16.10.2014

My sweet baby

Söpöliina. Hupsuliina. Raksuliina. Äidin rakas. Isin kulta. Tyllerö. Pallero. Naantalinaurinko. Hangonkeksi.
Rakkaalla lapsella on monta nimeä.

Tasan puoli vuotta sitten, aurinkoisena huhtikuun aamuna, käveltiin isän kanssa Jorvin äitiyspolin ovista sisään. Yliaikaiskontrolliin. Päättäväisin mielin, kotiin en aikonut enää palata ilman pikkunyyttiä. Kaksi vuorokautta myöhemmin kotiin palasi kaks plus yks. Uuden tulokkaan käyttöohjeena rajaton rakkaus.


Tänään olet puolivuotias. Ihana ja ihmeellinen puolivuotinen takana. Miten mahtavaa on seurata joka päivä uusia taitoja ja kommunikoida kanssasi. Vaikka parin päivän ikäisenä kuvattu video sinusta unten mailla saa edelleen kyyneleen silmäkulmaan, on taivaallista seurata uusia ilmeitäsi ja haikeana ihmetellä kuinka olet jo niin paljon muuttunut. Ja nukkuvaa lasta vaan on hellyttävä katsoa edelleen. Tämä äiti liikuttuu päivittäin onnesta. 

 
Heräät aina hymyillen, tunnustelet puoliunisena onko äiti vieressä. Sinut saa hymyilemään ihan kaikki. Little Miss Sunshine. Olet vierastanut toistaiseksi vain kerran, vauvauinnin miespuolista ohjaajaa. Meillä nauretaan paljon, sinäkin naurat. Omaat jo nyt ilmeisen hyvän huumorintajun :) Sovit joukkoon. Isä osaa naurattaa meidät molemmat hyvälle tuulelle vaikka silloin tällöin harmittaisikin.

Olet utelias ja tutkiva. Pää pyörii hyrränä ja silmät bongaa ihmetyksiä missä tahansa ympäristössä. Rakastat vaunukopassa makoilua, silloin kun ne ovat liikkeellä. Muutoin yrität kaikkine voiminesi päästä sieltä ylös (pitäisi varmaan pian hylätä vaunukoppa ja ottaa ratasosa käyttöön).
Jos äiti jumppaisi yhtä paljon päivän aikana vatsalihaksia kuin sinä, voi maailma että voisin olla ylpeä timmistä vatsasta.  Nyt en voi, mutta se on toisarvoista. Kiire kaikkialle on mahdoton, siihen käytät kierimistekniikkaa. Konttausasentoon hakeudut ja pysyt siinä hienosti, mutta eteenpäin et vielä kontaten pääse.

Hiuksesi ovat kovin kameleonttimaiset, vaihtavat säännöllisesti väriä ja laatuakin. Synnyit tummatukkana, nyt sävy on muuttumassa luonnollisella liukuvärjäystekniikalla punertavasta blondiksi. Takkuisia tuulenpesiä selvitellään takaraivolta päivittäin.


 Nukut hyvin, kaksikuisesta olet nukkunut yöt yhdellä herämisellä. Meillä ei ole univelkaa, joskus toki itseaiheutettua. Mutta sinä et juurikaan meitä valvota vaikka välillä heräisit yön aikana kahdestikin. Olet tarkka päivärutiineistasi, päiväunia nukut kahdet tai kolmet päivässä. Puolen vuoden aikana sinut on laittanut yöunille joku muu kuin äiti tai isä vain kahdesti. Tällöin saimme juhlia isän kanssa ystävien häitä isovanhempien ja kummitädin ollessa helliä hoitajiasi. Nukahdat aina omaan sänkyyn mutta heräät meidän sängystä. Katsotaan muuttuuko se kun muutat pian omaan huoneeseen nukkumaan. Meillä on näet oman makuuhuoneen ja sängyn takaisinvaltaamispuuhat mielessä. David Letterman ja Graham Norton muiden muassa odottavat yöllisten talkshow-juttujensa kanssa faniyleisöään takaisin ruudun ääreen. Viimeeksi telkkua katseltiin sängyssä ennen syntymääsi, sittemmin se on ollut mission impossible. Niinkin huimat ajatukset meillä on makuuhuoneen takaisinvaltaamisen takana :) 


 Leluista en henno leikellä valmistajan lappusia pois, ne ovat lelussa se kaikkein mielenkiintoisin elementti. Ikealle kiitos isoista lapuista, pöllö käsinukke on nimittäin aika pop! Laput on lähes yhtä isot kuin pöllö itsessään. Pehmoiset häntäkirjat ovat kirjoista parhaat 'ulokkeidensa' vuoksi, viis kuvista.

Lappurakkaus kohdistuu myös sitterin i-h-a-n-i-i-n lappuihin.
 
