19.1.2015

Muutto

Palataanpa vielä viime vuoteen ja kaivetaan luonnoksista sinne roikkumaan jäänyt postaus joka sai väistyä joulukalenterin tieltä, ja melkein jäikin unholaan...

Moni raksailumme haasteista (ja blogista) tietämätön kyseli että joko se muutto, jota puheissani viime vuoden loppupuolella sivusin, on jo SE muutto? Valitettavasti ei. Vaikka alkuperäinen toive tontin oston aikoihin oli että 'jouluksi 2014 kotiin'.
 


Minimiin muutto omaan huoneeseen oli syksyn aikana tapetilla päivittäin. Väliaikaiskodin toinen makuuhuone toimi eräänlaisena sekavarastona/työhuoneena/lastenhuoneena. Huone jonka oven aina suljin vieraiden saapuessa. Miehen takaraivossa hälytteli ajatus työhuoneen menetyksestä, joten hän googlaili hissukseen isompia asuntoja. Varovasti sitten kyseli, näyttäen jo viereisestä taloyhtiöstä löytämäänsä asuntoa, että jos nyt vielä kerran muutettaisiin. Vaikka se ei toivomamme muutto vielä olisikaan. Minimii saisi oman huoneen, me saisimme oman makuuhuoneemme 'takaisin' ja lisäksi olisi vielä yhdistetty työhuone/vierashuone. Myyntipuheen päätti se että minun ei tarvitsisi tehdä yhtään mitään, hän hoitaisi kaiken. Aivan loistavalta kuulosti. Hmm... Mutta meneekö se koskaan niin? :)


Kaikki meni itseasiassa aika kivuttomasti. Päätin jo etukäteen että koska muutto tapahtuu vain sisäpihan toiselle puolelle, muutosta lanseerattaisiin Ikea-kassi muutto. Aivan loistavan kestäviä ovatkin nuo siniset kaverit joita hamstrattiin avuksi tutuilta ja tuntemattomilta. Onneksemme uusi asunto oli tyhjillään ja saimme avaimet sinne jo pari viikkoa ennen virallista muuttopäivää. Asunnossa oli tehty perusteellinen siivous ja maaliremontti, sekin helpotti. Siinä sitten pakattiin ja kuljetettiin tavaraa kassi kerrallaan pihan toiselle puolelle reilun viikon ajan. Samalla purkaen ja järjestäen paikalleen. Sain ihania ystäviäni avuksi useimpina päivinä ja aina saatiin pakattua vähän. Ohjenuorana: pakataan löyhästi :) Viimeinen rutistus tapahtui isommalla porukalla jolloin siirtyivät huonekalut. Seuraavana päivänä mies lähtikin sitten työmatkalle ja minä purin pakaaseja itsekseen paikoilleen viikon ajan.


Todella tyytyväinen kuitenkin olen että muutto siihen väliin rutistettiin. Saatiin kivasti neliöitä lisää ja samalla tuli myös tehtyä väli-inventaario kamojen suhteen. Ennenkaikkea tyllerö sai oman huoneen ja minä pääsin 'sisustamaan' sitä hädintuskin 6 neliöistä koppia :) 
Huomaan että tulevassa kodissa ainoa asia joka on selkeänä mielessä, on juuri lastenhuoneen sisustus. Huomaankin suuntaavani päiväkävelyillä aivan liian usein Lastenhuone.fi liikkeeseen. Ihana paikka, ja aivan liian lähellä :) Muuten ajatukset uuden kodin sisustuksen suhteen vielä hieman tuuliajolla. Jotenkin pitäisi ensin nähdä valmiina... 
Mutta nyt on ollaan jo toisessa väliaikaiskodissa, tästä ei muuteta enää kun siihen omaan valmistuvaan kotiin. Sehän onkin noussut nyt hyvällä vauhdilla, mutta siitä lisää myöhemmin. 

Ihanaa viikkoa kaikille!  

***

Kuvakimaraa neitokaisen huoneesta:

Vuosia vanhat musta/harmaa/valkoiset happylightsit kaivettiin varaston kätköistä ja ne saivat lisäväriä roosan ja pinkin sävyisistä palloista. Uutena ostoksena kattoon ihanan hörhelö Vita Eos.







Pikkuneidin vauvalahja, Mademoiselle kiikkutuoli on itseoikeutetusti neidin huoneessa. Minimii sai myös oman walk in closetin :)
 

Olohuoneen Helmat-valaisin muuttaa minimiin huoneeseen viimeistään uudessa kodissa. Tuunailinkin sitä jo valmiiksi tyttömäiseen kuosiin :)



21 kommenttia:

  1. Aika ihana pikkuneidin kammari, suorastaan täydellinen<3 Happy Lightsit on siitä ihanat että ne voi muutella ihan minkä värisiksi vain!
    Ihastuin tuohon Kettu-torkkupeittoon! Mistä olet sen hankkinut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna, vaikka onkin pikkuinen kammari, neiti viihtyy 'järjestelemässä' paikkoja useasti :)
      Kettu-peitto on Tukholman Zara Homesta, lasten osastolta. Itsekin tykkään siitä paljon, kääntöpuolella värit ovat päinvastoin :)

