin! Ja seuraan sivussa puolitiiviisti kun kotonakin kisakatsomo on pystyssä... kuten nyt parhaillaan ;)

      Poista
  3. Ihania matkakuvia. Breikki tekee aina välillä hyvää arjen keskellä . Mahtavaa, että reissunne oli onnistunut
    Aurinkoista sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teki niin hyvää, vaikkakin tuntuu että siitä on jo ikuisuus... :D Yleensä arki pyyhkäisee voimalla takaisin reissusta palatessa, loman päälle pitäisi aina olla loma!
      Kiitos Outi, mukavaa sunnuntaita sullekin! :)

      Poista
  4. Voi ei, ihania kuvia! Mahtava että reissu oli voimaannuttava <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä se oli, se oli matkan paras anti. Kaikkien kivojen juttujen summa <3

      Poista
  5. Ootpa bruna tuossa ylimmässä kuvassa! Ei taida olla väri kuitenkaan Kanadasta peräisin? Täällä oli vastikään artikkeli jossain lehdessä Prince Edward Countysta, nouseva erinomainen maine!
    Ihana suloisuus tarkistaa brunssimenua, syötävä muru! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Väri on peräisin hieman eteläisemmiltä leveysasteilta joo :D Viikko Karibialla ja viikko Miamissa tekivät tehtävänsä. Vaikka Montrealissakin oli koko ajan lämpötilat kolmenkympin tietämissä ja aurinko porotti suoraan meidän kisakatsomoon. Sieltä tuli se viimeinen silaus :D

      Muru on niin tarkka juu <3 Tänään just höpöttelin neidille Emma-tädistä <3

      Poista
  6. Aivan huipulta reissulta kuulostaa ja se että pääsitte sinne noin ex tempore! Se on niin parasta!
    Hauska tuo pikkuneidin kielto matkustaa Kanadaan piikomaan... never know.
    Kun raksa-aika on työntäyteistä, sitä suuremalla syyllä pitää välillä ottaa irti ja lähteä käymään reissussa tai rentoutua kunnolla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ex tempore varattiin, sen enempää suunnittelematta :) Tottakai reissun lähestyessä mietittiin että apua, miten ihmeessä voidaan raksakiireiden keskellä ottaa parin viikon breikki... Mutta siellä ollessa lähes kaikki raksaan liittyvä kaikkosi mielestä. Tuli tarpeeseen siis :)
      Joo kyllä itsekin hihittelen sille matkustuskiellolle! Oddsit on aika korkeella kuitenkin :D

      Poista