Jokainen vanhempi on ylpeä lapsestaan ja myös me isän kanssa hehkutaan ylpeydestä mitä pienimmistäkin asioista. Olet niin kiltti ja mukautuva, jaksamme ihmetellä sitäkin päivittäin. Osaat toki nostaa äläkän, sinulla on runsaasti omaa tahtoa. Mutta melu nousee yleensä vain aiheesta.
Kun sinua harmittaa, tanssitan sinua mm. Michael Jacksonin Liberian Girl -kappaleen tahtiin, se rauhoittaa. Sitäkin kappaletta soitin sinulle paljon kun olit vielä kohdussa. Kaksi muuta suursuosikkia on Lounatuulen laulu ja Pieni Ankanpoikanen, jolle hymyilet vain silloin kun äiti sen esittää. Spotifysta soitettuna se on ilmeisen tylsä. Ja kun  puen sinua ulos, joudun turvautumaan räppimuuveihin. Pukeminen on näet rutiini joka saa sinussa aikaan voimakkaita tunteita. Mutta Mc Koppakuoriainen toimii aina ja yhteistyö sujuu :) 

En malta odottaa mitä seuraava puolivuotinen tuo tullessaan!
 
Love you to the moon and back <3

 
Soseet maistuu


Muistojen laatikkoon on haikeina pakattu eka nuttu ja ekat tennarit.


The resemblance is uncanny... :)


18 kommenttia:

  1. En kestä! Suloinen kirjoitus, kylmät väreet meni <3 Onko ihan alimmaisessa kuvassa isä ja äiti?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mia! Molemmissa kuvissa olen minä. Isällä on kyllä ollut samanlainen runsas tukka vauvana :D

      Poista
  2. Mikä ihme noissa lapuissa onkin? Sama juttu täälläkin, jokaisen muksun kohdalla :) Ja mitkä ihmeen häntäkirjat? Olisinpa löytänyt silloin kun tarve oli suurin. Mutta kerropa mistä löysit, voisin hankkia vauvalahjaksi ystävälleni.
    Ihanaa viikonloppua Anna! Ja onnea puolivuotiaalle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna! Laput on jänniä, niillä on suuri merkitys :) Häntä-kirjat on Jellycatin, toisen sain Babyshowereilla ja toisen myöhemmin lahjaksi. Ystävä jolta ne sain, ei asu Suomessa joten en ole varma löytyykö Suomesta kyseisiä kirjoja :)

      Poista
  3. Ihana tyttö teillä😊
    Onnekkaita olette kun on vielä noin kiltti vauva😊
    Toivottavasti joskus törmäillään!
    Pauliina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pauliina, sitä hän on <3
      Siitä onkin aikaa kun on nähty, olispa hauska törmätäkin :)

      Poista
  4. Mä en kestä miten ihana idea kuvata video, kun vauva on muutaman päivän ikäinen. <3
    Ihana postaus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi! On ne videot niin liikkiksiä <3 Pelkästään ne monet ilmeet joita nukkuessakin oli... oih ja nyyh :)

      Poista
  5. Voi ihanuus sentään! <3 Onnea puolivuotiaalle!
    Eikö vaan olekin Baby Björn ihan paras?!! Meillä pelastanut monia tilanteita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katjuska! <3
      On se hyvä kyllä! Saatiin Babyshower-lahjana, mieletön idea ystäviltä! On kestävä ja ihana kun on helposti irroitettava ja pestävä. Meillä on maalla lainassa ystävältä vanha denim-kankainen Baby Björn, niin hyvä ja jo mukavasti muotoutunut! Neiti keinuttaa itselleen hurjia vauhteja molemmissa :)

      Poista
  6. Reps ja kops tuolle alimmalle kuvalle! Kyllä on vauva tullut vanhempiinsa :) Ihana vauva!!
    Kaunis nuttu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna! <3 Joo, molemmissa kuvissa olen minä :D Mutta aika tasan menee, molemmista löytyy piirteitä :) Nuttu on mummun vauvalle tekemä, harmi että on jo pieni.

      Poista
  7. Graham Norton on ihan talk show kunkku! Parasta tv-viihdetta!
    Ihana kun pienella on omat Vitriinit! So sweet :)
    Ihanaa seuraavaa puolivuotista perheellenne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mea! <3
      Norton on brittien talk show -aatelia! :) Loistava kattaus vieraita ja täydellisen sarkastista brittihuumoria.
      Rapakon takaiset kollegat jäävät peränpitäjiksi vaikka kovasti pidän niistäkin. Huumori on erilaista :) Jay Leno ja Jimmyt Kimmel & Fallon toimii aina!

      Ihanat vitriinit neiti sai ristiäislahjoina :)

      Poista
  8. Aivan ihana postaus!! Tätä oli mukava lukea :) Ihanaa että noin kiltti tyttö ollut, toivottavasti me päästään yhtä helpolla neidin kanssa. Voi miten suloiset nuo converset, tuollaiset haluisin Amandallekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jasmina <3
      Nuo vaaleanpunaiset Converset oli ensimmäinen asia minkä uskalsin ostaa vauvalle odotusaikana. Olin New Yorkissa ja sieltähän nämä mukaan lähtivät :) Hieman epäkäytännölliset, mutta hauskat! Valkoiset saatiin ystävältä vauvalahjaksi. Ihanat muistojen popot!

      Poista
  9. Iiiks mikä söpöliini!! Täällä vielä jarrutellaan kaiken babyjutun kanssa vaikka mieli tekis jo jotain ostella :) Nuttu ja tennari ovat ihan superihanat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hus pois vaan turhat jarrut :) Anna mennä ja nauti!! :D
      Kyllä mua vaan harmittaa että nuttu on jo pieneksi käynyt... Mummu teki jo uuden tilalle mutta ei oo ekan nutun voittanutta :)

      Poista