      Poista
  2. Ihana huone! Tuosta Mademoisesta olen kyllä kade. Itsekin olen suunnitellut siirtäväni Helmat-valaisimen tyttären huoneeseen olohuoneesta, sopisi herkkyydellään hyvin meidän lastenhuoneeseen. Niin suloisesti olet kyseisen valaisimen tuunannut.
    Ja mun on pakko päästä käymään Lastenhuone.fi:ssä joskus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi! :) Keinutuoli on ollut ihan todella paljon käytössäkin, varsinkin iltaisin siinä on ihana kiikutella sylikkäin. Ja tietty kaunis katsella, ihana klassikko. Tuo Helmat on just niin ihanan herkkä että sopii lastenhuoneeseenkin täydellisesti! Lastenhuone.fi on erittäin koukuttava paikka, tykkäisit varmasti! Siellä voisi haahuilla tuntikausia... ja äkkiä tulee tunne että tarvitsee sieltä kaikkea mahdollista :D

      Poista
  3. Kaunista! Itsekin hankin tyttären huoneeseen juuri tuon Ferm Livingin pastellisen metallikorin. Ihanasti olet laittanut, tuo harmaan, mustan, valkoisen ja roosan liitto toimii todella hyvin! Huokailen tuon maton perään, aivan liian kaunis! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna! Tuosta korista pidän itsekin paljon. Vaikka se on hempeän roosa väriltään, se jossakin valossa näyttää kupariselta. Tekisipä mieli hankkia toinenkin, vaikka isompana :)
      Hei mahtavaa, sä löysin sen punaisen langan: roosa/musta/harmaa/valkoinen. Jee! :D
      Maton teki serkkuni, se on kyllä ihana!

      Poista
  4. Ihana idea laittaa pehmot tikkaille tarkkailemaan! :D Todella kauniit nuo pinnasuojukset, olen itsekin etsinyt tähtikuosilla mutta en ole löytänyt - mistä onnistuit hankkimaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, bambutikkaat oli mielestäni todella hyvä idea ennekuin pikkuneiti alkoi liikkua ja löysi tiensä niiden luokse. Ne on niin heppoiset ja kevyet että ne saa helposti pieni höyhensarjalainenkin nurin :) Niille pitäisi pikimmiten keksiä keino kiinnittää ne siististi seinään paikoilleen...

      Pinnasuojat värkkäilin itse niin että ostin mieleiseni kankaan (kankaita.com) ja päällystin sillä Ikean täysvalkoisen pinnasuojan :) En löytänyt mieleistäni kuosia mistään ja tämäkin oli vähän sinnepäin, mieluiten olisin ottanut värit toisinpäin. Mutta no can do kun ei ollut saatavilla :D

      Poista
  5. Aivan ihania kuvia! Kiva, kun saitte tehtyä muuton :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Oli se kiva kyllä, tosi tyytyväinen olen... vaikka ensireaktio muutolle olikin jyrkkä EI :)

      Poista
  6. Magee lakanasetti! Pellavaa? Mitkä noi 'pallot' tuolla pinnasängyn jaloissa on? :D
    <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pellavaapa hyvinkin, a la H&M Home :) Nuo pallot on sellaiset Brion kumipallot joiden avulla pinnasänkyä saa heilutella pehmeästi, tulee vähän semmoinen kehtomainen liike. Laitettiin heti silloin 3kk iässä kun siirtyi pinnasänkyyn, eikä ole vieläkään otettu pois... On ne hyvät! :D

      Poista
  7. On ne muutot sitten millaisia tahansa ja mihin tahansa ei ne koskaan ihan vaivattomasti suju :) Aivan ihanalta näyttää pikkuisen huone!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin totta! Tahaton naurunpyrskähdys pääsikin kun mies viattomin silmin sanoi ettei mun mitään tarvitsisi tehdä :D Mutta toisaalta toivoisin että jos muuttaa pitää, se sujuisi aina noin vaivattomasti... Sitä työmatkaosuutta lukuunottamatta :)

      Poista
  8. Söpön huoneen olet Pikkuneidillenne sisustanut :-)

    VastaaPoista
  9. Oi, onpa hieno huone pienellä <3! Lisäneliöt tulee aina tarpeeseen, muutosta huolimatta :). Vaikka täytyy sanoa, että täälläkin pelkkä ajatus muutosta nostattaa hikikarpaloita otsalle... PS. Tämänkin maman askeleet vie usein samaan liikkeeseen ;)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Todella mielellään otettiin neliöitä lisää, suurin osa kuitenkin tuli ihan muualle kuin makuuhuoneisiin. Mutta silti tuntuu että ollaan tehokkaasti täytetty jo nämäkin neliöt ja lisätila olisi pikimmiten tarpeen. Mutta tulossa on... :D
      On se hurja miten ne askeleet sinne liikkeeseen viekin vaikka ei todellakaan vielä tarvisi... Sekin että ihan vaan 'katselemaan' menen on varmaan jo osasyy näiden neliöiden ylikuormittamiseen :D

      Poista
  10. Ihana! Mistä tuo lelukori on, missä puput majailevat? Voi kun saisi itsekin taaperon mekot johonkin rekkiin....! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo metallilankakori on Ferm Livingin, käväisin sen hakemasta Lastenhuone.fi liikkeestä. Niitä on tuon roosan lisäksi mustia ja valkoisia ja useampia kokoja :)

      Poista